Şimdi Ara

Ekran kartı bozuldu galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gün oyun oynarken birden monitör kendi kendine kapandı. Sanki bilgisayarı beklemeye alırmış gibi oldu. Bilgisayarı resetledim ve tekrar oyuna girdim bu sefer de ekran dondu. Bundan sonraki denemelerimde ya ekran dondu ya da görüntü karıştı. Bilgisayara format attım değişen birşey olmadı. Bilgisayar açılıyor masaüstünde herşey normal ama atitool u açıp artifact ı tara dediğimde yada ekran kartıyla ilgili başka birşey yaptığımda ekran donuyor. Ekran kartı 6800le 12 pipeline 6 vertek olarak çalışıyordu bunu 8*4 yapmama rağmen değişen birşey olmadı. Acaba problem ramlerden kaynaklanıyor olabilir mi super pi de bir problem çıkmadı yoksa kuzey köprüsüne mi birşey oldu? Başka bir bilgisayarda ramleri ve ekran kartını deneyeceğim.İşte o zaman acı gerçek ortaya çıkacak. Sizce sorun neden kaynaklanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugoksel -- 2 Mayıs 2006; 2:20:31 >

• Tam olarak neden kaynaklanığını bilemiyorum ama Ekran kartı sıcaklığını etkileyen unsurlara denetlemen belki bir çözüm olabilir. Yani sanki ekran kartı işlemcisi ısınıyormuş gibi. geldi bana. Veya da PSU ekran kartına tam olarak güç veremiyordur(yani PSU yetmiyordur).. Bi incele istersen belki birşey çıkar. Aklıma ilk gelen bunlar.
  • başka bilgisayarda denedin mi?
  • Evet ekran kartı sıcaklığı konusunda haklısın. Çok enteresan bir şekilde kart kendini toparladı. İki saat boşta çalışmaya ihtiyacı varmış. Yüklü durumdayken 70 dereceyi geçti. Herhalde soğutucu tam deymemeye başladı çünkü daha önceden imkanı yok bu kadar sıcak olmuyordu.Oda sıcaklığı da normal . İlgilendiğin için sağol FARUKBABA teşhis doğru .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugoksel -- 2 Mayıs 2006; 3:00:13 >
  • Problem akşama doğru olduğu için deneyemedim. Gerek de kalmadı.

quote:

Orjinalden alıntı: extreme_mac

başka bilgisayarda denedin mi?
  • Önemli değil. Yardımcı olabildiysem eğer bu beni mutlu etmeye yeter zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.