merhabalar öncelikle ekran kartım msı amd radeon rx460 4 gb işlemci i5 3470 8 gb ram .ekran kartını daha yeni aldım ets2 half life 2 gibi oyunlarda fan yükselmiyor %30 da ama csgo ya girdimmi 90 a kadar çıkıyor... bilgisayarımı format attırdım,attırmadan önce msı afterburnerdan temp limiti 70 e aldığımda %30 dan yukarı çıkmıodu fan (csgoda) şimdi gene çıkıyor. nedendir acaba normalmidir?
her oyunda ayni devir donecek diye bir sey yok isiya gore donuyor o fan.cs go'da isiniyor demek ki gpuyu cok kullandigi icin.
NAsıl azaltabilirim ?
cs go'yu 200-300 fps oynuyorsan azaltamazsin.bunu azaltmanin yolu amd'nin guc etkinligi diye bir ayari var surucunun gaming global icinde onu acarsan kart ihtiyaca gore calisir ama surekli 200-300 fps alamazsin bilmiyorum o sekilde oynar misin?gaza cok basiyorum cok yakiyor nasil az yakar gibi bir soru seninki karti tam guc kullaniyorsan ses yapacaktir hem full guc versin hem sessiz miril miril olsun kimsede yok oyle kart su sogutma olmasi lazim.yazin yandin ses esas yazin sesin hic kacari yok benim kart bile ses yapti gecen yaz ki bir onceki sene ekimde almistim hic ses duymamistim furmarkta bile ama yazin ses yapti 80 dereceyi gecti asus 380 4gb.sessiz kart diye bir sey yok herkesin karti sesli onemli olan sese ne kadar toleransin oldugu.eger sese tahammul edemiyorsan isin zor.
pardon nasıl açıcam o dedğini amdnin güç etkinliğini ?
konuyu okuyup ta eski ekran kartlı kullanıcılar için önerim ise, kimi fanda etiketi sökünce yağ sıkacak bir delik veya mil olmayabiliyor, ben de fanın üstüne kontak spreyi sıktım. o günden sonra ses yapmadı bir daha.
dedğini yaptım ses azalırmı?
melosdasdasd
kullanıcısına yanıt
vsync açmazsanız o ayar bir işe yaramaz.60 fps de cs oynamayacağınıza göre ya sese katlanacaksınız ya da kartı değiştirin.bazı kartlar diğerlerine göre daha sessizdir ama hepsi ses yapar oyunlarda.
quote:
Orijinalden alıntı: melosdasdasd
dedğini yaptım ses azalırmı?
oyununa gore degisen bir sey mesela ben life is strange diye karti pek zorlamayan bir oyun oynadigimda saat hizlari ve voltaj dusuyor.haliyle sicaklik dusuyor ve fan devri de dusuyor.cs go gibi bana %99 gpu kullanimi ver 300 fps ver dersen olmaz o ayar ve evet vsync acsan iyi olur.o ayarin ozelligi karti gerekmedigi durumlarda yavaslatmak.
Zaten yaptığımda seste bi azalma olmadı peki o ayarında aynı yerdenmi yaparım?
melosdasdasd
kullanıcısına yanıt
vsync'i mi evet yapabilirsin aslinda.dikey yenileme her zaman acik.boyle yapmak istemezsen oyunlarin ayar bolumlerinde de olur bu vsync ayari istediginde acar istediginde kaparsin ama madem elin degdi bir dene gosterdigim gibi ac bi afterburner gir bi oyuna saat hizlarina bi bak bakalim dusuyor mu?sicakliga da bak.
cs için konsola fps_max 100 veya başka bir şey de yazabilirsiniz bende etkiliyor bu komut boş yere 300 400 fpslere gerek yok monitörüm 60hz olduktan sonra
quote:
Orijinalden alıntı: Tuoni
vsync açmazsanız o ayar bir işe yaramaz.60 fps de cs oynamayacağınıza göre ya sese katlanacaksınız ya da kartı değiştirin.bazı kartlar diğerlerine göre daha sessizdir ama hepsi ses yapar oyunlarda.
60 fpsde niye CS oynayamasın ki arkadaş?
F355 ChallengeF
kullanıcısına yanıt
kinaye var dalga geçiyorum.cs go demek 300 fps demek düşmanın ayak seslerini duyuyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme