Şimdi Ara

Ekonomik İzleme HTPC'si (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD nin GPU alaninda daha iyi oldugunu bizde kabul ediyoruz ama FM2 anakart bulmak ozellikle USB3.0 li HDMI 1,4a li bir anakart bulmak imkazsiz gibi, ki DeeWRee de benim igib oyun haricinde film icin bir sistem topluyor galiba. Birde bazi AMD A serisi islemciler yuk altinda ciddi guc cekiyor buda sessiz bir HTPC ye ayriki....

Intel Chipsetleri hakkinda karsilastirma var ve Z87 mATX bi HTPC de gereksiz. H87 bile gereksiz. Sadece H81 2 adet USB 3.0 olmasi sorun ve bu haric bence en ucuz 4k destekleyen anakarti almak gerek. Wibtek i duymustum ama driver support gibi konularda tirsiyorum. ileride bir sorun ciktiginda guncelleme, bios update gibi konularda sorun cikabilir...

http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Z87-H87-H81-Q87-Q85-B85-What-is-the-difference-473/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nox4949 -- 2 Ekim 2013; 23:18:48 >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Daha önceki mesajlarımda belirtmiştim tekrar yazayım, sadece ve sadece film, dizi izlemek için bu sistemi toplamak istiyorum, çoğu 1080p bile değil. Güç tüketimi, ekran kartı kullanmak istememem, sessiz ve az kaplaması benim için önemli. Marka takıntısı bende de yoktur.

Peki bir AMD Sistem tavsiyesi alabilir miyim?
  • nox4949 kullanıcısına yanıt
    O zaman H81. 2 adet USB 3.0 yeterli. Abartmaya gerek yok
    Açıkçası işlemci içindeki ekran kartı iyi olduktan sonra işlemciye film izlerken fazla iş düşmez, bu sebeple işlemci de fazla ısınmaz diye düşünüyorum. Zaten sessiz bir htpc yapacak kişi stok soğutucu kullanmayacaktır. Ben kendim Zalman'nın bir işlemci soğutucusunu kullanıyorum. 7000 cu idi herhalde.

Yanında fan kontrolcü de geliyor ve benimki neredeyse her zaman en düşük devirde çalışıyor. Bu şekilde neredeyse hiç sesi çıkmıyor.

Yine benim kişisel tercihim; sadece film seyredilecekse anakartın USB 3.0 destekli olmasının çok büyük bir artısı yok. Sonuç olarak 10TL'ye bir tane USB çoklayıcı alıp, öne getirirsiniz ve önde 4 tane USB girişiniz olur Benim anakart USB 2.0 destekliyor, kasanın (Slverstone gd05) ön USB'leri 3.0, Arada sırada dahili harddiske birşey kopyalarken 10 dk fazla bekliyorum. Sadece film seyredilecek düşük konfigürasyonlu sistemde USB 3.0 çok elzem değil gibi geliyor bana.

Bu arada anakartlar üzerindeki hdmi çıkışlar şimdilik 4k desteklemiyor. Ayrıca 4K için şimdiden hazırlanmanın bir anlamı yok. Daha kaçımızın evinde blu-ray player var, yada kaç tane Blu-ray film seyrettik. Ayrıca htpc'yi niye topluyoruz, çoğunluğumuz internetten indirdiğimiz yüksek çözünürlüklü film ve dizileri bilgisayarın verdiği esneklikle ile izlemek için. Mevcut internet bağlantılarımızla 1080p DTS sesli bir filmi indirmek 1-2 gün sürüyorken, 4K gibi hayvani boyutlardaki dosyaları biraz zor indiririz. Geçenlerde arşiv için 80gb'lık LOTR 1080p extended versiyonunu 8 günde indirdim. 4K yaygınlaşsın, kaynak çeşitliliği artsın ondan sonra düşünürüz. Yani 4K'ya şimdiden hazırlık yapmanın bir anlamı yok. 3 sene sonra 4K düşünürüz.

• 4k Video destegini sidi icin degilde bu HTPC yi alip islemci upgrade ile belki de 3 veya 4 sene kullanmayi planladigimdan onemli aslinda. USB 3.0 ise external disklerimi baglarken kullanacagimdan onemli tabiki kisisel birsey bu ama usb 3.0 1-2 adet de olsa olmali bu devirde.

Isinma olayina gelince AMD kotudur isinir demiyorum kesinlikle Sadece internette i3 ile a10 nun guc karsilastirmasi vardi a10 %25-30 daha cok guc cekiyordu islemciyi zorlayinca. Simdi linki bulamadim ama 7/24 acik olacaksa hem ses hemde guc tuketimi acisindan min sevyede tutmak istiyorum. Keske bu H81 chipsetli anakartlardin A6-A8 destekleyen bi a75 chipsetli versiyonu olsa....
  • Aslında bu güç karşılaştırmasını bende merak ediyorum. Mesela 3570K TDP 77 Watt, A-10 5800K TDP 100 Watt.

Bu TDP dedikleri maksimum tüketiği enerjiyi mi belirtiyor? Yoksa ortalama gibi bişey mi?
  • Arkadaşlar karıştırdığınız bir şey var.

işlemciyi max ne ile zorlarız? Tabii ki oyun oynarken, render alırken yada benchmark kasarken, doğru mu?

Eğer bu htpc sadece film ve internet için kullanacaksa neredeyse hiçbir zaman tam yükte çalışmayacak demektir. Bu sebeple Tom's hardware incelemesinde gördüğünüz değerler max yükte alınmış değerlerdir. Sizin kullanımınızla hiçbir zaman işlemciye bu şekilde bir yük binmeyecek. Ayrıca bırakın da AMD'nin güç tüketimi biraz daha fazla olsun, sonuçta üzerinde çok daha güçlü neredeyse günümüz oyunlarını orta ayarlarda oynatacak bir gpu var.

Ha bu arada hesabını yaptığınız güç tüketim farkı elektrik faturasına 1-2 TL olarak bile yansımaz. Elektriğin KWh'si 0,28 TL. Ama AMD alarak ekstra bir özelliğe (daha performanslı bir gpu'ya sahip oluyorsunuz). İşlemciler denk bile olsa benzer paraya daha çok özellik kazandıran ürünü tercih etmek bence daha mantıklı. Yine da karar sizin.

Sevgiler, saygılar

• TDP ile ilgili gerekli açıklama aşağıdaki linkteki 2.mesajda mevcut. Yani neyi ne şekilde kullandığın önemli demiş arkadaş.

http://forum.donanimhaber.com/m_68385904/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: nox4949

Forumdan bir arkadas 20Gb mvkleri acarken bile G3220 da CPU %25 e cikiyor en fazla demisti. Icindeki iGPU GT1 adinda ve 350MHz islemci ve 1100 Mhz RAM hizinda. Cokta kotu olmasa gerek.

Artik yeni nesil Cihazlar HDMI ustunden herseyi hallediyor ama bazi anakartlar gormustum optik cikisli arastirirsaniz gorursunuz ama sayica azlar :)

Benim anfiyi değiştirme zamanı gelmiş sanırım.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Bende bunu öğrenmek istiyordum, güncel bir işlemci tabi ki film izlerken tam yüke çıkamayacak. Yani benim için TDP değerlerinin pekte önemi yok şu aşamada daha iyi bir GPU daha önemli. Bilgi için teşekkürler.
  • Arada az bi fark dan fazlasi var. Web browsin sirasindaki guc tuketim degerleri arasinda 10W fark var.
     Ekonomik İzleme HTPC'si

Video izlerkende bu fark devam ediyor..
     Ekonomik İzleme HTPC'si

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nox4949 -- 3 Ekim 2013; 11:28:36 >

Kafam çorba oldu yemin ederim

Teste göre epey fark var. Peki bu test daha düşük işlemciler içinde geçerli midir? Sonuçta i3-3220 ve A10 serisi 300TL üstü işlemciler.

G3220 ve A4-5300 karşılaştırması gibi
  • G3220 ile ilgili test bile yok denecek kadar az, guc testi hic gormedim bile. G3220 54W , A10 lar 100W
  • Bahsettiğiniz intel işlemci 2 çekirdek. Onunla aynı fiyattaki AMD A8 6600K ise 4 çekirdek ve üzerinde 8570D ekran kartı var. Hali ile güç tüketiminin fazla olması normal. Bu güç tüketimi farkı, örnek verdiğim yazıda da anlatıldığı gibi elektrik faturasında aylık en fazla 2TL gibi bir fark yaratır.
    http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-a8-6600k-a8-6600k-soket-fm2-39ghz-4mb-cache-32nm-islemci-+-hd8570d-gpu/productdetails.aspx?I_ID=68110
    http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A8-Series%20A8-6600K%20-%20AD660KWOA44HL.html

Şahsi kanaatim, aynı parayı vereceksem neden ekstradan çekirdeklerim ve daha güçlü bir ekran kartım olmasın ki? Ayrıca 4 çekirdekli olması gelecek dönemde daha büyük avantaj sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Ki bu yazıyı htpc'den yazıyorum. İşlemcim 65 W TDP'li Athlon II X2 260. Şu an tek kasa fanı çalışıyorken, işlemci fanı ise minimumda iken sıcaklık 25 C ve TDP değeri 15W. Çünkü neden, yük binmediği için işlemci normal hızı 3.2 ghz olmasına rağmen 0,8 ghz'de çalışıyor. Yani anlatmak istediğim çoğu zaman işlemciye büyük bir yük binmeyeceği için işlemci çok fazla güç harcamayacaktır. Bu sebeple verilen bu tablolar her zaman gerçekçi olamıyor.

Bunlara fazla takılmadan ekstra bir ekran kartı düşünülmeyen bir htpc için AMD işlemciler şu an gayet mantıklı. Artık benden bu kadar, sevgiler.

• Keske amd, a10 larin icine soyle cidden saglam bi ekran karti koysaydi, mini-itx slim bi HTPC yapip arada oyun bile oynardik
  • Ben HTPC'imde A10-6700 kullanıyorum. TDP 100W değil 65W. APU'ya entegre ekran kartı Radeon HD 8670D. Oyun için kullanmıyorum ama orta ayarlar ile şu anki tüm oyunları oynatır. Çoğu yerde söylendiği gibi ısınma problemide yok, pasif soğutucu ile kullanıyorum. Ama amaç film izlemek ise 4.nesil Intel işlemciler bu konuda çok daha başarılı. Sorunsuz bir şekilde gerçek 24p'ye en yakın değeri veriyorlar, bu yüzden S serisi düşük güç tüketimli yeni işlemci ve Asrock mini ITX anakart aldım kargonun gelmesini bekliyorum. Ya parçaları değiştiricem yada yeni bir kasada kurucam sistemi kararsızım. Bu arada pasif soğutmayı göz önünde bulundurmanızı öneririm. Optik sürücü çalışmadığı zaman sıfır ses ile mükemmel bir HTPC deneyimi yaşatıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthLuca

Ben HTPC'imde A10-6700 kullanıyorum. TDP 100W değil 65W. APU'ya entegre ekran kartı Radeon HD 8670D. Oyun için kullanmıyorum ama orta ayarlar ile şu anki tüm oyunları oynatır. Çoğu yerde söylendiği gibi ısınma problemide yok, pasif soğutucu ile kullanıyorum. Ama amaç film izlemek ise 4.nesil Intel işlemciler bu konuda çok daha başarılı. Sorunsuz bir şekilde gerçek 24p'ye en yakın değeri veriyorlar, bu yüzden S serisi düşük güç tüketimli yeni işlemci ve Asrock mini ITX anakart aldım kargonun gelmesini bekliyorum. Ya parçaları değiştiricem yada yeni bir kasada kurucam sistemi kararsızım. Bu arada pasif soğutmayı göz önünde bulundurmanızı öneririm. Optik sürücü çalışmadığı zaman sıfır ses ile mükemmel bir HTPC deneyimi yaşatıyor

Merhaba,

Nasıl bir başarı var? AMD 6700 yetmiyormu htpc için yoksa madvr ile detaylı ayarlarda dahamı iyi görüntü çıkıyor ? yada bu 10bit dedikleri olaymı... Filmleri Splash proda izliyorum fazla ayar yok :)
    ama şu madvr olayını merak ettim gerçekten çok fark varmı diye .

yapmak istediklerim : Bluray - 3D Bluray - MKV 15 GB

Şuanki sistemim CF oyun için topladım . Buda film izlemek için çok gereksiz oluyor ufak bir kasada bu işi halletmek istiyorum belli olmaz komple sistemi satıp ps4 geçebilirim.

• AL[e]N kullanıcısına yanıt
    Aslında yetiyor, görüntü kalitesinde fark olacakmı bilmiyorum yanyana denemek lazım ama zannetmiyorum. 10bit fazla alternatif yok çoğunlukla animeler, 1 tane denedim oynatıyor sorunsuz. Bütün incelediğim AV forumlarda intelin daha iyi 24p performansı verdiği yazıyor. ince ayarlar ile tam 24p görüntü veriyor. Gerçi aradaki farkı muhtemelen göz ayırt etmeyecektir.
  • Bu konuda hakkında link varsa alabilirmiyim. Şuan araştırma aşamasındayım kontol etmek istiyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.