Şimdi Ara

Ekran Kartı Çakışması (Siyah Ekran Hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir Sapphire Rx580 Nitro+ siyah ekran vakası yaşıyorum. Bilgisayar ağır grafik isteyen oyunları oynarken veya çıkmak istediğimde alt+f4 çekince masaüstü logosunu görür görmez direk siyah ekrana geçiyor. Bu sorun için driver çakışıyor galiba dedim eski sürümlerde tek tek denedim, pc sıfırladım format attım, ısınmadan kaynaklı siyah ekrana geçiyor galiba diyerek uzay montaja geçtim, psu değiştirdim, gerekli bütün testleri yaptım bu saydıklarım stress testleride dahil hepsinde siyah ekran hatası alıyorum. Donanımları tek tek değiştirip denedim sorun hala aynı. Ekran kartını arkadaşımla değiştirdim, bende hata veren kart arkadaşımda sıkıntısız çalışmaya başladı arkadaşımın kartıda aynı şekil bende sorunsuz çalışıyor. Cpu stress testinde işlemcim tam kapasitede 100 dereceye kadar çıktı korktuğumdan programı durdurdum. Ekran kartım stress testinde 80 dereceyi geçmiyor. Kartları değiştirdiğimiz şu durumda sorunsuz kullanıyorum fakat bu sorun neden olur bilen ve bu hatayı yaşayan arkadaşlardan yardımlarını talep ediyorum..

Arkadaşımın Sistemi : R5 2600 - b450 anakart - corsair 8 gb ram - 600w +80 power

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redaust01 -- 2 Eylül 2019; 10:50:11 >

• Darboğaz olabilir
  • waswa91 W kullanıcısına yanıt
    Yanıtın için teşekkürler, fakat darboğaz olması sistemde siyah ekran hatası yapar mı bilmiyorum. Darboğaz olsa bile piyasadaki en uygun maliyetle toplanan sistemler, ryzen 5 ve Rx580 li sistemler. Darboğaz olsaydı toplanmazdı diye düşünüyorum.

Sadece aklımdaki tek şüphe ramlerimde ilaveten corsair 8 gb 3000 mhz ram aldım 2 raminde kodları aynı fakat anakartımın desteklediği ramler kısmında benim ram kodlarını bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.