Şimdi Ara

Ekran kartı BIOS bozulması ve garip sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba birdenbire ekran kartının sağ taraftaki BIOS bozuldu. Switch sağa alınınca PC boot Loop'a giriyor. Sol tarafa alınca açılıyor ve windows boot ediyor. ama ne kasa ne anakartın 3.5 jack ses çıkışlarından ses alamıyorum. Windows tanıyor ama ses gelmiyor kulaklığa. Kulaklıkta problem yok telefon ile denedim. Sol taraftaki BIOS çalışıyor ama bu ses sorunu neden olabilir? Diğer bir sorun BIOS üzerinden iGPU kapatınca Windows boot etmemeye başladı. MSI ekranında 5-10 saniye durup tekrar yeniden başlıyor. igpu tekrar açınca bu sefer boot ediyor.

• togiee kullanıcısına yanıt
    Windows'a sağlam biosla gir, aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırak, sonra anahtarlarını bozuk biosa gec, ekran kartını aktiflestir ve oraya fabrika biosu beyse onu yaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Denilenleri yaptım ama flashlayamıyorum. AMDVBflash açılmıyor. Error reading from ROM diyor. GPU-Z sağ taraftaki bios'ta UEFI olmadığını gösteriyor.

BIOS çipin yanmistir belki. Saglam olani kullan. O da bozulursa tamiri kolaylikla degistirilebilir zaten sorun olmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet sol taraftakini kullanıyorum ama şu an tek sorun jack çıkışlarından ses alamamak. igpu olayı o kadar önemli değil. Ekran kartı ile bunun ne ilgisi var?

jak cikislari ekran kartinin uzerinde degil ki

Evet onu diyorum zaten. Ekran kartı BIOS'u ile bunun nasıl bir ilgisi olabilir? BIOS sağ taraftayken böyle bir sorun yoktu. Şimdi sol tarafta ses gelmiyor hiçbir türlü. Windows takılı olduğunu görüyor ama ses yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.