Şimdi Ara

Ekran kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler sistemim için bir ekran kartı buldum almayı düşünüyorum sizce iyimi oyunlarda daha iyi performans alabilirmiyim ?
    2 gb daha ramde taktırıcam.http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11211-02-20g-hd7730-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=68646

Sistemim

işlemci:Intel Pentium Dual-Core processor E2180 İşlemci hızı 2.00Ghz

Ram:2 gb ddr2

Ekran kartı:NVIDIA GeForce 8500 GT

İşletim sistemi:windows xp 32 bit (ekran kartı ve ramı taktırınca windows 7 64 bit kurucam bilgisayara)

Anakart modeli:P5VD2-VM SE

Anakart adı:AsusTeK

Sizce sistemim için iyimi bu ekran kartı ?

• Sistemin için gayet iyi.
  • Evet sistem uyumlu ancak geforce 8800gt de alabilirsiniz. Daha iyi performansı var. Fazla bir darboğaz olacağını da sanmam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Evet sistem uyumlu ancak geforce 8800gt de alabilirsiniz. Daha iyi performansı var. Fazla bir darboğaz olacağını da sanmam...

Cevabın için teşekkür ederim kardeş.bişey daha sorucamhttp://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11202-13-20g-hd7750-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63626 bu ekran kartı 7730 a göre daha iyi bunu alsam sistemim desteklermi acaba ?

• ROCKY1 R kullanıcısına yanıt
    eğer anakart pci express destekliyorsa evet sorun olmaz ancak;

1-) bu kart pci exp 3.0 kullanır, sizde en fazla 1.0 olduğuna neredeyse eminim, %15-20 performans kaybı demektir.

2-) devasa darboğaz yaratır. İşlemci ekran kartının çok gerisinde teknoloji olarak.

Dediğim gibi ikinci elden 8800 gt bulun keyfinize bakın, dx 10 standartlarında günümüzde bile iyidir ve pek darboğaz sorunu olmaz:) son olarak gt 8500'den çok üstündür farkı hissedersiniz. ATI/AMD isterseniz de hd 4830/50 diyorum :)

Not: Alacağınız kart pci-express olsun ve 1 gb 256 bit modellerini tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 2 Ekim 2013; 0:04:29 >
  • quote:

eğer anakart pci express destekliyorsa evet sorun olmaz ancak;

1-) bu kart pci exp 3.0 kullanır, sizde en fazla 1.0 olduğuna neredeyse eminim, %15-20 performans kaybı demektir.

2-) devasa darboğaz yaratır. İşlemci ekran kartının çok gerisinde teknoloji olarak.

Dediğim gibi ikinci elden 8800 gt bulun keyfinize bakın, dx 10 standartlarında günümüzde bile iyidir ve pek darboğaz sorunu olmaz:) son olarak gt 8500'den çok üstündür farkı hissedersiniz. ATI/AMD isterseniz de hd 4830/50 diyorum :)

biraz performans kaybı olacağına zaten eminim bilgisayarım 6-7 senelik sistemimi yavaş yavaş yenilicem ama bu karta çok iyi dediler yani bende almışken iyi bir şey olsun istiyorum zaten yenilicem ilerde senin dediğin ekran kartı dx 10 destekliyor ben dx11 desteklemesini istiyorum.Bide darboğaz derken kasma falanmı olur demek istedin pek anlamıyorumda kusura bakma

hocam ileride sistem yenilerken hd 7750 biraz az gelecektir hele ki oyun için topluyorsanız. Yani ben olsam şu an almazdım dx11 kart.. Bütün sistemi bir anda toplayıp ihtiyaca göre ekran kartı toplamak en akıllıcasıdır.

Sizin anakart filan da çok eski ve giriş seviyesi, hd 7750 veya hd 7730 ile barışık zor çalışır benden söylemesi... Zaten performansının çok altında çalışacak.

Bu yüzden tavsiyem;

ya hiç bir şey yapmayın yeni sistem alana kadar

ya da dx 10 devam edin dediğim kartlardan biriyle, günü kurtarmış olursunuz.

Not: Evet darboğaz demek, kasması demek. Ama kartın kendisinin değil, başka bir parçanın eskiliğinden ötürü (örneğimizde bu işlemci oluyor) ekran kartının performansını geriye çekmesidir. Örnek: GTX 780 ile core 2 duo işlemci bir arada çalışırsa BF3 ultrada 70-80 fps vermesi gerekirken 20-30 arası fps verir. İşlemci sıkıntısından... Bunun gibi...

• quote:

hocam ileride sistem yenilerken hd 7750 biraz az gelecektir hele ki oyun için topluyorsanız. Yani ben olsam şu an almazdım dx11 kart.. Bütün sistemi bir anda toplayıp ihtiyaca göre ekran kartı toplamak en akıllıcasıdır.

Sizin anakart filan da çok eski ve giriş seviyesi, hd 7750 veya hd 7730 ile barışık zor çalışır benden söylemesi... Zaten performansının çok altında çalışacak.

Bu yüzden tavsiyem;

ya hiç bir şey yapmayın yeni sistem alana kadar

ya da dx 10 devam edin dediğim kartlardan biriyle, günü kurtarmış olursunuz.

Not: Evet darboğaz demek, kasması demek. Ama kartın kendisinin değil, başka bir parçanın eskiliğinden ötürü (örneğimizde bu işlemci oluyor) ekran kartının performansını geriye çekmesidir. Örnek: GTX 780 ile core 2 duo işlemci bir arada çalışırsa BF3 ultrada 70-80 fps vermesi gerekirken 20-30 arası fps verir. İşlemci sıkıntısından... Bunun gibi...

Kardeşim okadar ahım şahım bir sistem yenilemicem zaten yani bu yeter bence bana.Şimdi bu kartı takarsam bide 4 gb ram oyunlarda hiçmi fps artışı olmaz şimdikine göre, veya ne kadar olur biraz olsun sistemimi güçlendirmek isrtiyorum şimdilik. o yüzden bunları soruyorum.

Mutlaka performans artışı olur. Ram 4gb olması da artırır performansı.. Ona kimse bir şey diyemez. Ama ne kadar olur ondan tam emin değilim bir kere yeni oyunlarda o işlemci sıkıntı çıkartacak ekran kartından faydalanamayacaksınız. Ama eski oyunlarda ciddi performans artışı olur driverlar uyumlu olduğu sürece.
  • quote:

Mutlaka performans artışı olur. Ram 4gb olması da artırır performansı.. Ona kimse bir şey diyemez. Ama ne kadar olur ondan tam emin değilim bir kere yeni oyunlarda o işlemci sıkıntı çıkartacak ekran kartından faydalanamayacaksınız. Ama eski oyunlarda ciddi performans artışı olur driverlar uyumlu olduğu sürece.

şimdi yeni oyun derken kastın ne kadar yeni bu ekran kartını takınca AC3 veya metro 2033 falan lowda oynayabilirim heralde dimi ?
    AC3 çalışmaz yahut low'da çalışır ama kasar.

Metro 2033 low-medium çalışır.

(işlemci darboğazından ötürü.. Yoksa hd 7750 bunları orta çözünürlükte medium-high açar)

Yeni oyundan kasıt 2011den sonra çıkan oyunlar. 2011 ve öncesinde sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Yani siz ekran kartını yeni sistem için alacaksınız aslında şu an eski oyunlar haricinde bir faydası olmaz. İçiniz rahatlayacaksa alın görün, deneyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 2 Ekim 2013; 0:37:52 >
  • quote:

AC3 çalışmaz yahut low'da çalışır ama kasar.

Metro 2033 low-medium çalışır.

(işlemci darboğazından ötürü.. Yoksa hd 7750 bunları orta çözünürlükte medium-high açar)

Yeni oyundan kasıt 2011den sonra çıkan oyunlar. 2011 ve öncesinde sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Yani siz ekran kartını yeni sistem için alacaksınız aslında şu an eski oyunlar haricinde bir faydası olmaz. İçiniz rahatlayacaksa alın görün, deneyin :)

Peki diyelim ki işlemcide değişicem bu karta uygun nasıl bir şey önerebilirsin ? Kesin anakartla ilgili bir sorun çıkacak

Anakartın sitesinden baktım, desteklediği en üstün işlemci teknolojisi core 2 duo. Bu durumda sahibinden.com gibi sitelerde core 2 duo e8400 3.0 ghz işlemcisi sizin çıkabileceğiniz en üstün nokta. Ama fena bir işlemci değildir, günümüzün çok gerisinde olmasına rağmen yeni oyunları dahi açabilir. O AC3 ve Metro 2033 gibi oyunlar için yeterlidir. 120 TL'den fazla vermeyin derim ama ederi anca odur. Ayrıca satıcı ile anakart-işlemci uyumluluğunu konuşup emin olun.

Böyle bir durumda hd 7750 tam performans verir. Ancak ben olsam almam hd 7750'yi daha iyi performansı olan ve daha ucuz ikinci elde 180-230 civarına bulunan hd 6850'yi tercih ederim.. Teknolojik yaş olarak da daha uyumlu. Eğer işlemci değişmezseniz fark etmez, bir performans farkı ve faydası olmayacağı için...

Ama tabi eski kasaya yatırımı bir çok kişi tercih etmez. Karar sizin. Buna bence yeni sistemi ne zaman toplayacağınıza göre karar verin.

Not: güç kaynağı 460 watt ve üzeri değilse hiç girişmeyin kasa elinizde falan kalabilir riskli iş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 2 Ekim 2013; 0:52:34 >

• quote:

Anakartın sitesinden baktım, desteklediği en üstün işlemci teknolojisi core 2 duo. Bu durumda sahibinden.com gibi sitelerde core 2 duo e8400 3.0 ghz işlemcisi sizin çıkabileceğiniz en üstün nokta. Ama fena bir işlemci değildir, günümüzün çok gerisinde olmasına rağmen yeni oyunları dahi açabilir. O AC3 ve Metro 2033 gibi oyunlar için yeterlidir. 120 TL'den fazla vermeyin derim ama ederi anca odur. Ayrıca satıcı ile anakart-işlemci uyumluluğunu konuşup emin olun.

Böyle bir durumda hd 7750 tam performans verir. Ancak ben olsam almam hd 7750'yi daha iyi performansı olan ve daha ucuz ikinci elde 180-230 civarına bulunan hd 6850'yi tercih ederim.. Teknolojik yaş olarak da daha uyumlu. Eğer işlemci değişmezseniz fark etmez, bir performans farkı ve faydası olmayacağı için...

Ama tabi eski kasaya yatırımı bir çok kişi tercih etmez. Karar sizin. Buna bence yeni sistemi ne zaman toplayacağınıza göre karar verin.

Not: güç kaynağı 460 watt ve üzeri değilse hiç girişmeyin kasa elinizde falan kalabilir riskli iş :)

Peki kardeşim bu gecelik benden bu kadar verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

ne demek, iyi geceler, iyi forumlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.