Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
61
Favori
602.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    quote:

    RockStar Tarih 4 Nisan 2007; 13:19:43
    Buyrun akradaşlar size Fakir uygun fiyat ve alman kalitesi


    Ben fakir modellerini bizzat inceledim (Ankara AnkaMall'da Standları var). Fakiri Alman markası ve kalitesi olarak biliyordum. Yetkilisi ile görüştük. Makinelerin etiketlerini beraberce inceledik. Maalesef tamamı Çin malı idi (Ancak patenti Alman diyebilirsiniz ancak yine Çin üretimi Essenso'yu yanına koyup karşılaştırırsanız aradaki farkı anlayabiliyorsunuz). Lütfen yerinde inceleyin dememin sebebi bu. Her ne kadar hepsinin yapısı biribirine benzese de yine de hayal kırıklığı yaşamamanın tek çaresi önceden görüp incelemek.


    haklısın Fakir Alman malı diye bilinir ancak ürünleri ÇİN malı.....

    zaten orada üretim yapmayan kaç beyaz eşya ya da elektronik markası kaldı yeryüzünde....




  • ART marka ekmek makinamız geçen gün arıza yaptı servise götürdük 2 günde yaptılar , üstelik kapıya kadar getirip teslim ettiler.. servisten yana bir düşünceniz olmasın.. ART bu işi ilk yapan firma. çok büyük tecrubeleri var ve çok kaliteli ürün çıkartıyorlar.. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: juniorx

    peki arkadaşlar bu ekmek yapma makinasının en yüksek kapasitesi ne kadar. mesela ben eve fazla ekmek alırım daima ve evde fazla ekmek bulundururum. temiz olduğunu düşündüğüm fırınlardan 5-6 tane çiftli ekmek alırım, sonra da buzluğa koyar lazım oldukça dilimle indirir kızartırım fırından çıkmış gibi olur. şimdi eğer fazla miktarda ekmek istiyorsak, çünkü sık sık ekmek yapmayla uğraşmak istemiyorum. benim ekmek sistemim toplu alıp buzluğa koymak üzerine dayalı. fakat temiz ve sağlıklı ekmek yemek istiyorum. bu makinaların en büyük kapasitede olanları ne kadar ekmek veriyor bir seferde. benim 5-6 çiftli somunun karşılığını veren kapasiteleri var mı? bir de gördüm 1 kilo kapasite diyor biri. bu malzemeler için mi yoksa çıkan ekmek için mi geçerli.


    Piyasadak modellerin çoğunda iki seçenek bulunur : Gramaj olarak az birde nispeten çok ekmek, genelde bu skala 750 gr ile 900 grdır yani Çıkan ekmeğin gramı bu.

    Ancak piyasada benim gördüğüm max 1 kg luk ekmek yapan makinalar var.

    örneğin : BU MARKA TIKLA

    Ancak belirtmek isterimki 1 kg çıkan ekmeğin normal aldıgımız ekmekten bariz derecede farkı var, genel yorum ben ekmek yapma makinası kullanan biri olmasamda, 2-3 dilim ekmekle insanın doydugu, fazlasıyla kilo almaya başladıgı yönünde




  • Uzun zaman oldu ve ilk sayfada almayı düşündüğüm arçelik cihazı aldım ama ilk deneme malum hüsran Küçücük bir kitapçık verilmiş aynen tarifi sizinle paylaşıyorum;

    Standart Ekmek (3 saat)
    Pişirme şekli: Az/Orta/Çok pişmiş

    450 gr un, 10gr ayçiçek ya da margarin yağı, 1 küçük ölçek maya, 1.5 küçük ölçek tuz, 2 küçük ölçek şeker

    Hazırlanışı: karıştırma kabının içine ilk önce mayayı boşaltın. Hemen arkasından bir kapta karıştırdığınız un,şeker,yağ ve tuzu kaba boşaltın. En son olarak 300ml suyu ilave edin. Programı başlatıp 3 saat sonra mis gibi ekmek yiyin.


    Bu ne biçim tarif? Bunu yazana yazıklar olsun. mayayı önce boşaltmanın manası ne? Ayrıca suyu ilave etmediğiniz bir un,şeker,tuz ve 10 gr yagı bir kapta nasıl karıştırabilirsiniz? Daha sonradan ilave ettiğiniz su bu işte kullanılmıyor mu?

    Allah rızası için biri bana anlaşılır bir şekilde aşama aşama normal bir ekmek tarifini yapabilir mi? Yaptığım ekmeğe yazık oldu, heba oldu. Bu tarifi yazan elamanı bulsam ona yedirebilirim ama insan 3 kuruşluk bir tarif kitapçığını buna eklemeyecek kadar cimri oalbilir mi? Bir sonuç alamazsam kesin şikayet edeceğim bunları.




  • Arkadaşım evden cıkmak üzereyim garaja yolcu götürecegim kısa yazıyorum. Bak önce pervaneyi çıkarıp dibini temizle.Tam otursun. Toz maya kullan. Her mayanın gücü farklı. 1 ölçek dedigi makinanın ölçegi ile 1 küçük ölçek mayayı makinanın kare kabının en dibe koy. Başka bir kaba 3,5 su bardagı un. 1 küçük ölçek tuz, 2 küçük ölçek toz şeker , Bir yemek kaşıgı rivyera zeytinyagı koy. hepsini beş dakika iyice karıştır. Makinanın kare şeklinde kabına karıştırılmış unu boşalt...Makinayı normal ekmek orta pişirme ayarına al..EN SON ÜZERİNE 1,5 tam dolu su bardagı suyu dök. hemen makinayı çalıştır...Hepsi bu kadar..Süre göstergesi 00 00 olunca fişi çek kapagı aç...Ekmek hazır. 15 dakıka dinlensin...Kabını ters çevir silkele tık diye kızarmış ekmegi bırakıyor... Ben damarları tıkıyor diye eve margarin sokmuyorum. Rivyera zeytinyagı ile çok güzel oluyor...1,5 ölçek tuz bana çok geliyor kafama göre 1 ölçek yetiyor... Zamanla formüllerin degişip gelişecek moralini bozma....MAKİNA ÇALIŞIRKEN KAPAGINI AÇIP NE OLDU DİYE BAKMA. SICAGI BUHARI GİTMESİN...Süre bitince 0000 yazıyor tamam aç... Afiyet olsun... Zamanla maya, un, tuz, yag miktarını kafana göre degiştireceksin bu başlangıç tarifi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 16 Temmuz 2007; 21:29:52 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Arkadaşım evden cıkmak üzereyim garaja yolcu götürecegim kısa yazıyorum. Bak önce pervaneyi çıkarıp dibini temizle.Tam otursun. Toz maya kullan. Her mayanın gücü farklı. 1 ölçek dedigi makinanın ölçegi ile 1 küçük ölçek mayayı makinanın kare kabının en dibe koy. Başka bir kaba 3,5 su bardagı un. 1 küçük ölçek tuz, 2 küçük ölçek toz şeker , Bir yemek kaşıgı rivyera zeytinyagı koy. hepsini beş dakika iyice karıştır. Makinanın kare şeklinde kabına karıştırılmış unu boşalt...Makinayı normal ekmek orta pişirme ayarına al..EN SON ÜZERİNE 1,5 tam dolu su bardagı suyu dök. hemen makinayı çalıştır...Hepsi bu kadar..Süre göstergesi 00 00 olunca fişi çek kapagı aç...Ekmek hazır. 15 dakıka dinlensin...Kabını ters çevir silkele tık diye kızarmış ekmegi bırakıyor... Ben damarları tıkıyor diye eve margarin sokmuyorum. Rivyera zeytinyagı ile çok güzel oluyor...1,5 ölçek tuz bana çok geliyor kafama göre 1 ölçek yetiyor... Zamanla formüllerin degişip gelişecek moralini bozma....MAKİNA ÇALIŞIRKEN KAPAGINI AÇIP NE OLDU DİYE BAKMA. SICAGI BUHARI GİTMESİN...Süre bitince 0000 yazıyor tamam aç... Afiyet olsun... Zamanla maya, un, tuz, yag miktarını kafana göre degiştireceksin bu başlangıç tarifi...


    Sağolasın kardeş dediğini deneyeceğim Olay birazda kaliteli un ve maya da sanırım Birde ayçiçek yağı kullansam olur mu?




  • fakir al fakir fakiri sevindirir ::))
  • Bugün şikayet etiğim arçelik'ten cevap geldi: Tariflerinin kitapçıkta yetersiz olduğunu kabul ediyorlar ama verdikleri tarif bana yine ilginç geldi Un miktarını 2 ye bölüp söyledikleri malzemeleri ortaya koymamı, sonrada üstüne geriye kalan unu ilave etmemi tavsiye ettiler. Bu da uygulayacağım 3. tarif olacak. Sayemde kediler kapıma abone oldular, tarifi tutturana kadar benden beleş geçiniyolar
  • Someone, ne durumdasın ? İmalat nasıl gidiyor ? Bak istedigin yagı kullan. Maya ve un aynı olursa formül uygulaman kolaylaşıyor...Maya ve un degiştikçe hata payın artıyor. Mayanın ve unun birbirine uyumu farklı oluyor...Şekeri azaltma...Mayanın katalizörü şeker...Tarifleri aynen uygula...Devamlı güzel ekmek yapmaya başlarsan formülleri zevkine ve lezzetine göre esnetirsin....Ben domatesli ekmek bile yaptım...Kaynanam ne bu ? Diye yemedi....yeni oyuncagın hayırlı olsun...Tertemiz kendi elinle yap tertemiz ye.. Ben zevkle yapıyorum... Darısı başına.... Saygılarımla...
  • [Deleted by Admins]
  • Maya mantar cinsinden bir canli yaratikmis. Boyle oluncada markasi ne olursa olsun bunlar saklama kosullari ve saklama zamanina bagli olarak olebiliyor galiba. Ben nem almayan bir kavanozda buzdolabinda tutuyorum.

    Ben suphelendigim mayayi soyle test ediyorum.

    Yarim bardak 30- 40 derecedeki ilik suya bir cay kasigi maya, yarim cay kasigi seker ekliyorum. Eger 10 dakika icinde kopurme baslar, su yuzeyinde 3-4 milim veya daha kalin kopuk olusursa bu maya canli ve is gorur anlamina geliyor.

    Sonra bu yarim bardaklik karisimi ister dokun ister hemen ekmek karisimina ekleyin. Yada icine bir tatli kasigi un ekleyin karistirin. Bunu once bir saat kadar oda sicakliginda sonra yarim veya bir gun buz dolabinin az soguk bir kisminda bekletin. Maya iyice ureyip cogalacaktir, ayni zamanda unda ek$iyecektir. Bu karisimi ekmek yaparken maya yerine kullanin, tabii su dengesini koruyarak. Boyle yapilan ekmek eski katkisiz ekmekler gibi hafif ek$i ve enzim bakimindan daha zengin olacaktir.

    Okuduguma gore eski firincilar ekmek mayasini boyle yaparlarmis. Bu karisimdan geregi kadarini alip uzerine yine su ve un takviyesi yaparak mayanin bir gunden digerine devamliligini saglarlarmis. Unlu bir firinci firmanin (Turkiyede degil) bu yontemle urettigi ek$i klasik ekmekte kullandiklari mayanin 100 yildir canli oldugunu ve tadinin giderek guzellestigi konusunda reklam yaptigini gormustum.




  • benim simbo sbm 4705 ekmek makinem neredeyse bir yıl olacak çok memnunum migrostan 99 milyona mı ne almıştım .daha gelişmişleri falan var ama bence gerek yok sadece ekmek yapmak ve mayalamak için kullanıyorum .reçel yapma özelliği var ama bence gereksiz elektrikle reçel yapmak bence saçma .pilav yapanları ,yemek pişirenleri var ama dediğim gibi ben sadece ekmek yapıyorum amacım temiz ekmek yemek o yüzden diğer şeyleri pişirmek için çeşitli pişiricilerim var zaten fiyat olarak uygun ve işimi görüyor .ekmekleride yazdığı ölçülere ve tarifelere uyduğun sürece çok lezzetli oluyor .soğanlı zeytinli ekmek bile yaptım deneyin parmaklarınızı yersiniz.birde ben genellikle( ..... )nin hazır un karışımlerını kullanıyorum çok rahat unu koyuyorsunuz mayasıda içinde onuda ilave ediyorsunuz 320 ml su koyuyorsunuz (suyu ilk olarak koymanızı tavsiye ederim sonra un en üstede maya maya suyla temas etmesin ilk olarak)sonra 3 saatlik pişirme programını yani program 1 i seçiyorsunuz ,somun büyüklüğünü 900 gr seçin oldukça büyük bir ekmek oluyor çünki.bu markanın en güzel çeşidi ise RUŞEYM İLAVELİ UN KARIŞIMI hararetle tavsiye ederim .paketin içinden iki paket un karışımı çıkıyor 2 pakette mayası çıkıyor fiyatıda çok uygun daha ekonomik ve çok lezzetli oluyor birçokta çeşidi var bunları ayrıca içine ceviz ,üzüm,ayıklanmış ay çekirdeği yada istediğiniz herhangi birşeyi katarak değişik lezzetlerde elde edebilirsiniz .



    markanın adını nokta nokta yaptım bilemiyorum belki reklam olurmu diye ama merak ederseniz denemek isterseniz vede sakıncası yok yazabilirsin derseniz yazarım .




  • Söke un... Okurken anlladım...Hep kötüleri degil arada böyle iyileride yazın...Bizde kullanalım...Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Temmuz 2007; 16:17:47 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TUANA_

    benim simbo sbm 4705 ekmek makinem neredeyse bir yıl olacak çok memnunum migrostan 99 milyona mı ne almıştım .daha gelişmişleri falan var ama bence gerek yok sadece ekmek yapmak ve mayalamak için kullanıyorum .reçel yapma özelliği var ama bence gereksiz elektrikle reçel yapmak bence saçma .pilav yapanları ,yemek pişirenleri var ama dediğim gibi ben sadece ekmek yapıyorum amacım temiz ekmek yemek o yüzden diğer şeyleri pişirmek için çeşitli pişiricilerim var zaten fiyat olarak uygun ve işimi görüyor .ekmekleride yazdığı ölçülere ve tarifelere uyduğun sürece çok lezzetli oluyor .soğanlı zeytinli ekmek bile yaptım deneyin parmaklarınızı yersiniz.birde ben genellikle( ..... )nin hazır un karışımlerını kullanıyorum çok rahat unu koyuyorsunuz mayasıda içinde onuda ilave ediyorsunuz 320 ml su koyuyorsunuz (suyu ilk olarak koymanızı tavsiye ederim sonra un en üstede maya maya suyla temas etmesin ilk olarak)sonra 3 saatlik pişirme programını yani program 1 i seçiyorsunuz ,somun büyüklüğünü 900 gr seçin oldukça büyük bir ekmek oluyor çünki.bu markanın en güzel çeşidi ise RUŞEYM İLAVELİ UN KARIŞIMI hararetle tavsiye ederim .paketin içinden iki paket un karışımı çıkıyor 2 pakette mayası çıkıyor fiyatıda çok uygun daha ekonomik ve çok lezzetli oluyor birçokta çeşidi var bunları ayrıca içine ceviz ,üzüm,ayıklanmış ay çekirdeği yada istediğiniz herhangi birşeyi katarak değişik lezzetlerde elde edebilirsiniz .



    markanın adını nokta nokta yaptım bilemiyorum belki reklam olurmu diye ama merak ederseniz denemek isterseniz vede sakıncası yok yazabilirsin derseniz yazarım .

    Aynı cihaz bende de var.1 buçuk yıla yakın oldu.Çok memnunuz daha pahalılarına hiç gerek yok.Biz de 109YTL'ye almıştık.Yanında mikser ve mutfak tartısı hediyeliydi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Someone, ne durumdasın ? İmalat nasıl gidiyor ? Bak istedigin yagı kullan. Maya ve un aynı olursa formül uygulaman kolaylaşıyor...Maya ve un degiştikçe hata payın artıyor. Mayanın ve unun birbirine uyumu farklı oluyor...Şekeri azaltma...Mayanın katalizörü şeker...Tarifleri aynen uygula...Devamlı güzel ekmek yapmaya başlarsan formülleri zevkine ve lezzetine göre esnetirsin....Ben domatesli ekmek bile yaptım...Kaynanam ne bu ? Diye yemedi....yeni oyuncagın hayırlı olsun...Tertemiz kendi elinle yap tertemiz ye.. Ben zevkle yapıyorum... Darısı başına.... Saygılarımla...


    İşin sırrı sıralamadaymış ve kullanılan malzemede. Uygulamam;

    Haznede en alta 1 ölçek Dr Oetker Instant Maya attıktan sonra, 450 gr un+1ölçek tuz+1ölçek şeker+1 yemek kaşığı ayçiçek yağını başka kapta karıştırırp hazneye ilave ettim. En üste de 350 ml su kattım olay bitti. İşin sırrı kaliteli un ve instant maya da bitiyormuş. Birde unun üstüne suyu ilave ederken en alttaki mayaya değmemesi önemliymiş. Şimdi kedilere üzülüyorum, başarısız ekmek denemeleri ile karınları doyuyordu ama şimdi başka acemileri bulmaları gerek

    Şunu özellikle belirtmeliyimki ben daha önce böyle ekmeği yemedim. Bizimkilerde bayıldı. İlgine ve sabrına da çok teşekkür ederim




  • arkadaşlar bende de bir ekmek makinesi var
    ölçülerini bir tutturdum artık hiç şaşmıyordu her ekmek başarılı oluyordu
    ancak ekmek teknesi arızalandı biz de merkez servisinden yeni ekmek teknesi aldık
    bu arada yaklaşık 10 gün süre geçti
    ancak ne olduysa oldu ölçüleri aynı koyduğum halde artık ekmekler hiç kabarmıyor
    farklı un denedim farklı maya denedim sonuç yine aynı
    acaba bendeki sorun ne olabilir ki
    makine bozuldu desem aynı şekilde çalışıyor makine
    şaştım kaldım bu işe ben
    varsa öneriniz alabilirim
  • Someone, BİR ELİN NESİ VAR ? İKİ ELİN SESİ VAR..Diyenler boşuna dememiş...Bu forumun en güzel tarafı bu.... İyi günlerde kullan...ARÇELİK...Ekmek makinanı...
  • serencam @ cihazınız arçelik mi?

    taşkafa @ Gerçekten haklısın kardeş. Yardımlaşma gibisi yok elbet. Bu cihazla kek yapılıyor mu? Onun için de tarife ihtiyacım olucak, zira arçelik'in kitapçıkları bu konuda yetersiz. Sinbo'nun kitapçığını netten indirdim destan gibi ama ölçüler farklı farklı olunca istenildiği gibi tutmuyr. Neden standart ölçü kabı kullanmazlar ki
  • ben şuna inanmıyorum bir markanın aynı ürününün alman üretimiylr çin üretimi aynı kalitede olmaz.kesinlikle katılmıyorum.fakir aldım "made in p.r.c." benim için bitti kim ne derse desin.niye eskiden avrupa malı cihaz alınca yıllarca kullanılıyordu şimdi hemen bozuluyor işte bu uzak doğuya fabrikaların kaymasından dolayı oldu.bence markaya bakmayın ne malı olduğuna bakın.ben artık herhangi bir ürün alırken markasına hiç bakmıyorum hemen ne malı olduğuna bkıp ona göre alıyorum ve memnunum.ama bu şansım maalesef internetten alışverişlerde mümkün değil.çünkü ne malı olduğunu öğrenemiyorsunuz sorarsanız belli değil diyorlar.gelincede iade etmek sorun oluyor kargo parası felan çünkü müşteri ürünü beğenmeyince kargo parası alıcıya aittir diyor hepsiburada...
  • Aslında haklısınız ama şunu hatırlatmak isterim.Çin'de üretmek var Çin'de ürettirmek var.Bu iki farkı da bilmek lazım.Daha önceden de yazmıştım Philips,Sony gibi markalar ürünlerini kendileri tasarlar herşeyini belirler sadece üretimi Çin'de yaptırırlar.Bunlar orijinal Avrupa malları kadar kaliteli olmasa da kötü demek haksızlık olur.Orijinalleri arasındaki fark anlaşılabilir rahatlıkla.Ama bir de bazı markalar Çin'de yerel firmalar tarafından üretilmiş idi üdüğü belirsiz cihazlara kendi markalarını basıp getirtiyorlar(King,Arçelik,Sinbo,Premier gibi)bunlardan gerçekten performans beklememek lazım.Ben ekmek makinemi Sinbo'dan aldım ama beğenerek almıştım bir de ucuzdu.Sinbo'nun arada güzel malı da çıkıyor.Tabi güzel derken fiyatına göre güzel

    Ama gerçekten isim yapmış markaların Çin ile Avrupa malları rahat ayırt edilebiliyor.Mesela Siemens'in Çin ile İspanya/Slovenya malı kettleları arasındaki fark çok net.Ama Avrupa mallarına paranız yetmiyorsa isim yapmış Çin malları en azından güvenebileceğiniz bir alternatif.Çünkü üretim ve tasarım o firmaların kontrolünde.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.