Şimdi Ara

Ekran kartı no signal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Sapphire 6870 1GB 256 BIT ekran kartı var.

Sıkıntıyı şöyle açıklıyım. Bilgisayarı gece yatarken kapattım ertesi akşam işten geldiğimde tekrar açtım fakat "Windows Başlatılıyor" logosundan sonra ekranda görüntü
    gidiyor ve monitör no signal uyarısı verip kapanıyor. Ama işletim sistemin çalışmaya devam ettiği düşüncesindeyim çünkü power tuşu kapat eylemi gerçekleştirdiğinden power tuşuna bir kez basınca bilgisayar normal kapanma süresinde kapanıyor. Makineyi güvenli modda açabiliyorum. Bu sıkıntı ikinci kez başıma geldiği için için denediğim bir kaç adım var var :)

Öncelikle post ekranından "Windows Başlatılıyor" yazısına kadar görüntüde herhangi bir çatlama bozulma vs. yok. Güvenli modda aynı şekilde görüntüde sorun olmadan çalışıyor. ekran kartının sürücüsünü kaldırdığımda sistem sorunsuz açılıyor sıkıntı sürücü yükledikten sonra tekrar aynı hata olması. Monitörüm sağlam eminim anakartın onboard ekran kartından sorunsuz çalışabiliyorum (Sürücü vs yükleyince sorun yaratmıyor) bağlantı kablolarım sağlam. Power supply de sağlıklı testlerini yaptım sorunsuz çalışıyor. Zaten bilgisayar işiyle uğraşıyorum parça testleri vs. sorun olmuyor o bakımdan. Uzun uzadıya anlatmamın sebebi yorum yapacak arkadaşların göz önünde bulundurması için. Sorunun ekran kartının chipinde olduğunu düşünüyorum çünkü ilk başıma geldiğinde ekran chipini ısıtarak sorundan geçici olarak kurtulmuş olmam. Sanırım chipin altındaki lehimler ısınma soğuma sonucu özelliğini kaybetti. Chipi komple sökemiyorum elimde BGA makinesi yok.

Sorum şu internette ekran kartı fırınlama ile ilgili videolar mevcut bu yöntemi denesem sonuç alabilirmiyim bildiğim kadarıyla ekran kartının hiç çalışmama ihtimalide var. Ya da daha kesin olması için ekran kartı onarımı yapan önerebileceğiniz bir firma varmı.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Güvenli kipte başlatınca problem olmaması veya sürücüyü temizlediğinde olmaması üzerinde durmuşsun. Yazından direk olarak sürücü problemi gibi gözüküyor. Sende farkındasın zaten de farklı sürücülerle denedin mi acaba aynı problem oluyor mu diye merak ettim açıkçası.
  • Bir önceki versiyonla denedim tekrar zaten elimde mevcuttu. Oda aynı problemi verdi. Daha önceki sürümleri denemedim açıkçası ama son kurduğum sürücüde bir önceki sürümde uzun süre stabil çalışmıştı. Dediğim gibi ben daha çok chip ten şüpheleniyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.