Şimdi Ara

Ekran Kartı - Anakart Uyumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hep F8 ile güvenli kipte denedim ama, şunu belirteyim makina rami saydıktan sonra diğer sayfada hani bu donanımların listesi vardır, hani boot cd taktığınızda cd den önyükleme için bir tuşa basın tarzından mesajların çıktığı ekran , makina oraya bile gelemiyo, yani orda güvenli kipe geçmek mantıklı gelmiyo, ama eminsen makinayı kapatıp ekran kartını takıp deneyim. Ayrıca bios sürümünü kontrol ettim, bendeki zaten son sürümmüş, 1 - 1.5 yıl önce güncellemiştim, yenisi çıkmamış hala version F5 - 11/11/2002 gözüküyoo
  • Yokmu yeni bir yorum... Modelide yazdım
  • Bios da ki tek agp ayarını paylaşıyorum....

----Frequency/Voltage Control----

CPU Host Clock Control : Enabled / Disabled
    CPU Host Frequency : Min(100) - Max(355)
    Memory Frequency : ´CPU Host Frequency´ e göre değişiyor
    Host/Dram Clock Raito : Auto / 2.0 / 2.66
    PCI/AGP Frequency : 33/66(Min) - 50/100(Max)

----------------------------------------

Umarım anlamışsınızdır, ve yapabileceğim değişiklikler konusunda fikir verebilirsiniz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: keremTok

Bios da ki tek agp ayarını paylaşıyorum....

----Frequency/Voltage Control----

CPU Host Clock Control : Enabled / Disabled
    CPU Host Frequency : Min(100) - Max(355)
    Memory Frequency : ´CPU Host Frequency´ e göre değişiyor
    Host/Dram Clock Raito : Auto / 2.0 / 2.66
    PCI/AGP Frequency : 33/66(Min) - 50/100(Max)

----------------------------------------

Umarım anlamışsınızdır, ve yapabileceğim değişiklikler konusunda fikir verebilirsiniz....

hocam senin bord da agp ayarı (1x 2x 4x gibi) yok. ayrıca el kitanın ilk sayfasında agp kart uyarısını ciddi bir biçimde yazmışlar.
    baştan beri problemini takip ediyorum. ve vardığım sonuç o bord 8x agp kartı desteklemiyor (bu desteklemeyişi bana çok saçma gelmesine rağmen). daha bilgili arkadaşlar umarım bi çözüm üretirler. sana kolaylıklar diliyorum

• bende az bir araştırma yaptım her 8X kart 4X board ile uyumlu olmuyormuş ne yazık ki bunu sebebi ise voltaj. 4X yuvası 1.5V verirken 8X yuvası 0.8V veriyor. bazı kartlar bu voltaj farkını tolere edebilirken bazıları etmiyormuş. senin sorunun bu olabilir. bundan emin olmanın tek yolu 4X te çalışabilen bir 8X kart ile başka bir 4X anakartta bu 2 kartı da denemen.
  • Muhtemelen dediğin gibi, 8X anakartta denedim bu gün çalıştı çünkü ekran kartı. En iyisi anakartı satmak yerine 2.el 8x destekleyen bi anakart almak hehehe . Ne yapalım, hiç bi zaman şansım yaver gitmediki şimdi gitsin, alıştım ben bu duruma
  • 2.el alacağın kartta dual ram olmasına dikkat et 865 çipsetliler işlemcine uygun olur muhtemelen ama almadan anakartın sitesinden CPU listesini kontrol et işlemcinin olup olmadıgına dair.
  • Donanım :
    P4 2.4 512K islemci iğne bacaklı
    512 266Mhz DDR Ram
    256 Mb 8X Nvidia Ekran Kartı
    4 Adet de PCI girişine ihtiyacım var
    Tavsiye edebileceğiniz modeller nelerdir ?
    Açıkarttırma siteleri yada 2.el parça satan sitelerden almayı düşünüyorum, site adresi vermedim kuralları okuma fırsatım olmadı belki site adı vermek yasak olabilir. Eğer değilse ve gözünüze çarpan uygun fiyatlı bi anakart olurda, haber verirseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremTok -- 15 Şubat 2006 4:35:47 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.