Şimdi Ara

Ekonomi Bitti , Şimşek Son Kozlarını Oynuyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
6
Favori
12.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erdoggy dogunun, Fatoş batinin adamı, bilin bakalım gang bang kime yapılır bu denklemde, en azından birinin Türkiye olacağı aşikar, burada halk çok mu masum sanmam ama canavarla karıncanın mücadelesi bu, ateş olsa ne yazar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

Şu Y-CHP lafını kullananların hepsi mi boş yapar yahu.

Gezi döneminde USD 30 kuruş arttı diye ortalığı yangın yerine çevirdiniz, şu anda USD 30 küsür lira biriniz çıkıp ağzınızı açamıyorsunuz. Korkaksınız, rende binası mamanızı kesecek diye ödünüz patlıyor.

Desteklediğiniz ampuller açlık sınırı altındaki bir asgari ücreti bu halka reva görüyor.

Dindarla zulüm ediliyor diyerek, liberal dilde konuşarak başa geldiniz zulümün kralını yapıyorsunuz. İnandığınız dindeki hadis kitabını çevirip yüzünüze okuyan adamı bile bakanlık seviyesinde linç etmeye kalkıyorsunuz.

Desteklediğiniz tayfa riyakarlıkta, talanda, adam kayırmada, yalancılıkta bir numara olmuş, siz de bunlara oy vererek bunlardan olduğunuzu kanıtlıyorsunuz.

Ülkeye milyonlarca orman kaçkınını doldurdunuz hala daha doldurmaya devam ediyorsunuz. Yetmiyor bu sülüklere bedava sağlık hizmeti veriyor açtıkları dükkanlardan vergi dahi almıyorsunuz. Bunların ulusal güvenlik sorunu olduğundan bahsetmeyeceğim bile.

Sizin yerinizde olsam insan içine çıkamazdım utancımdan, kafamı yastığa koyduğumda uyuyamazdım.

Buraya sabaha kadar yazardım da cidden sizin gibi yaşam formlarıyla tartışmaktan artık yoruldum.

Not: Kılıçdarı zerre sevmem ama olmayan aklınca kelime oyunu yapmışsın gül gül öldüm sağolasın.

Düzenleme: yazı paragraflara ayrıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakı-Balık -- 22 Haziran 2024; 14:10:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekonomi Bitti , Şimşek Son Kozlarını Oynuyor
  • Ekonomi Bitti , Şimşek Son Kozlarını Oynuyor
    Ekonomi Bitti , Şimşek Son Kozlarını Oynuyorx (formerly twitter)
    Özgür Demirtaş (@ProfDemirtas) on X
    https://x.com/ProfDemirtas/status/1804397117449855430
  • morphine84 M kullanıcısına yanıt

Geldi bir tane daha bir çiftin market sepetindeki çokluktan ekonomi çıkarımı yapan.

Bazen diyorum bu ülke bu kafadaki insanlarla gerçekten iyi durumda.

Zengin bir semtte iyi bir markete gitse demek ki İskandinav ülkelerinden iyiyiz diyeceksiniz.

Neyse size bu %2000 - 3000 'lik zamlar az bile. Siz burada salak salak yazmaya devam edin

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

Adamlara ülkenin en büyük şirketlerinin holding gruplarının affedilen vergilerini yazıyorum. Boşa harcanan paraları yazıyoruz ama at kafaları gelmişler yaşlı bir çiftin market sepeti üzerinden emeklilerin ülke için yük olduğunu söylüyor :) Memur almayarak ekonomiyi rahatlatacağını zannediyor.

Zannediyor ki insanlar emekli olmayınca onlara maaş verilmeyince para kendisine gelecek.

Bir dönem forumda dolar çift haneleri çok rahat görecek bu ekonomi kuralı dediğimizde bizi ekonomi cahili ilan eden akpli tayfa mı acaba bunlar. Şekilde değiştirdiler sanırım.

• Lan adamlar harbiden marketteki arabadan doluluğundan ekonomi çıkarımı yapıyor...

Bir tanesi de iki tane varmış diye yazıyor... ahahahah yemin ederim evde okuyunca kahahah attım kız arkadaşım ne oldu neye güldün o kadar diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 22 Haziran 2024; 17:4:1 >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    ezilen kesimler, toplumda temsili en düşük olanlar. sessiz çoğunluk. garip gurebalar. bir kısmı , hamasi dogmalarla kandırılıp, ezildikleri sistemin icracısı partilere oy veriyorlar.

diğer kesim, forumda bolca örneğini gördüğümüz, kendi hayatına, sağa sola bakarak, bütün ülke vatandaşlarını iyi yaşıyor addedenler. bunlar saf mı yoksa art niyetli mi tartışılır.

dolayısı ile ekonomiden memnun olan varsa, kemiksiz haram yiyenler falandır. hak etmedikleri paraları eziyorlardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarı mikrofonun sokak röportajları gibi ekonomi çıkarımları var.

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

Ben komünizm de yaşamış insanlarla konuşmuş biriyim.Siz fakirliğin ne olduğunu bilmiyorsunuz.Halk Tv izleyerek fakircilik oynayan solcu beleşçi bir tayfasınız sadece.Fakirlik gülerek anlatılacak bir şey değildir.Çok acı bir şeydir.Gülerek fakirim diyenin samimiyetini sorgularım.Sen işi market poseti dolu diye çikarim yapiyor ehehe diye zannetmeye devam et.Bulunduğum semt de zengin bir yer değil.Şehrin bittiği yerde,azıcik ilerisinde köy var

• Evde kız arkadaşıyla?? fakirlik oynayan,kahkaha atan berkecanlar ve onlarin kız arkadaşları pelinsular kalkmış forumda ekonomi dersi veriyor.Bunlara inanan umarim yoktur.

• Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Komünizmde yaşamış kim ile konuştunuz da fakirlikten bahsediyorsunuz ?

Benim ebeveynlerim Bulgaristan'da komünist parti iktidarında yaşamış insanlar 89'da nüfus mübadelesi ile buraya gelmişler. Bana bizzat kendi aktardıklarını anlatayım, yemek içmek konusunda sıkıntı yaşamadıklarını sıkıntının etnik köken ve din konusunda olduğunu söylediler. En basitinden sünnetin yasaklandığını ve Türkçe olan isimlerinin değiştirildiğini söylediler.

Komünizmdeki yokluk şu şekilde işler, örnek vereyim armut varsa ülkedeki herkes tarafından ulaşılabilirdir yoksa hiç kimse bulamaz (komünizm burada insan faktörünü göz ardı eder mutlak güç her insanı yoldan çıkarır ve yozlaştırır).

Bu yazdıklarımdan komünizm destekçisi olduğumu çıkarmayınız, ben ilerlemek için ne kadar zalimce olursa olsun kapitalizmin gerekli olduğunu savunuyorum.

Konuyu toparlayayım. Sizin varsayımınıza göre komünizmde olan yokluk, fakirlik vs. gibi durumlardan dolayı şu anda halkın yaşadığı yokluğu göz ardı mı etmeliyiz ? Veya sınırlı çevrenizde gördüğünüz 3-5 kişiden dolayı bütün bir halk fakir değil mi demeliyiz ? Bence gözünüzü daha iyi açın ve küçük dünyanızda olup bitenden daha fazlasını görün. Her zaman gördüğünüz o "büyük resmi" gerçekten görün.

Bu konuya yazacağım son mesaj olacak bu. Bu sebeple Mehmet Şimşek ile ilgili bir şeyler de yazayım. Bu adam ilk maliye bakanı olduğunda da işçi ve emekli düşmanı, eldekini satan ve eşek yüküyle vergi koyan bir adamdı hala daha öyle. Hatta bu şahsı maliye bakanlığına getirdiklerinde çevremdekilere demiştim bizi zor günler bekliyor diye sağolsun yanıltmadı beni.

• Benim de benzer bir hikayem var.Benimkiler de bulgaristan göçmeni ve komunizm yıllarını merak ettiğim için hep sordum,soruşturdum,araştirdim.Şu soruları cevaplayabilirsiniz o halde.Fakirlik gülerek anlatılacak komik bir şey midir?Gülerek fakirim diyen ne kadar samimidir?Üstelik komunizmde her iş yapanin yaninda işe karışan bir parti temsilcisi olduğunu,inşaatçilarin her şey tamam olsun sonra işe başlarız diye aylarca çalişmadiğıni,köylülerin ineklerinin hayvanlarinin zorla alinıp sonra ihtiyaç halinde izinle verildiğini de biliyorsunuzdur.Az maaşla çalışıp,oturduklari kendi evlerinde bile mulkiyet hakları olmadığını,sadece oturma haklari olduğunu,yurtdışına çıkmanin sözde serbest olduğu?? ama kimseye pasaport verilmediğini umarim biliyorsunuzdur.Sovyetlerde,kuzey kore ve kübada da böyle olduğunu hatta bulgaristanin sovyetlere her yıl beleş erzak yolladığını,bunun için insanlarin her sene beleş çaliştirıldiğinı umarım biliyorsunuzdur.Daha da çok yazarim bu konularda ama gerek yok.

Sonuç olarak demek istediğim siyasal islamciların cehenneminden kaçarken beleşçi solcu gerzeklerin komunizmine gitmeye gerek yok.Ülke şu an solcu tayfanın anlattiği gibi çok fakir değil ama hızla fakirleşiyor ve asıl faturayı gelecek nesiller ödeyecek.Fakirliklerini anlatirken gülemeyecekler de,öyle aci bir fakirlik olacak

• Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Son mesaj demiştim ama eğlendireyim sizi.

Gülmek ve fakirlik arasında bir korelasyon var da benim mi haberim yok ? Fakir insan gülemez mi ? Sürekli ağlaması mı gerekir bu mudur yani ? Mutlu olduğunda da gülmemeli bu insan çünkü fakir, komik birşey olduğunda da gülmemeli o zaman fakir olduğu için. Mantığınızın yanlışlığını görün diye bu kadar uzattım burayı. Üst mesajlarınızdan birinde de kız arkadaşıyla yaşayan fakirlikten dem vurmasın tarzı birşey de yazmışsınız onu da gördüm. Buradan yola çıkarak fakir olan insanları savunmak için illa fakir mi olmak gerekir ? Pardon o da yetmezdi ama gülmeyecektik de savunurken ağlanıp dövünecektik.

Kişisel mülkiyet hakkının olmaması, yurt dışına çıkılamaması vb. ile fakirlik arasında bağ kurmuşsunuz. Ben diyorum ki şu anda yani 2024'ün 22 Haziran'ında ülkede yiyecek ekmeğe ulaşamayan binlerce insan var siz diyorsunuz komünizmde kişisel mülkiyet hakkı yoktu o zaman fakirlikten şikayet etmeyin (gülmeyin de).

Oraya özellikle kapitalizm savunucusu olduğumu yazdım buna rağmen sanki TKP'liymişim gibi yansıtmışsınız bu da bir diğer hatanız.

Faturayı gelecek nesiller ödeyecek konusunda kesinlikle haklısınız ama bu faturayı çıkaran siyasal islamcı iktidara giydirmek yerine hala daha onların "telefonunu çıkar yiğenim" tarzı yarım ağzıyla konuşuyorsunuz.

Siyasal islamın zıttı da komünizm değildir. Dünya üzerinde monarşiden teokrasiye ondan da aristokrasiye ve demokrasiye bir yığın yönetim şekli vardır.

Son olarak, zararın neresinden dönülürse kardır. Bu içinde olduğumuz kriz döneminden bizi kurtaracak olan kişi ya da kişiler 20 yıldır tepemizde olup bizi bu deliğe sürükleyenler olamaz. Acı reçete elbet uygulanacak fakat bu reçete sadece alt ve orta tabakaya (orta tabaka kaldıysa tabi) değil en tepeden başlanarak uygulanacak ki bir işe yarasın. Siz holdinglerin vs vergi borçlarını silerek veya komik rakamlara düşürerek "acı reçete uyguluyoruz yea" derseniz millet size neresiyle güler tahmin edin bakalım.

• AKP'nin tüm birimlerinde israf son sürat devam ediyor. Mehmet Şimşek ne yapsın. Mehmet Şimşek tek kişilik ordu mu. Ekonominin bitik olmasının sorumlusu Mehmet Şimşek mi?

• Rakı-Balık kullanıcısına yanıt

Dönüp dolaşip samimiyet konusuna geliyoruz.Sanırım anlayışlarımız farklı.Ben bir palyaçonun anlattiklarinı ciddiye almam.Gülerek kahkaha atarak acimtırak yapanlara inanmam.Benim de komunizm de yaşayan akrabalarim var dediniz,ben de ona göre cevap verdim.Yiyecek ekmeğe kim ulaşamiyor be kardeşim ne ajıtasyon yaptinız.En çok ekmek israfı türkiye de yapiliyor.Kafanizi kuma mı gömdünüz ne yaptınız?Genç işsizlik deyin eyvallah diyecem de ne bu böyle?Ekmek için ekmeleddin e oy verenlerin ekmek ajıtasyonu bitmeyecek mi bu ülkede

Siyasal islamın zıttı mı dedim ben?Ikisi de berbat dedim ve beleşçi solcu tayfa ne yaptığını,ne istediğini bilmiyor dedim.Olay bu

İsteyen istediği yeriyle gülebilir.Zaten lakayt ciddiyetsiz şaklabanlardan başka bir şey beklemiyorum.Sadece sahtekar ve ikiyüzlü olduklarını biliyorum,gerçek adalet bilim aydınlanma istemediklerini bünyelerinin alışık olmadığinı da biliyorum

Gelgelelim sonuç bölümüne bence sorun iktidarlarda değil bizzat milletin,insanların kendisinde.Herkes kendi zübüklüğüne baksın,zübüklerden kurtulmanın başka yolu yok

• Geçen 2. Arabama rot ayarı yaptırdım 500 tl.
    Maliye söze konu iş yerleri beyannamelerine hiçmi bakmaz.
    Adamlar fiş faturada vermiyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.