Bildirim
Ehliyette Yazan 'Ticari Kullanamaz' İbaresi (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bilgi edinme talebinde bulundum ve yanıt aldım.. Eş dostta belirtilen tipte hususi kullanımlı araçlar mevcut ve bazen lazım olabiliyor, ceza yerim korkusu ile kullanmak istemiyordum. Bilgi edinme cevabını cüzdanımda taşıyarak işgüzar emniyet mensupları ile sıkıntı yaşamanın önüne rahatça geçebilirim.
Sayın D..... E.......
30.09.2011 16:23:29 tarihinde bilgi edinme başvurusunda bulunmuştunuz. İstemiş olduğunuz bilgi ve belgeler incelenmiş ve aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
SONUÇ :
Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin Tanımlar başlıklı 3/a-4 maddesinde ticari taşıt: "çeşitli şekillerde kazanç sağlamak maksadıyla kullanılan taşıtlar" olarak tanımlanmıştır.
Bu yönetmelik hükümlerine göre tescil belgesinde kullanım amacı "hususi" yazan ve herhangi bir ticari faaliyette kullanılmayan sürücü belge sınıfınıza uygun otomobil, kamyonet, minibüs cinsi araçları kullanmanız mümkündür.
Bilgilerinize rica olunur.
-
Anlatmak istediğim buydu işte.. -
quote:
Orijinalden alıntı: JasoNBuraK
Anlatmak istediğim buydu işte..
yani b ehliyetli partner,caravella falan kullanır.Doğru mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TRangulity
quote:
Doğru. Ehliyetinin yettiği kadarıyla hususi ibareli her aracı kullanabilir.. -
eğr ruhsatta hususi bide yolcu taşımacılığı yazıyorsa kullanabiliyormuyuz -
quote:
Orijinalden alıntı: TRangulity
quote:
Yanlis hatirlamiyorsam 4 tona kadar kullanilabiliyor.
6 tekerli transitleri kullanabiliyorsunuz yani.
Konuyu hortlatiyorum ama ben b ehliyeti aldım ama üstünde 102 kodu var bununla Doblo kullanamazmiyim bu 102 tam olarak ne oluyor nedir son durum ?
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz bahsettiğin doblo aracın ruhsatında kullanım amacı hususi ise sorun olmaz ruhsatdan kontrol edebilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 2 Haziran 2021; 15:15:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X