Şimdi Ara

Ekran Çözünürlüğü Monitöre Uymuyor - Orjinal Text Boyutu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarıma son format attığımda bu sorunla karşılaştım önceden 1024x768 yaptığımda tam oturuyordu ancak şimdi öyle değil mausumu sağ tarafa doğru ilerlettiğimde ekranın devamı varmış gibi gidiyor sanki ekran yatay olarak daha uzun gibi. birde bilgisayarın klasik orjinal yazı fontu boyutu kaç bende 100 dpi idi ben 98 dpi ancak ben bunla oynadım orjinalinin kaç olduğunu hatırlamıyorum

http://c1111.hizliresim.com/r/v/squt.png

resime bakarsanız ne demek istediğimi tam anlarsınız fotonun orjinal büyüklüğne bakın bazı işaretlediğim yerler war

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkrep24 -- 27 Kasım 2011; 23:04:19 >

• sorunun sebebini bilen yokmu beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkrep24

sorunun sebebini bilen yokmu beyler

masaüstü sağ tık>özellikler>ayarlar>çözünürlük...bu ayarla oynayarak yazı değerini düzeltebilirsin.Resimde tam göremedim.Benim gözüm alışık diye öyle herhalde.Sadece browserda bu sorun varsa "ctrl basılı tutup - ye basın."
  • Monitörün desteklediğinden daha büyük değerler kullanırsan tanımsız frekans aralığı olduğundan bu tür problemler yaşayabilirsin.Monitör ayarlarından biraz kurcala istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GS_1905_

Monitörün desteklediğinden daha büyük değerler kullanırsan tanımsız frekans aralığı olduğundan bu tür problemler yaşayabilirsin.Monitör ayarlarından biraz kurcala istersen.

Adamın monitörü 15" in altında olmadığı kesin herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

quote:

Monitörün desteklediğinden daha büyük değerler kullanırsan tanımsız frekans aralığı olduğundan bu tür problemler yaşayabilirsin.Monitör ayarlarından biraz kurcala istersen.

Ne 15 i?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

quote:

Ne 15 i?

1024x768 gibi bir çözünürlüğün bir monitöre fazla gelmesi için o monitörün 15 inch in altında olması gerekir (") inch demek bu arada.Sorunun çözümü için hertz ayarları ile oynaman gerekli o çözünülürlükteki tüm hertz leri dene bakalım.

• Anladım saol sevecen69.
  • hertz ayarıda en düşükte birde bu fotoyu koyarken bişey fark ettim paintten en ve boy oranlarına baktım 2048x768 idi ama ben 1024x768 ayarladım hala aynı ? vtune olsun masaüstü özellikler olsun nvidia denetim masası olsun her yerde aynı

http://c1111.hizliresim.com/r/x/tz53.png
  • Resim bence de 1024*768 değil gibi.
  • zaten bende onu diyorum 1024x768 ayarlı her yerde görüntü özellikleri olsun nvidia denetim masası olsun ama prient screen yapıp painte kopyaladığımda 2048x768 gösteriyor ve gerçektenden öyle bu arada bütün hertz ayarlarını denedim hepsinde aynı öncedende bi kere böyle olmuştu ancak nasıl hallettiğimi hatırlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkrep24 -- 29 Kasım 2011; 23:45:57 >
  • konu hakkında bilgisi olan yokmu beyler
  • ekran kartı ayarlarından çift monitör EXTENDED MODE ya da EXTENDED WIEW olarak ayarlanmış olabilir mi acaba?
    bir kontrol ediniz.
  • dediklerinizi gördüm ve yaptım ilk başta kutucuklar kapalıydı ama biraz ayarlarla oynayınca açıldı sonra dediğni yaptım ve pc monitörü kapandı gelmedi sonra pc res attım gene olmadı daha sonra vga modda başlattım düzeldi teşekkürler birde orjinal text boyutu 96 dpi imiş sağ tıklayıp özelliklerden ayarlara gelişmişte direk karşınıza çıkıyor zaten
  • Siz orada extended modu aktif etmişsiniz ama görüntü İKİNCİL monitörde kalmış.O yüzden de vga modu ile başlatmak zorunda kaldınız..
    Ne ise, sorun çözülmüş.Konu başlığının sonuna ÇÖZÜLDÜ ibaresi eklerseniz sevinirim.
  • çözüldü ama pc yeniden başlatınca gene aynısı oldu :S
  • Yine aynısı oldu.Tekrar düzeltin..Baştan başlatınca yine aynısı mı oluyor?
    VGA MODDA PCYİ BAŞLATMADAN bu sorunu çözmeniz lazım....Uğraşınızı buna göre verin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.