Şimdi Ara

Ekran Kartı Driver Kurulumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopumda 12.04 LTS sürümü kurulu. Geforce 8600m GT ekran kartım var. Nvidia'nın sitesinden driver'ı indirdim. Terminalde root olarak "sh" komutuyla kurulumu başlattım. Fakat;

ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before
    installing. For further details, please see the section INSTALLING
    THE NVIDIA DRIVER in the README available on the Linux driver
    download page atwww.nvidia.com.

hatası alıyorum. Yeni Ubuntu kullanıcısı sayılırım. Ne yapmam gerekiyor?

• Burada anlatıldığı biçimde Nvidia kapalı kaynak sürücüsünü elle kurabilirsiniz. Aldığınız hata mesajı X sunucusu açıkken sürücü kurulumu yapamayacağınız ile ilgilidir, bağlantıda zaten ayrıntılı bilgi verilmiş.

Ekran kartı sürücüsünü elle kurmak için özel bir sebebiniz yoksa depodan da kurabilirsiniz. Nvidia sürücüsünü kurmak için aşağıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırınız.

Aşağıdaki kodlar ile Nvidia 304.88 sürücüsünü yükleyebilirsiniz.

sudo apt-get update && sudo apt-get install nvidia-current nvidia-settings 
    sudo nvidia-xconfig

Daha güncel sürücü için aşağıdaki kodları kullanmanız uygun olabilir, bu şekilde Nvidia 313.30 sürüm sürücüler yüklenecektir.

sudo apt-get update && sudo apt-get install nvidia-313 nvidia-settings-313 
    sudo nvidia-xconfig

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 2 Temmuz 2013; 20:08:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Burada anlatıldığı biçimde Nvidia kapalı kaynak sürücüsünü elle kurabilirsiniz. Aldığınız hata mesajı X sunucusu açıkken sürücü kurulumu yapamayacağınız ile ilgilidir, bağlantıda zaten ayrıntılı bilgi verilmiş.

Ekran kartı sürücüsünü elle kurmak için özel bir sebebiniz yoksa depodan da kurabilirsiniz. Nvidia sürücüsünü kurmak için aşağıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırınız.

Aşağıdaki kodlar ile Nvidia 304.88 sürücüsünü yükleyebilirsiniz.

sudo apt-get update && sudo apt-get install nvidia-current nvidia-settings 
    sudo nvidia-xconfig

Daha güncel sürücü için aşağıdaki kodları kullanmanız uygun olabilir, bu şekilde Nvidia 313.30 sürüm sürücüler yüklenecektir.

sudo apt-get update && sudo apt-get install nvidia-313 nvidia-settings-313 
    sudo nvidia-xconfig

Teşekkürler, işe yaradı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.