Şimdi Ara

Ehliyetteki gözlüklü ibaresi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
31.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

Her bir kimliğin maliyeti ( çalışan, kağıt masrafı, yazılımı vs) 20 tl olsa milyarlarca maliyeti oluyor devlete. Ben daha uzun bir süre böyle devam eder diyorum.

Bize onu bedava vereceklerini mi sanıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: regger

Bir keresinde motorsikletli bir polis memuru yolda giderken beni durdurdu ve evraklarımı istedi. Geçen muhabbeti aktarayım.

- Günaydın beyfendi evraklarınızı görebilir miyim?

- Günaydın memur bey neden durdurdunuz ?

- Kırmızı da geçtiniz.

- Hayır memur bey kavşak müsaitti sağa dönüş yaptım ben.

- Beyfendi kırmızı yanarken dönüş yapamazsınız. Evraklarınızı alayım lütfen.

- Memur bey yol müsaitti ve sağa dönüş yaptım ben karşıya geçmedim. Yine de buyrun evrakları.

- Beyfendi yeşilin altında ilave bir yeşil lambası olmayan yerde kırmızı ışık yanarsa sağa dönüş yapamazsınız.

- Memur bey yalnız ben dönülebilir diye biliyorum.

- Ehliyetinizde gözlükle-lensle yazıyor gözlüğünüzü neden takmıyorsunuz?

- Anladım memur bey peki yazın cezamı yoksa işime geç kalacağım.

Sonuç;

1. Demek ki, ışıklı kavşaklarda kırmızı yanarken altta ilave yeşil ışık yoksa kavşak müsaitse bile sağa dönüş diye bir şey yokmuş. Öyle bilen arkadaşlar varsa dikkat edin
    2. Memur bir konu hakkında sizi durduruyorsa sorgulamanın pek fazla yararı olmuyormuş. Hatta iş daha da sarpa sarabiliyormuş.
    3. O günden sonra bir daha gözlüksüz trafiğe çıkmadım.

Valla kusura bakma ama eğer yetkim olsa ve o memurun yerinde olsam tekrar sürücü kursuna gönderirdim kuralları iyi öğren diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peugeot206WRC -- 14 Ağustos 2014; 15:27:05 >

• quote:

Bir keresinde motorsikletli bir polis memuru yolda giderken beni durdurdu ve evraklarımı istedi. Geçen muhabbeti aktarayım.

- Kırmızı da geçtiniz.

- Memur bey yol müsaitti ve sağa dönüş yaptım ben karşıya geçmedim. Yine de buyrun evrakları.

- Beyfendi yeşilin altında ilave bir yeşil lambası olmayan yerde kırmızı ışık yanarsa sağa dönüş yapamazsınız.

Sonuç;

1. Demek ki, ışıklı kavşaklarda kırmızı yanarken altta ilave yeşil ışık yoksa kavşak müsaitse bile sağa dönüş diye bir şey yokmuş. Öyle bilen arkadaşlar varsa dikkat edin
    2. Memur bir konu hakkında sizi durduruyorsa sorgulamanın pek fazla yararı olmuyormuş. Hatta iş daha da sarpa sarabiliyormuş.

siz ciddi ciddi ılıklı kavşaklarda kırmızı yanarken sağa dönüşü serbest mi sanıyordunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

quote:

- Kırmızı da geçtiniz.

Sonuç;

Valla kusura bakma ama eğer yetkim olsa ve o memurun yerinde olsam tekrar sürücü kursuna gönderirdim kuralları iyi öğren diye.

Haklısın dostum yanlış biliyormuşum önemli olan yanlışı fark edip yanlıştan dönmek

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

- Kırmızı da geçtiniz.

Sonuç;

siz ciddi ciddi ılıklı kavşaklarda kırmızı yanarken sağa dönüşü serbest mi sanıyordunuz?

Maalesef... Neyse ki öğrendik doğruyu bi şekilde

• Bende gözlük veya lens yazıyor. İşi garantiye aldım Zaten lens kullanıyorum. Çevirme olursa bakarlar gözüme lens dikkatli bakınca belli oluyor.
  • pi10 kullanıcısına yanıt
    Parayla verecekler elbette. Ancak cebimizdeki para da bizim paramız değil ki devletin parası. Ayrıca doğusundan batısına o parayı vermeyecek en az 30 milyon insan var ülkemizde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :) Bende doktordan bilgisayarda çok duruyorum dedim uzaktaki eşyalar yazılar fazla net değil dedim vermemişti numara düşük dedi ama zorladım yazdı gözlüğü Şimdi çıkarınca uzaktaki nesne azıcık bir bulanıklık örnek 1 sayısı kalınlaşıyor gibi, fakat hiçbirşekilde görmeme durumu yok .Ehliyette gözlük istemiyorum benn
    A2+B ücreti nekadar ?

Ben kursa b sınıfı sordum 600 dedi ama ne oldugunu söylemedi sadece kurs ücretimi 600 ??

• 8 senelik ehliyet sahibiyim kaç kez çevirmeye maruz kaldım sayısı yok ehliyette gözlüklü yazıyor ve gözlük kullanmıyorum soran'da olmadı.(lens var ama bazen unutuyorum takmayı yimese soran yok.)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben rapor alırken lens kullanıyorum dedim saftirik doktor gözlük yazmış, öyle kaldı ehliyette bi sıkıntı yok.
  • Ben şunu sorayım umarım cevap gelir. 14 senedir gözlük kullanıyordum. Ehliyeti alırken sürücü kursunda söylemediler bana gözlük veya lens olduğunu direkt gözlük diye yazmışlar. 2 sene önce ameliyat oldum iki göz de sıfıra yakın iki senedir de gözlüksüz araç kullanıyorum. yaklaşık 10 çevirmeye falan girmişimdir. Kimse dönüp bakmadı bile ta ki bundan iki önceki çevirmeye kadar. Gidiş geliş yolda ilerliyorum öndeki araba tin tin gidiyor acelem vardı yol düz çizgi sollayamıyorum kafa çıkarıyorum bakıyorum ama. baktım ileride kesiğe dönüyor biraz daha gittim değişmeden attım kendimi sola bir şey olmaz mahiyetinde biliyorum hatalıyım. Neyse kendimi sola atar atmaz havada bir el gördüm bi memur çevirdi.

Aramızda geçen muhabbet şöyle

Memur : İyi günler, düz çizgide sollama yaptınız bilmiyor musunuz geçilmeyeceğini ?

Ben: Biliyorum memur bey ama 10 metre ileride kesiğe dönüyordu. (Hatalıyım ama kendimi savuayım dedim belki yırtarım diye. Zaten oraya çevirmeyi neden kurdukları belli)

Memur: Ben anlamam kardeşim hatalı sollama yaptın. EVrakları ver bakalım (Birden sizli bizden kardeşim olduk. Neyse ruhsat torpidodaydı uzanamadım kemeri söktüm aldım verdim bu arada kemeri söktüğümü gördü)

Memur gitti geldi.

Memur : Senin ehliyetinde gözlük yazıyo nerede gözlüğün?

Ben : Memur bey Ameliyat oldum şuanda iki gözüm de 0 numara yani göz bozukluğum yok

Memur : ben anlamam men edicem seni trafikten dedi. Kemeri de takmamışsın dedi. ( Benim o anda şalter attı avanta istiyo belli)

Ben : Kemeri gözünüzün önünde söktüm ne diyorsunuz?

Memur : Öyle mi tamam ama gözlük işini ne yapıcaz gözlük yok ? (Biri patladı bir taraftan hala kovalıyor?

Ben : Tamam memur bey edin ben sizin yaka numaranızı alıyım önce şimdi de gidip göz muayenesine gidiyorum eğer geçersem sizi şikayet edicem dedim.

Ben bunu dedikten sonra gitti geldi elinde ceza tutanağı. İmza istedi attım. sadece hatalı sollamadan yazmış. Gelmiş bi de pişkin pişkin bu seferlik görmezden geliyorum. Onu düzelttir dedi. Aldım ceza tutanağını devam ettim.

Şimdi ben burada hatalı değil miyim hatalıyım değiştirmedim. İşte ehliyetler değişecek davasından erteledım iki kere yapmamak için aynı işi. Orada kemer mevzusunu yapmasaydı insan gibi konusup derdimi anlatacaktım. Ama bir anda vurunca ben de anladım niyetini böyle dedim.

Dediğim gibi çok dikkat etmiyorlar ama Sizce değiştirmeli miyim yoksa bekliyeyim mi yeni ehliyetlerin gelmesini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnchaineD -- 15 Ağustos 2014; 1:49:21 >

• Hort olacak ama benim de ehliyette lens veya gozluk yaziyor ancak benim anlamadigim ben hic gozluk kullanmam ve surekli lens takarim. Cevirmede adam lens takip takmadigimi nasil anlayacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de gözlük yazıyor.14 yıl oldu.hiç çevirmeye girmedim.çevirir de sorarsa ne söylerim bilmiyorum ama herhalde ceza yazmak isterse bir şekilde yazar.
  • Bugün Diyarbekir de cevirme vardı,benimde ehliyette gözlük yazıyor ama takmıyorum arabada duruyor öyle.Polis dedi gözlük niye kullanmıyorsun dedim aha burda arada takıyorum.Taksan iyi olur dedi 3600 TL cezası var dedi.Ama bu ikinci gözlük soran oldu sıkıntı yapmıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.