Şimdi Ara

Ekran Kartı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık olarak 4 yıl önce almış olduğum bilgisayarımın ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum.Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Anakart : HP 8061
    İşlemci : QuadCore Intel Core i7-6700, 3800 MHz (38 x 100)
    Ram : 16 GB (DIMM1: Samsung M378A1G43DB0-CPB - 8 GB DDR4 X 2)
    HDD : TOSHİBA 1 TB 7200 RPM
    EKRAN KARTI : NVIDIA GeForce GT 420 - 2 GB
    PSU : HP'nin kendi Power'ı - 300 W
    Hali hazırda WİN7 kullanıyorum.

Genel itibariyle oyun pek oynamam. 3D Çizimler,Render vs. bu gibi iş ile alakalı yeni ekran kartı düşünüyorum. Bütçem 2000 TL'ye kadar.
    Yeni alacağım ekran kartının pc ile uyumlu olmasını istiyorum.Pek anladığım bir konu olmadığı için yardımlarınızı bekliyorum.

Ayrıca yeni bir SSD düşünüyorum.Bu SSD'yi bilgisayarıma taksam çok fark eder mi ?

Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD

Kendi bakmış olduğum ekran kartları ;

- Sapphire RX 590 8G D5 Pulse AMD RX590 8GB 256Bit GDDR5

- MSI GeForce GTX 1050 TI GAMING X 4G

- Sapphire Pulse AmdRadeon RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5

- MSI GeForce GTX1660 Super Gaming X 6GB GDDR6 192 Bit

Eğer başka bir öneriniz varsa bu konuda düşüncelerinize açığım. Ayrıca ekran kartı aldığım zaman PSU veya anakart değiştirmem gerekiyor mu ? Şimdiden teşekkür ediyorum. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arCh. -- 12 Nisan 2020; 21:31:42 >

• 300W güç kaynağı ile RX 580, RX 590 gibi güç tüketimi yüksek kartları kullanamazsınız. Güç kaynağında 8 pin güç kablosu yoksa kartlar çalışmaz bile. Zaten bu kadar güçlü kart almanıza da gerek yok.

Küçük boyutlu (Low Profile olarak geçer) GTX 1650 sizin için yeterli olacaktır. Bahsettiğim kartı alırsanız güç kaynağı vs. değiştirmenize de gerek kalmaz. Eski kartı söküp yenisini takın, Nvidia'nın sitesinden en güncel sürücüyü kurup kullanmaya başlayın.

Örnek model;
    https://www.asus.com/Graphics-Cards/GTX1650-4G-LP-BRK/

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Aslında benim isteğim kullanmış olduğum programda bencmark yapıyorum. İşlemcime 5 yıldız, ram e 3 yıldız, ekran kartına nerdeyse 0 veriyor. Benim isteğim bunu 5 yapmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.