< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
EK 2/3 TRAFİK CEZASI (2. sayfa)
-
-
Hakkınızı sonuna kadar arayın az bır meblağ ceza değil.. -
Bızde kac sene once ole bır meblağ ceza yemiştik K belgesinden .. -
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. İnanır mısınız; aracı otoparktan çıkardığım günden buyana araç kullanmıyorum diyebilirim. Toplu taşımayla gidiyorum, arkadaşlarıma bahaneler söyleyip bir organizasyon yapacaksak minibüs, otobüs bir şeyler ile gidip katılıyorum. Manyak ettiler kısacası.
- Tam anlayamadığım bir şey oldu; bana da 2536tl ceza tutanağını yazıp otoparkta verdiler ama maliyeden ayrı olarak aracın tescil tarihinden itibaren bir maliye cezası gelecek mi bunu kesinleştiremedim?
- Ülkemizde hangi bilgiyi kimden almak istesek muhattabı olsa da olmasa da homurdanıp geçiştirmekten başka bir şey yapmıyor. Soracaklarımı adliye de, emniyet müdürlüğünde ve valilikte de sordum ama salladılar. Suç duyurusunda bulunmak yada ilgili memurlar hakkında işlem yapmak için mahkeme kararını beklemem gerektiği söylendi, bu doğru mudur? Ben kesin işlem yapmak istiyorum bunun bir sıralaması var mıdır? Önce savcılık, sonra emniyet müdürlüğü ve valilik gibi bir sıralaması var mıdır? Süreç nasıl işler? Şahit dinletebilir miyiz? Masrafı var mıdır?
- Konumuz ile ilgili bir yorum daha gördüm. Korsan taksici olarak tescilleneceğimiz ile ilgili. Trafik cezaları bir sene sonra otomatik siliniyor diye biliyorum. bu ceza ömür boyu benimle mi gelecek?
Hakkaten kusura bakmayın ama cidden manyak ettiler ya seksen kişi seksen şey söyledi, cevap alabileceğim bir merci de bulamıyorum.
Şimdiden tekrar teşekkürler..
-
Sen kızları nereden taşıyorsun kardeş? -
o dalga geçen arkadaşlar sizinde başınıza böyle birşey gelirse ozaman anlarsınız,İnsan onuruyla yaşar, işgüzar bi polis yüzünden suçsuz yere aracına 60 gün el konuluyor 2400 lira para cezası yiyorsun 600 lira otopark parası ödüyorsun,240 lira mahkeme parası ödüyorsun, mahkemeyi kaybedip karşı tarafında masrafını ödemek zorunda kalıyorsun, buna da itiraz etmek için 80 lira daha ödüyorsun ve kendini savunabilmek için bir kağıdın bir kalemin var ne hakim görüyosun ne avukat, kendini savunma şansın resmen sıfır.üstüne 1. derece akraban dışında arabana kimseyi bindiremiyorsun.Bu işi yapsam gam yemem ama insanın kanına dokunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kansubjk -- 8 Şubat 2016; 18:58:59 > -
Hocam oncelikle gecmis olsun dileyeyim. Basiniza gelen olaya emin olun kendi basima gelmis kadar uzuldum, sinirlendim. Fakat burada cok buyuk bir hataniz var. Ne olursa olsun imzalamiyorum kardesim ben diyerek o kagidi imzalamayacaktiniz ve polislerin kimlik bilgilerini almaya calissaydiniz bir sekilde. Sonrasinda da mahkemeye gittiginizde hem yurutmeyi durdurmanin iptali cikmazdi hem de bu polisler hakkinda sikayette bulunabilirdiniz tehdit edildim diyerek. Ayrica tanidiginiz ust duzey birileri varsa yine bu polisler hakkinda islem yaptirabilirdiniz. Boylelerinin ekmegiyle oynamak lazim anca boyle anliyorlar serefsizler. 2500TL ceza nedir ya insanlik disi resmen.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
lütfen maddi istikrarı bozmayalım nede olsa yeni osmanlı kuruluyor öle parasız pulsuz olmaz bu işler :S devlet bakmi diyenlere gelsin bak nasılda bakıyor herkese arabalardan vede tekelden kazanılan karı bana verseler dünyayı yönetirim. -
quote:
Orijinalden alıntı: AHOME
Hocam oncelikle gecmis olsun dileyeyim. Basiniza gelen olaya emin olun kendi basima gelmis kadar uzuldum, sinirlendim. Fakat burada cok buyuk bir hataniz var. Ne olursa olsun imzalamiyorum kardesim ben diyerek o kagidi imzalamayacaktiniz ve polislerin kimlik bilgilerini almaya calissaydiniz bir sekilde. Sonrasinda da mahkemeye gittiginizde hem yurutmeyi durdurmanin iptali cikmazdi hem de bu polisler hakkinda sikayette bulunabilirdiniz tehdit edildim diyerek. Ayrica tanidiginiz ust duzey birileri varsa yine bu polisler hakkinda islem yaptirabilirdiniz. Boylelerinin ekmegiyle oynamak lazim anca boyle anliyorlar serefsizler. 2500TL ceza nedir ya insanlik disi resmen.
başıma böyle bir olay gelmediği,böyle bir uygulamadan haberim olmadığı ve ŞEREFSİZ POLİS'in bana SÖZDE arkadaşça yaklaşıp seni gerçek korsan taksicilerden ayırmak için ve maliyeyle başın belaya girmemesi için bunu imzalaman gerekiyor demesine istinaden "DEVLETİN POLİSİNE OLAN GÜVEN VE SAYGIYLA" inanarak bu kağıdı imzaladım,ama şuan ne kadar polis varsa hepsinden nefret ediyorum,nerde polis görsem sövüyorum.yürütmeyi durdurma kararına tekrar itiraz ettim şimdi yine beklemedeyim.sonucu yazacağım.
-
çok ilginç bir konu. aracıma sık sık otostop çeken gençleri alırım. yani polisler istese bana "sen izinsiz dolmuşçuluk yapıyorsun" diye 2400tl ceza kesebilecek.. cidden vay anasını.. -
düşünsenize düğün konvoyu aracınızda tanıdık tanımadık bir sürü insan. yada yolda benzini bitmiş yada ihtiyacı olan birini aldınız hop ceza. yada çocuğunuz okula bırakacaksınız apartmandaki 2-3 çocugu daha aldınız hop servisçi oldunuz.
aptallık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbayrakoglu -- 20 Haziran 2016; 18:44:52 > -
kenarda dursun. okuyun. kararara.comKORSAN TAKSİ DURAĞINDAKİ ARAÇLARIN TRAFİKTEN MEN EDİLMESİ, İPTAL DAVASIhttp://www.kararara.com/forum/viewtopic.php?f=77&t=55435
-
Merhaba arkadaşlar. Yine aynı sorunla karşı karşıya kaldık ve mahkeme de itirazımızı reddetti. Bu sefer yukarıdaki bir mesajımda da belirttiğim üzere aracımız Mitsubishi L300 8+1 koltuklu otomobil. Bu aracımız daha önce minibüs sınıfındayken, 2014 yılıydı sanırım değişen kanuna göre 8+1 koltuklu olduğundan otomobil sınıfına geçirildi. Otomobil sınıfına geçtikten bir süre sonra Belediye Trafik Zabıta ekipleri bu araca EK 2/3 dolayısıyla ceza yazmışlardı. Fakat belediyeye gideren bu cezaya itiraz etmiştik. İtiraz sebebimiz de araç otomobil sınıfında olduğu için güzergah belgesi gerekmemesiydi. İtirazınız haklı bulundu ve ceza iptal edildi. Bu aracımızı ustamız kullanıyor. Diğer servis araçlarımızın güzergahına ters bir yerde oturduğundan aynı bölgede oturan 5 çalışanımızı daha alıp öyle geliyor işe. Akşamları da geri götürüyor. 26.03.2018 tarihinde Trafik polislerince denetime giriyor ve güzergah izin belgesi soruluyor. Şoförümüz bu araçlara belediye güzergah izin belgesi vermediğini, daha önce de bundan ceza kesildiğini ve araç otomobil olarak geçtiği için itiraz ettiğimizi, itirazımızın haklı bulunarak cezamızın iptal edildiğini belirtmemize rağmen 3.008 TL lik ceza yazdılar. Bunun üzerine Belediye'ye güzergah belgesi için gittik ve durumu anlattık. Bize cezanın haksız olduğunu söylediler. Bunun üzerine belediyeye bu araçlara güzergah belgesi gerekip gerekmediğine dair dilekçe yazdık. Dilekçemize gelen cevap şöyle oldu :
"İBŞB Servis Araçları Yönergesi gereği servis taşımacılığı yapmak istediğiniz araçlarınızın cinsi
otobüs veya minibüs olması gerekmektedir.Yazınız ekinde bildirdiğiniz 35 TF 068 plakalı l998 Model
Mitsubishi L300 marka aracın cinsi otomobil olarak tescil edildiğinden dolayı tarafınıza"Özmal Personel
Servis İzin Belgesi" düzenlenememektedir. Bilgilerinize rica ederim. "
Belediye bu cevapla biraz yuvarlak cümle kurmuş bana göre. Bu yazıya bu araçlarla güzergah belgesi olmadan kendi personelinizi taşıyabilirsiniz diye ekleselerdi sorun olmayacaktı kanımca. Bu dilekçe örneğini. Daha önce belediyenin yazdığı cezanın iptal edilmesine dair evraklarımızın da bir örneğiyle birlikte Sulh Ceza Hakimliğine başvurduk. Sonuç tebligatı dün ulaştı elimize. İtiraz dosya üzerinden değerlendirildiğinden reddedildi yine.
Şimdi bu konuyu açarken ceza yediğimiz araç Ford Transit Journey 5+1 kamyonet diye geçen aracımızdı. Ruhsatta da yük nakli yazıyordu ve ondan yedik cezayı. Halen haksız olduğunu düşünüyorum ama kabul ettik diyelim. Peki şimdiki ceza yediğimiz aracımız ruhsatta otomobil, 8+1 kolduklu ve yolcu nakli olarak geçiyor. Bunda nasıl ceza yiyoruz?
Ne yapmamız gerekiyor anlamadım. En sonunda aracın üstüne kocaman "BU ARACA ŞOFÖRDEN BAŞKASI BİNEMEZ" mi yazdıralım ?
Bu durumu kime nereye şikayet etmemiz lazım? Nasıl düzeltebiliriz? Cezalar az değil. Hele ki şu sıkıntılı günlerde iyice can yakıyor. Ayrıca çok sık duyuyorum bu tip olayları çevremde. Bu konuda bir birlik oluşturup itiraz etmemiz lazım. Bu böyle gitmez zira. Sizden de görüşlerinizi rica ediyorum. Saygılarımla
-
hayır ne kadar saçma. diyelim araç l300 değil de sedan bir araba olsaydı, 5 kişi bindin diye ona da yazabilirdi. o da yolcu nakli? mesela ben arabamla iş arkadaşlarımla eve dönüyorum, 4-5 kişiyiz. polis beni de durdurup bana da ceza yazabilir arkadaşlarımı taşıdığım içinquote:
Orijinalden alıntı: muverrih35
Merhaba arkadaşlar. Yine aynı sorunla karşı karşıya kaldık ve mahkeme de itirazımızı reddetti. Bu sefer yukarıdaki bir mesajımda da belirttiğim üzere aracımız Mitsubishi L300 8+1 koltuklu otomobil. Bu aracımız daha önce minibüs sınıfındayken, 2014 yılıydı sanırım değişen kanuna göre 8+1 koltuklu olduğundan otomobil sınıfına geçirildi. Otomobil sınıfına geçtikten bir süre sonra Belediye Trafik Zabıta ekipleri bu araca EK 2/3 dolayısıyla ceza yazmışlardı. Fakat belediyeye gideren bu cezaya itiraz etmiştik. İtiraz sebebimiz de araç otomobil sınıfında olduğu için güzergah belgesi gerekmemesiydi. İtirazınız haklı bulundu ve ceza iptal edildi. Bu aracımızı ustamız kullanıyor. Diğer servis araçlarımızın güzergahına ters bir yerde oturduğundan aynı bölgede oturan 5 çalışanımızı daha alıp öyle geliyor işe. Akşamları da geri götürüyor. 26.03.2018 tarihinde Trafik polislerince denetime giriyor ve güzergah izin belgesi soruluyor. Şoförümüz bu araçlara belediye güzergah izin belgesi vermediğini, daha önce de bundan ceza kesildiğini ve araç otomobil olarak geçtiği için itiraz ettiğimizi, itirazımızın haklı bulunarak cezamızın iptal edildiğini belirtmemize rağmen 3.008 TL lik ceza yazdılar. Bunun üzerine Belediye'ye güzergah belgesi için gittik ve durumu anlattık. Bize cezanın haksız olduğunu söylediler. Bunun üzerine belediyeye bu araçlara güzergah belgesi gerekip gerekmediğine dair dilekçe yazdık. Dilekçemize gelen cevap şöyle oldu :
"İBŞB Servis Araçları Yönergesi gereği servis taşımacılığı yapmak istediğiniz araçlarınızın cinsi
otobüs veya minibüs olması gerekmektedir.Yazınız ekinde bildirdiğiniz 35 TF 068 plakalı l998 Model
Mitsubishi L300 marka aracın cinsi otomobil olarak tescil edildiğinden dolayı tarafınıza"Özmal Personel
Servis İzin Belgesi" düzenlenememektedir. Bilgilerinize rica ederim. "
Belediye bu cevapla biraz yuvarlak cümle kurmuş bana göre. Bu yazıya bu araçlarla güzergah belgesi olmadan kendi personelinizi taşıyabilirsiniz diye ekleselerdi sorun olmayacaktı kanımca. Bu dilekçe örneğini. Daha önce belediyenin yazdığı cezanın iptal edilmesine dair evraklarımızın da bir örneğiyle birlikte Sulh Ceza Hakimliğine başvurduk. Sonuç tebligatı dün ulaştı elimize. İtiraz dosya üzerinden değerlendirildiğinden reddedildi yine.
Şimdi bu konuyu açarken ceza yediğimiz araç Ford Transit Journey 5+1 kamyonet diye geçen aracımızdı. Ruhsatta da yük nakli yazıyordu ve ondan yedik cezayı. Halen haksız olduğunu düşünüyorum ama kabul ettik diyelim. Peki şimdiki ceza yediğimiz aracımız ruhsatta otomobil, 8+1 kolduklu ve yolcu nakli olarak geçiyor. Bunda nasıl ceza yiyoruz?
Ne yapmamız gerekiyor anlamadım. En sonunda aracın üstüne kocaman "BU ARACA ŞOFÖRDEN BAŞKASI BİNEMEZ" mi yazdıralım ?
Bu durumu kime nereye şikayet etmemiz lazım? Nasıl düzeltebiliriz? Cezalar az değil. Hele ki şu sıkıntılı günlerde iyice can yakıyor. Ayrıca çok sık duyuyorum bu tip olayları çevremde. Bu konuda bir birlik oluşturup itiraz etmemiz lazım. Bu böyle gitmez zira. Sizden de görüşlerinizi rica ediyorum. Saygılarımla
eğer yapabiliyorsanız ceza yazan polis dahil her şeyi şikayet etmek lazım.. böyle saçmalık olur mu, ruhsatında otomobil yazan aracı 5 kişi taşıyor diye ceza yazılıyor.. cimer'e de yazın isterseniz..
-
Maalesef saçma ama gerçek. Polis sizi durdurduğunda gezmeye gidiyoruz gibisinden cevap vermeniz lazım hepinizin. O da polisin insafına kalmış yine.quote:
Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson
hayır ne kadar saçma. diyelim araç l300 değil de sedan bir araba olsaydı, 5 kişi bindin diye ona da yazabilirdi. o da yolcu nakli? mesela ben arabamla iş arkadaşlarımla eve dönüyorum, 4-5 kişiyiz. polis beni de durdurup bana da ceza yazabilir arkadaşlarımı taşıdığım için
eğer yapabiliyorsanız ceza yazan polis dahil her şeyi şikayet etmek lazım.. böyle saçmalık olur mu, ruhsatında otomobil yazan aracı 5 kişi taşıyor diye ceza yazılıyor.. cimer'e de yazın isterseniz..
Alıntıları Göster
Olay gerçekleştikten birkaç gün sonra hemen BİMER'e başvurduk. Onlardan gelen cevap da mahkeme kararıyla benzer. Yani birşey çıkmadı o işten de. Nereye gidip kime başvuracağız bilemiyorum. Belediye bu araca belge verse eyvallah alacağız. Zaten servis olarak kullandığımız 3 aracımıza bu belgeyi aldık. Sıkıntı yok. Buna hem belge vermiyorlar hem de ceza kesiyorlar. Ya trafik belediyeye uyup ceza kesmemeli ya da belediye trafiğe uymalı. Saçma sapan iş.
Sonuçta şirket üstüne kayıtlı bir araç bu. İçindekiler şirketin sigortalı çalışanları. Araç 8+1 koltuklu ve ruhsatta yolcu nakli yazıyor. Araçta koltuk sayısından fazla kişi de yok. Daha ne olması gerekiyor anlamadım. Yani şirket üzerine kayıtlı sedan bir otomobilde 3 kişi olsa ona da yazacaklar cezayı bu mantığa göre.
Şirket araçlarının üzerine kocaman kırmızı harflerle "ŞOFÖR HARİCİ KİMSE BİNEMEZ" yazmak gerekiyor sanırım
-
Bu durumda elinizdeki belgeyle savcılığa giderek aracınızın otomobil ruhsatlı olduğu ve ek 2/3 ticari ruhsatlı mınıbuslere uygulanan bı hukum olduğunu ve polislerin keyfi davranıması ve açıkladığınız halde görevi kötüye kullanarak vatandasları maddi manevi zarara uğrattığı için suç duyurusunda araç sahıbı olarak bulunup ayrıca tazmınat ve gorevden uzaklastırma talebınde bulunabılırsınız. Yanlız araç sahibi harici başvurursanız ve vekaletınızde tam değilse kabahatler kanunundan ayrıca ceza alırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tempraclube -- 19 Kasım 2018; 15:46:30 > -
Merhaba arkadaşlar benim de başıma buna benzer bir olay geldi. Benim alaçatı'da esnafım. İş yerimde otururken bir arkadaşım geldi ve oturup çay içtiğimiz esnada arkadaşıma bir telefon geldi. Çocugu hastalanmış ve bunun acil çıkması gerekiyormuş. Tam gideceği esnada bir müşterisinin kızı olduğunu onları eğlence mekanından alacağına dair babalarına söz verdiğini, gittikleri yerde de taksi bulamıyacapı alacağına söz verdiğini ve benim onları alıp evlerine bırakıp bırakamıyacapımı sordu. Ben de olur dedim. Bu arada arkadaş emlakcılık yapar. Bu kızlarında babası zengin bir iş adamı ve özgün şehir dışında olacağı için buna rica etmiş.
Neyse gece saat 2 de ben bu kızları almak için gittiğimde menanın önü park ettim ve bekleme yapıyorum, O esnada bir taksici gelip sen ne yapıyorsun kardeşim burada diye çıkıştı, bende sana ne kardeşim sen kimsin bana ne yaptığımı soruyorum diye çıkmıştım. Bir süre tartışma devam etti ve taksici bir müşteri alarak çıktı. Yola çıktık bir kavşakta polis uygulama yapıyordu. Alkol kontrolü yaptı ve bana aşagıya inmemi söyledi. Denileni yaptım. Yaşlı a bir polis araç içine camdan kafasını sokarak bu araçtaki kızlar ile konuşmaya başladı. 5 dk geçti ben ne yaptıklarını sordum polise ama oda bekle daha sonra açıklama yaparız dediler. Aracın yanına gitmeme izin vermiyordu genç bir polis. 20 mt uzakta zor kullanmadan uzakta tutuyorlar Dı beni. Telefonum araçta kalmıştı onu bile almama müsaade etmediler. Ben biraz karşı çıkınca bir polis benim aracıma gidip telefonumu alıp geldi. Yaklaşık 45 dk geçmişti. Bir polis tutanak hazırlıyordu ve bu tutanağı araç içindeki kızlara götürüp yanıma geldi. Sonra sende imzala dedi. Okumam gerektiğini söyledim, poliste gerek yok imzalama o zaman biz alacağımızı aldık dediler. Ne olduğunun farkında değildim. Bu arada bir taksi benim Aracımdaki kızları alarak gitti. İyice şaşırdım. Polise be olduğunu vs sorunca dediki; aracını korsan taksiden bağladık. Senin aracın plakasını taksici şikayet etti dedi. 23.400 ceza ve 2 ay araç bağlandığını söylediler. Ben polisle tartıştım. Neyse arkadaşı aradım dedim senin söylediğin kişiler beni korsan olarak söylemiş, aracım bağlandı dedim. Oda gece ulaşamayınca sabah evlerine gitmiş. Kız bununla konuşmamış ama babası durumu anlatmış. Polis kızlara, biz bu aracın korsan olduğunu biliyoruz, ihbar var. Siz eğer benim hazırladığım tutabağa imza atmazsanız sizi karakola götürüp ifadenizi alacağım. Çapraz sorguya çekileceksiniz, ayrıca bu iş en az 12 saat sürer. İyisimi siz benim korsan olduğunu bildiğim biri için bu kadar çile çekmeyin ve size getireceğim tutanağı imzalayın demiş. Bu zorlamıyı ve ikna çabasını tam 40 dk yapmış ve tehdit etmiş. Kızlardan küçük olanı altına kaçırmış. Kızların babası birde arkadaşa kızmış. Sen neden kendin almadında bir korsana aldırın diye. Demiş o otel sahibi korsan felan değil ben rica ettim diye ama nafile adam sen polisten daha mı iyi bileceksin korsanmış o demiş ve arkadaşa kibarca yolu göstermiş. Sonra birde ben konuşayım ara Bi dedim ama adam tlf nuda engellemiş. Şimdi sırf polisin arkadaşı olan taksici ile tartıştım diye başımıza gelmeyen kalmadı. Ben aracını kaybettim 60 gün 20.400, arkadaşta ticaretinden oldu. Mahkemeye verdim polisleri, ve kızları.
Kanunu araştırdım, avukata gittim. Avukat polisin beni aracından uzaklaştıramayacapını, Aracımın içine girip telefonumu alıp bana getşreniyrcepini, baskı ile tutanak alamıyacapını söyledi. Tüm bu yaşananlar olurken. Ben tlf num ile kayıt altına almak istedim durumu ama polis engel oldu ve bunun suç olduğunu söylemişti. Halbuki savcılığa gidince ögrebdşm ki araç içinde istediğimi yapabileceğimi, araç dışında da kamusal alan da istediğim çekimi de yapma hakkına sahip olduğumu fakat sosyal medya da yayınlarsam suç olacağını söyledi.
Arkadaşlar siz siz olun haklarınızı bilin. Bir kaç kendini bilmez polisin yalan söylemlerine inanmayın. Hakkınızı arayın. Komplo ile zarar verdiler. Durum şuan mahkemede. Polisler hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Bakalım ne olacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X