Öncelikle Bütün foruma Selam olsun. İlk konum hesabı 3 yıl önce açmışım fakat ilk defa aktifleşecek. Her neyse derdimin ne olduğunu anlatayım. Öncelikle Bilgisayarımın hiç bir arızası yoktu. Steam dan csgo oynuyordum 1 yıldır, ama geçen hafta oyunu açıp Bir map'a bağlandıgım anda pc kendini tık diyee kapattı. Ben tabii olarak hiç birşey anlayamadım bataryam bozulmuştu bende almaya gitmiyordum yaklaşık 2 aydır öyle kullanıyordum. Tekrar açayım oyuna gireyim derken yine aynı olayla karşılaştım. Biraza araştırmalar sonucu güç seçenekleriyle uğraştım en yüksek işlemci performansı vs. azaltıp denedim hiç bir fark göremedim kimi zaman oyuna bağlandım 2 dk kimi zaman 10 sn. gibi kısa süürede kimi zaman tam map açılırken pc kapanmaya devam etti. Ben tabi araştırıyorum sorun nedir diye. MSI after burner indirip cpu sıcaklıklarını cpu kullanımını kontrol ettim oyun içi cpu sıcaklığı 70 lere yaklalsınca veya bıraz uzerıne cıktıgı zaman sanırım pc kendını otamatık kapatıyor. 1 gün öncesinde oynuyordum. Pc hızlı açılıp kapansın diye youtube tamsa13 adlı kullanıcının bazı onerı ayarlarını yapmıstım acaba ondan mı bozuldu dıye dusundum ayarları degıstırıp eskı halıne getırdım. (Bu arkadasla ılgılı yaptıgım seylerın bır sakıncası oldugu gorusunde degılım bu arada) Pek anlamadıgım ıcın yaptıgım ıslemlerı olabılır dıye dusundum sadece. Bu arada oyun harıcı hıc bır sekılde pc kapanmıyor. CPU 3. kusur Ghz lere cıksa bıle. Sistem onarma yapayım dedım bır cok vıdeo ızledım sistem dosyalarımda sıkıntı oldugunu sıstemın kendını onaramadıgını gördüm. Daha sonra mavı ekran hataları almaya basladım hersey 3 gun ıcerısınde oldu sıstm gerı yukleme yedegımde olmadıgı ıcın sıstem gerı yuklemede yapamadım. Windows başlangıc onarım denedım 50 cesıt yontemle her bırınde bır hata aldım onaramadım sıstemı. Windows 10 iso dosyası oluşturup dvd hazırlayıp temiz bir format attım. Bütün driverları manuel kurdum. Steam ındırıp cs go kurup çalıştırdım. Umuyordum ki düzelsin. Fakat aynı hatayı aldım. Msı afterburner kurup fan hızlandırmak ıstedım fakat Fan hızlandırma işlemi için fan speed kısmı bende kılıtlı butun ayarları acabılıyorum fakat sanırım grafik kartım fan kontrolu saglamama ızın vermıyor. Ben ne yapacağım bana lütfen yardımcı olun elimdn geldiğince anlatmaya çalıştım. Bilgisayar özelliklerimi de buraya koymaya çalışacağım Bu işlemlerden pek anlamıyorum . Hayatımda ilk kez format attım bunada şükür inşallah bana yardımcı olabılırsınız bu sorunu çözeriz duacınız olurum inşallah..
Sorununuz bilgisayarın yeteri kadar soğutulamamasından kaynaklanıyor. Yazılımsal olarak çözebileceğiniz bir sorun değil pek.
Yapmanız gereken şey bilgisayarı tamamen dağıtıp fan çıkışlarını temizlemek; CPU, GPU ve ısı borularının üzerindeki kurumuş termal macunu temizleyip yeni termal macun işlemi uygulamak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme