Şimdi Ara

Ekran karti fanim tuhaf sesler cikariyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus eah5850 ekran kartimi 2 seneden biraz daha uzun suredir kullanmaktayim. Ancak son gunlerde bir rezonans fark etmis bulunuyorum. Hiz arttiginda gurultulu calismasi normal fakat bir saniye icinde gurultunun bir azalip bir artmasindan soz ediyorum. Bugun ise ekran karti fanimdan bir tur "ciyaklama" isittim ve derhal bilgisayari kapattim. Kasa kapagini acip inceledigimde fanin ciyaklama aninda hizinin azaldigini tespit ettim. Muhtemelen sabitlendigi yerde yeterince iyi durmuyor ve karti cikarip ardindan sogutucuyu cikarmak mantikli bir cozum olucaktir. Peki siz ne dusunuyosunuz arkadaslar, ne yapmaliyim?

Not:ekran kartim directcu degil, tek fanli standart model
    Not2:ekran kartimin garanti suresi doldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• termal macunu yenile fan tozlu olabilir en kötü olasılık kapasitörlerden biri zarar görmüş yada arız yapmış olabilir hd 4870 vaporx aldıkdan 2 ay sonra tiz birses gelmeye başlamıştı arada kesik kesik, garantiye yolladım değiştirip geri yollamışlardı kabul etmedim 2 ay uğraşdan sonra sıfırı ile değiştirtmiştim kesin olarak değil tabiki sadece tahmin
  • Öncelikle macunu yenileyin. Sonrasında ise fanı yağlayın.. Soğutucuyuda temizledinizmi sorun kalmaz(Fan henüz son nefesini vermemişse)..
  • tesekkurler arkadaslar :)
    Peki yag derken nasil bi yag kullanmam gerekli?

• Ben silah yağı kullanıyodum fanlarıma :)
  • silah yagi var elimde :D
    Uygulamayi nasil yapmaliyim?

Isteyen olursa ekran karti fotografi yukleyebilirim

• ve diyelim ki fanin omru dolmus bu durumda napmaliyim? Karti atmadan ayni fandan (veya daha iyisini - directcu falan belki :D) bulabilir miyim?

• Fanın alt tarafında voltaj değerlerinin yazılı olduğu kağıdın altındaki yeri yağlaman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdertrk

ve diyelim ki fanin omru dolmus bu durumda napmaliyim? Karti atmadan ayni fandan (veya daha iyisini - directcu falan belki :D) bulabilir miyim?

Aynı model hurda bi kart alıp fanını kullanabilirsin yada kartın pcb'sine uygun bi soğutucu alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamingMan

quote:

ve diyelim ki fanin omru dolmus bu durumda napmaliyim? Karti atmadan ayni fandan (veya daha iyisini - directcu falan belki :D) bulabilir miyim?

Aynı model hurda bi kart alıp fanını kullanabilirsin yada kartın pcb'sine uygun bi soğutucu alabilirsin

pcb? :D

• Devresi yani soğutucuyu cıkardığında kalan yer :)
  • hmm aksam isten dondugumde ilgilenicem :)
    Xigmatek freezing point uygulamayi dusunuyorum elimde var biraz

• quote:

Asus eah5850 ekran kartimi 2 seneden biraz daha uzun suredir kullanmaktayim. Ancak son gunlerde bir rezonans fark etmis bulunuyorum. Hiz arttiginda gurultulu calismasi normal fakat bir saniye icinde gurultunun bir azalip bir artmasindan soz ediyorum. Bugun ise ekran karti fanimdan bir tur "ciyaklama" isittim ve derhal bilgisayari kapattim. Kasa kapagini acip inceledigimde fanin ciyaklama aninda hizinin azaldigini tespit ettim. Muhtemelen sabitlendigi yerde yeterince iyi durmuyor ve karti cikarip ardindan sogutucuyu cikarmak mantikli bir cozum olucaktir. Peki siz ne dusunuyosunuz arkadaslar, ne yapmaliyim?

Not:ekran kartim directcu degil, tek fanli standart model
    Not2:ekran kartimin garanti suresi doldu

bnce ekran kartına uyumlu bir sogutucu al ekran kartı çift fanlı fln hem ısı sorunun olmaz bnce öle yap artık o fandan hyr gelmez ekran kartının resmini yüklersen iyi olur

• evet arkadaslar kasasını actım ve fanı iyice temizledim, yagını yeniledim ve heatsink'i de çıkarıp termal macunu yeniledim fakat şu anda fan hiç çalışmıyor :(

Ekran karti fanim tuhaf sesler cikariyor

pervaneyi elle çevirmeye çalışınca sıkışıyor, rahatça dönmüyor :(

yeni soğutucu yolu göründü sanırsam, ne almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdertrk -- 5 Temmuz 2012; 12:58:07 >

• twin turbo 2 çok güzel ama fiyatı sorun yaratıcak :(
    senin dediğinin soğutma performansı nasıl?
  • Performansı nasıldır bilmiyorum ama referans soğutucunun yerine iyi gider orasi kesin
  • arastırdım biraz cok fark etmiyomus :(
    xtreme plus 2 çok güzel ama ne stokta var ne de fiyat iyi :D
  • Zalman VF-3000A var hd 58xx serisi için üretilmiş ama nerde bulursun bu konuda bi bilgim yok
  • türkiye'de yok :(
    bilgisayar bana acil lazım fakat 1 haftadan önce halledemeyeceğiz demek ki :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.