Dün itibariyle yaşadığım bir sorunu anlatayım, CS:GO oynuyorken ilk 5 dakika içerisinde ekranda bozulmalar ve kararmalar meydana geldi. Sonrasında sistem kendisini kitledi ve reset atmak zorunda kaldım, bu süreçten sonra ise görüntü ne yazık ki alamıyorum. Windows 10 kullanıyorum güvenli kipte çözünürlüğü düşürerek görüntü aldığım zamanda ekranda farklı yerlerde bozuk görüntüler var. Bu durum yaşanmdan öncesinde ise sık sık cihazda görüntü birimi yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtarıldı uyarısı alıyordum sonrasında ise nadir olarak mavi erkana düşüyordu sistem.
Yeni bir ekran kartı ile sistemi tekrar çalıştırdığımda herşey normal görünüyor, fakat çok nadir arayla görüntüde bozulmalar meydana geliyor ve mavi ekran hatası alıyorum. Son olarak belirtmek isterim, sorunu yaşadığım ilk ekran kartımda sistemi başlatırken görüntü hiç yok sadece windows logosu geliyor o kısmı görebiliyorum ancak o kısım geçildikten sonra görüntü sadece siyah oluyor.
Not: Ram ve Psu testleri yaptım herhangi bir hata notu almadım.
Ekipman olarak, yaşlı bir sistem olmasından ötürü neler yapılabilir yardımlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.
ekran kartı sürücüsünü güncelle
eğer yine düzelmiyorsa ekran kartında sorun olabilir.
Ekran kartı dahil tüm sürücüler güncel, defalarca kontrol ettim. Yaşadığım sorun artık internet sayfası açıldıktan sonra ''görüntü birimi yanıt vermeyi kesti ve bu hatadan kurtuldu'' uyarısı alıyorum sonrasında ise mavi ekrana düşüyor sistem. Mavi ekran hatası ise ''dxgkrnl.sys'' ile alakalı bir durum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme