Şimdi Ara

Ekran kartı fanı 60-70 derece olmadan çalışmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fermous

Konuyu hortlatmak gibi oldu ama benim sorunuma en yakın sorun sadece burada. Konuyu açan arkadaş gibi benim ekran kartımda bir anda böyle oldu. Bazıları software e bağlamış olayı ama kesinlikle değil yani en azından kullanıcıya sunulan basit bir aç/kapa ayarı değil. Makinemde olup biten herşeyi detaylı bir şekilde incelerim hep ve bu durum 1 gün içerisinde gerçekleşti 6aydır devam ediyor. Kart 90 dereceye çıkıyor fan 100% calışmaya baslıyor ve derece 40a kadar düştüğünde tekrar duruyor arası yok! Bu sürekli bu şekilde oluyor ve tahmin ettiğim üzerede kart bir gün bozuldu çok dayanmadı. Fırınladım şu an çalışıyor tekrardan ama bilindiği üzere buda kısa vadeli bir çözüm tekrardan bozulacak 3-5gün sonra. 7870 kartın modeli ve sorunun anakarttamı olduğunu merak ettiğimden aynı sistemde değişiklik yapmadan bir alt modeli taktım 7850 ve bunda aynı sıkıntı olmadı. Amd catalystten manuel olarak fan ile onuyorum, orada da fanı 80% ye çıkarmadan fan dönmüyor 80% de dönmeye başlıyor fakat o dönüş gerçekleştikten sonra fan durmamışsa eğer %20-%40-%50rpm olrak dilediğim gibi kontrol edebiliyorum fanı, ta ki fan durana kadar. Durduktan sonra tekrar 80% rpm'e bir kere çıkarmalıyım ki fan dönmeye başlasın. Valla hem soru hem cevap niteliğinde bir yazı oldu bu neden yazdım ben de bilmiyorum. Cevap = Sorun kesinlikle yazılımsal ayarsal değil ve kart bu 0-100 rpm lere dayanamayıp bir gün bozulacak. Soru = Sorun hardware ise nasıl düzeltilebilir yada düzeltilebilir mi ?
    Aslında bir ihtimal ekran kartının biosunu yeniden yazsam düzelebilir gibi geliyordu ama kartı tümden elime alma ihtimalide var o yüzden o işe hiç girişmedim. Neyse sorun yaşayan arkadaşların sorunu umarım düzelmiştir.
    Ben 4 sene önce vatandan para iadesi almıştım. Garanti varsa değiştirmeni tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.