Şimdi Ara

Ekran kartı eski olursa sıkıntı çııkarmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam i5 7600 e uyumlu bir anakart önerirmisin?Motherboard lardan anlamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam motherboarlardan anlamam bana i5 7600 uyumlu uygun fiyatlı birşey onerirmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Amacınız sadece kod yazmaksa i3 işlemcilerden birini alın. Yukarıdaki saçma öneride olduğu gibi i7 bir işlemciye ihtiyacınız yok. İleride oyun da oynarım diyorsanız ve bütçenize yetecekse (ki yetiyor) i5 seçin. 2x8GB RAM ve 240GB SSD. Oyun oynayacağınız zaman ya da ihtiyacınız varsa HDD de alırsınız.

Arkadasim sende i5 onerirsin bunu testlerlede aciklayabilirsin, ornek gosterirsin. Ikna oluruz olmayiz, "yukaridaki sacma oneri" diyerek eline geciyor, aksine bence cok mantikli, i3 onermek asil sacmalik. Lutfen camur atmadan fikir beyaninda bulununuz.... c# dan unity e gecicek belki yada adobe after effect e merak saricak yada farkli programlara da bakicak. Sahsen bu tip arge ve egitim olaylari icin bilgisayarin saglam olmasini tercih ederim.

I5 7500 de yeter tabiki ama ben i7 7700 alirdim bu da tercih meselesi. Sacmalik degil.

Pardon da bilgisayar mühendisiyim. Adam oyun yapmıyor, görsel başka bir şey yapmıyor. Lise öğrencisiyim C# öğreniyorum diyor.

@Konu sahibi
    C#, Java, C++, PHP, JS, Haskell, Python vs vs. istediğin dili öğren, hepsinde yazacağın kodu yazmak (istediğin IDE), derlemek (her türlü compiler) ve çalıştırmak için günümüz i3 işlemcileri (mesela 6100) gayet yeterlidir. 8GB RAM bir süre götürür, daha sonra sıkıntı çıkarır. Hele web development yapacaksan kesin şimdiden 16GB al. Eğer ki oyun da oynayacağım diyorsan i5 alırsan (mesela 6500) ileride alacağın ekran kartı konusunda daha rahat davranırsın. Anakart olarak da en ucuz anakartı seçebilirsin (mesela MSI H110M PRO-VD).

Programlama lafını duyunca neyin nasıl çalıştığını bilmeden i7 diyenlere çok kulak asma.

• Hocam onun farkındayım.Anakart konusunda pek bilgim yoktu aydınlattığın için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.