Şimdi Ara

Ekran kartı mi islemci mi power supply mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yogun ugraslar sonucu topladigim masaustumu bugun ilk kez calistirmaya calistim fakat ilk denemem de sadece islemci fani kasa fanlari ekran karti fani ve anakartin isigi yaniyordu. sonra sorunun nerde oldugunu anlamak icin once sirf anakart ve islemciyi calistirdim ve islemcinin sesinden calistigina kanaat getirdim. sonra dvdrom ve hard diski taktim yine sorun yok. fakat ekran kartini ne zaman takinca yine basa donduk. Anakartta onboard ekran karti olmadigi icin de su anda bilgisayariimi kullanamiyorum. Sorunun nerede oldugu hakkinda dusuncesi olan var midir acaba? Tesekkurler...
    Ozellikler;

Asus m4a79xtd evo
    phenom II x4 955 be
    powercolor 5850 pcs+
    samsung 500gb hd502hj
    2x2gb gskill ripjaws 1600mhz
    dvdrom
    ocz fatal1ty 550w (2 x 12v @ 25A) Toplam 50A 12v cikisi var.
    dark evo kasa

• RAM'lerinizi kontrol ettiniz mi? ( Tek modül olarak dönüşümlü bir şekilde deneyiniz. )

Sorun devam ettiği takdirde ekran kartınızı kasadan sökün, farklı bir ekran kartı ile denemeye çalışın. Tüm bunlar işe yaramıyorsa, daha güçlü bir PSU ile deneyin. Maalesef denemekten başka seçeneğiniz yoktur.

Not: Noktalama işaretlerine özen gösterirseniz, anlatmak istediklerinizi daha açık bir şekilde ifade edebilirsiniz. Açıkçası birçok cümle anlam karmaşası yaratmış.
  • Kusura bakmayin, aceleyle yazdim ilk mesaji. Evet, ramleri tek tek denedim. Fakat sonuc yine olumsuz. Bu arada cpu'nun calistigindan su anda emin degilim, fakat sunu biliyorum ki ekran kartina pci-e external power kablolarini takinca cpu fani cok yavas donuyor. (ekran kartina power kablolarini takmadigim haline nazaran). Arkadaslarim sorunun psu(ocz fatality) de olabilecegini soylediler fakat bu psu'nun daha agir sistemleri kaldirdigini biliyorum. Fakat yine de bir cozum yolu bulamadim.
  • daha düşük bir ekran kartı ile deneyin...
    normal çalışırsa poweri yükseltmeniz gerekiyor...
  • bios güncellemeyi deneyin...
  • Muhtemel sorunlardan biri PSU yetersizliğidir. O sebeple mümkünse eski bir ekran kartı bulup, denemelisiniz.
  • Hocam en oncelıklı olarak anakartı CMOS pılını cıkartın sıstemı sebeke beslemesınıden kesıp (guc fisini cıkartıp) 5 dk kadar bekleyın cmos pılını takın ve sıstemı yenıden calıstırmayı deneyın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    2 yıl önce açıldı
    Ekran karti ve psu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Muhtemel sorunlardan biri PSU yetersizliğidir. O sebeple mümkünse eski bir ekran kartı bulup, denemelisiniz.

Sizinle aynı fikirdeyim
  • ocz fatal1ty 550w rahatlıkla 5850 ve sıstem komponentlerını cok rahatca kaldırabılır dıye dusunuyorum..(arızalı degıl ıse)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Muhtemel sorunlardan biri PSU yetersizliğidir. O sebeple mümkünse eski bir ekran kartı bulup, denemelisiniz.
  • Önce anakartıN CMOS pılını cıkartın guc fisini cıkartn 10 dk falan bkleyin cmos pılını tekrr takın ve sıstemı yenıden başlatın...
  • RAM'lerinizi kontrol ettiniz mi? ( Tek modül olarak dönüşümlü bir şekilde deneyiniz. )

Sorun devam ettiği takdirde ekran kartınızı kasadan sökün, farklı bir ekran kartı ile denemeye çalışın. Tüm bunlar işe yaramıyorsa, daha güçlü bir PSU ile deneyin. Maalesef denemekten başka seçeneğiniz yoktur.

başka sorunun varmı kardeş :)))
  • bios güncelleyin..
  • power supply değiştir yetersiz geliyo büyük ihtimall
  • BIOSunu güncelle
  • bios güncelleyiniz ve varsa etrafınızd a genellikle pc ile uğraşan herkesin evind eolur satmaya kalksan alan olmaz s3 trio tarzı pci vga var ise onunla test ediniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.