Şimdi Ara

Ekmeği bırakan arkadaşlar nasıl kahvaltı yapıyorsunuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
7.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekmeği kesmedim 1 ay gibi sürede 7 kilo verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Orijinalden alıntı: em2018

hacı ekmekten önce kesmen gerekenler şekerli şeyler. sen bal pekmez yiyip ekmeği kesersen kel alaka bi iş yapmış olursun.
    bal ve pekmez aslında zehirdir bunu bil.
    direkt karaciğerde yağ olarak depolanırlar.
    şekerli yediğin sürece ekmeği kesemezsin bunu bil.
    önce şekeri kesmen lazım ondan sonra ekmek.
    ekmeği kesmeden önce glisemik indeksi düşük yiyecekler yemen gerek, yoksa ekmeği kesemezsin. çünkü kan şekerin düşer başın döner, başın ağrır sonra ekmeği alırsın yine eline.

şekeri azalt ekmeği azalt, boşluğu kuruyemişle ve sebzeyle doldur. kahvaltıda ekmek alternatifi yiyebileceklerin bikaç madde yazıyım.

ceviz,badem, kuru incir, kuru kayısı,fındık, keçiboynuzu,turp.

sebzeye yüklen, ekmeği kahvaltıda çok az tüketebilirsin çok sıkıntı yok. asıl korkman gereken bal pekmez helva çikolata gofret vesaire.

Hocam pekmeZi bilemiyorum ama bal neden zararlı olsun ki? Bal yahu bu. Doğal değil mi? Aydınlatın lütfen

Yediğiniz balların %90'ı hani şu köy üretimi diye kaktırılanlar da dahil sadece şekerdir, gerçek bal değildir. Yediğiniz çoğu bal şekerlendirilmiştir. Gerçekten şeker yiyorsunuz bildiğiğn çayın yanındaki şekeri yemek gibi.

Konuya gelirsek ben onu bunu bilmem her gün en az 2 yumurta kırarım yağ koymam veya koysam da çok az koyarım (genelde yağsız olur ama) yanına da en az bir 2-3 dilim ekmek muhakkak yerim, bir de üstüne mis gibi peynirimi, zeytinimi yerim.

Günün en önemli öğünü kahvaltıdır, ben kahvaltı yapmadan hayatta güne başlamam bu hayatta öyle bir huyum vardır senelerdir, aç olmasam bile muhakkak en az 1 yumurta yerim. Özellikle yumurta yemeye dikkat ediyorum çünkü gerçekten uzun süre tok tutan şey yumurta oluyor bunu fark ettim.

Ne yaparsanız yapın kahvaltıyı sağlam yapın isterseniz 200 kilo olun kahvaltıyı düzgün yapın. Tabi oturup da yumurtayla 1 ekmek yemeyin de yani ekmekten de yumurtadan da peynirden kısaca hepsinden yiyin. Bal, pekmez vs şekerli şeyler hariç. Ben bir tek ara sıra şu Torku'nun çikolatasından yiyorum bazen.

Tabi kahvaltıyı böyle yapıyorum ama mesela hiç meyve yiyen biri değilimdir, hayatta sevmem meyveyi çocukluğumdan beri yediğim meyve sayısı bir elin parmaklarını anca geçer, evde meyve eksik olmaz ama ben hayatta yemem yani nedense sevmiyorum meyveleri. Bunun dışında tatlıyla hiç aram yok ayda yılda bir 1 parça çikolata yerim o da gerçekten 1 parça tadımlıktır o kadar yani.

Siz genel olarak hayatınızdan tatlıyı falan çıkartırsanız kahvaltıda ekmek yemeniz size zarar vermez, Canan Karatay gibi kendini Prof sanan ama prof'un P'si olmayanlara da inanmayın ona kalsa hepimiz ölelim daha iyi. Ama bu yarım akıllı arkadaş daha telefondaki dolandırıcılara inanmamayı öğrenememiş. Prof olacak ama bir poşet dolusu parayı dolandırıcılara kaptırmayı biliyor. Aklıma gelmişken de bunu yazayım dedim bu yarım akıllılara inanmayın.

• Doğal koy peknezi ve balı bulursan ye. Doğal işleniyor ham madde yok. İşlenmiş gıda olan çikolata gibi şeyler yeme.
  • yaw abartmadan herşeyden yiyin gitsin geberip gidecez zaten ne kasıyosunuz
  • Bal zehirmiş
    5 liralık bal yersen tabi zehirdir
  • Omlet ve peynir doyurucu oluyor
  • Mecburen ekmek yiyorum. Mümkün oldukça az yemeye çalışıyorum. Balı ekmekle yemiyorum. Süte karıştırıp içiyorum. 3 kaşık bal 2 bardak süt. Yanında peynir zeytin ne yersem artık.
  • quote:

hacı ekmekten önce kesmen gerekenler şekerli şeyler. sen bal pekmez yiyip ekmeği kesersen kel alaka bi iş yapmış olursun.
    ekmeği kesmeden önce glisemik indeksi düşük yiyecekler yemen gerek, yoksa ekmeği kesemezsin. çünkü kan şekerin düşer başın döner, başın ağrır sonra ekmeği alırsın yine eline.

şekeri azalt ekmeği azalt, boşluğu kuruyemişle ve sebzeyle doldur. kahvaltıda ekmek alternatifi yiyebileceklerin bikaç madde yazıyım.

sebzeye yüklen, ekmeği kahvaltıda çok az tüketebilirsin çok sıkıntı yok. asıl korkman gereken bal pekmez helva çikolata gofret vesaire.

hocam bu dediklerin göbek eritmek için de geçerli mi.kilom normal ancak göbek var eritmem gerek

• 1 kase yulaf ezmesi üzerine meyveli süt...
  • Bal tatlılar arasında masum olan diye biliyordum o da zararlıymış
  • quote:

Canan Karatay gibi kendini Prof sanan

Canan Efendigil Karatay, (d. 2 Mart 1943, Elazığ), Türk hekim, Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü, İstanbul Bilim Üniversitesi eski Rektörü ve İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları öğretim üyesi, kalp ve iç hastalıkları uzmanı.

Lise eğitimini 1961 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nde tamamlayan Karatay, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. 1972-1974 yılları arasında kazandığı İngiliz Hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalıştı. Karatay, görevini Grup Florence Nightingale Hastanesi'nde sürdürmektedir. Canan Efendigil Karatay Türkiye'de ilk kez uyluk atar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan hekimdir.

• Eyvah bu konu bana çok ters ama yine de yazayım.Dünkü menüm.

Sabah kahvaltısında saat7 de. bir tava kıymalı(bir avuç) yumurta(2adet) 3 dilim ekmek 2 fincan çay 3-5 zeytin 2 dilim peynir yedim.

Öğle yemeğinde saat 12.20 de. Az tavuk suyu çorbası , kuru fasulye pilav cacık salata 3 dilim ekmek 330 ml kutu kola 2 bardak çay ( fincan -3 şeker )

Akşam yemeğinde 18,45 te . Ev yapımı tarhana çorbası , tavuk haşlama bulgur pilavı salata bir kase sütlaç. 3 dilim ekmek

Yatana kadar evde ne kadar çerez varsa yerim meyvede yerim. 9 da çay demlerim her gün.

boy 175cm

kilo 77 ..
  • Şimdi ekmeksiz diyecem olmayacak
  • Ekmek yerine ceviz ye tok tutuyor.
  • em2018 E kullanıcısına yanıt
    Yahu bir öğrenemediniz.
    HER ŞEYİN FAZLASI YAĞ OLARAK DEPOLANIR.

Hiç şeker almıyorum hep protein alıyorum kafasıyla sağlıklı beslendiğinizi düşünüyorsunuz.

Herkesin her gün alması gereken belirli bir karbonhidrat ve protein miktarı var. Eğer aşarsanız YAĞ OLARAK DEPOLANIR. Adam bala zehir diyor yahu saf doğal balın içerisindekiler 10 besini toplasan etmez. Açın kaşık kaşık bal yiyin demiyorum ancak hep aynı yorumu yapıyorsunuz yahu
  • Demacia kullanıcısına yanıt
    ben balla ilgili kendi yorumumu yazmadım dikkat edersen, Prof. Dr. Mehmet Rıfat Bozkurt diye bi adamın hürriyet sitesindeki konuşmasını paylaştım.

yok ben daha iyi biliyorum diyorsan, ok kardeş der geçerim.
  • quote:

Bu sekilde beslenme isini cozmus arkadaslar gorunce seviniyorum.

• @WhoiS_AttaCK

Aşağıdaki belgeseli izlersen ve uygularsan göbek eritebilirsin. Belgeselin Türkçe altyazısı internette var.http://www.imdb.com/title/tt1567233/
    Türkçe kitabı da var.
    www.kitapyurdu.com
    Çin Mucizesi - Thomas M. Campbell | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/cin-mucizesi/149277.html

Özetle: Et ve süt ürünleri damar tıkanıklığı + kanser yapıyormuş. Şekerin zararlarını da anlatıyor.
    Veganlar gibi beslenmelisin ( vejetaryen değil vegan ). Ek olarak hayatından şekeri, unu çıkartmalısın ( meyveler serbest ama az tüket ). Marketten işlenmiş ürün tüketmemelisin ( patates cipsi, gofret, meyve suyu vs. ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8MB AGP -- 22 Kasım 2017; 20:49:53 >

• ekmeği azaltmak mantıklı ancak komple bırakmak saçmalık.
  • Kuruhasan
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.