Şimdi Ara

Ekran Kartı Önerme(Yeni sistem ekledim) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
4.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam siz sanirim vsyncle kiyasliyorsunuz. Atlamalar ve titremeler demenizden bunu anladim. Ayrica dusuk fps te onemli oldugunu demenizden. Vsync in yan etkileri bunlar. Herhangi bir sync acmadiginizda tearingler yani sizin dediginiz ekran bolunmesi disinda freesyncle gordugunuz goruntuden bir farki kalmiyor. En azindan ben gormedim. Bu arada muhtemelen arkadas beyan etmek istemiyor da vatandan indirim aliyor personel oldugundan muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 18 Şubat 2017; 14:23:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O işlemci değişmeden ram de yükseltsen ekran kartı da taksan fayda etmez işlemci her zaman seni geri çekicek ha illaki fps artar ama aldığın kartın hakkını veremez işlemci.

• Çikizen kullanıcısına yanıt
    Yok ben öyle itham etmedim bi arkaşın bi arkadaşa orda dediği sizi kandırmaya çalışıyor dediği için o yanıtı verdim.+ bı sıkıntı yaşarsam iade ve değişimde sıkıntı yaşamam yani o aradaki servisle hiç uğraşmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Hocam siz sanirim vsyncle kiyasliyorsunuz. Atlamalar ve titremeler demenizden bunu anladim. Ayrica dusuk fps te onemli oldugunu demenizden. Vsync in yan etkileri bunlar. Herhangi bir sync acmadiginizda tearingler yani sizin dediginiz ekran bolunmesi disinda freesyncle gordugunuz goruntuden bir farki kalmiyor. En azindan ben gormedim. Bu arada muhtemelen arkadas beyan etmek istemiyor da vatandan indirim aliyor personel oldugundan muhtemelen.

Hayır hocam karıştırmıyorum, vsync ile freesync aslında mantık olarak aynı, lakin işlevleri farklı. Bu sayede input lag yapmadan görüntü sekronizasyonu sağlıyor.

Hatta bu input laf ile ilgili çok güzel bir video vardı fakat maalesef bulamadım, freesync input lag yok diyebilirdiniz izleseydiniz.

144 hz bir monitörle 50 fps aldığınızda geriye kalan tüm sahnelerde resim tekrarı oluyor, freesync nin amacı da bu tekrarı ortadan silmek. Ve görüntüye anlık 50 resim getirmek. Şimdi hocam bu sadece kırılmaları mı gidermiş oluyor sizce? Tekrarlı gelen resimler, bazı resimlerin ard arda geldiği saniselerde yavaşlık hissettirir. Titremeden kastım buydu aslında. Sis en çok kırılmaları algılarsınz, oysaki senaryo çok daha detaylıdır.

Anlatmak istediğim buydu bir süre freesync bir monitör kullanma imkanınız olsaydım durumu daha iyi gözlemlerdiniz.

Yoksa hiçkimse sadece ekranın ortasında çıkacak kırılma için 200-300 tl fazla bayılmaz. Hatta nvidia kullanıcıları gibi bu rakam 1000 tllere çıkmaz

• Personel indirimim yok bizde malesef keşke olsa ben sadece garantisine güvendiğimden dolayı burdan alıyorum.Bu güven meselesi yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhornek

Personel indirimim yok bizde malesef keşke olsa ben sadece garantisine güvendiğimden dolayı burdan alıyorum.Bu güven meselesi yani

Hocam güven meselesi dediğiniz şey, sadece aracınız. Ki aracı için aradaki fahiş fiyat farkını da dikkate almıyorsunuz sanırım.

Yine de siz bilirsiniz para sizin mal sizin, istediğinizi yapabilirsiniz.

Dediğiniz mantikli geldi. Niye dusuk fps te daha etkili olacagini da anladim. Monitorle ekran karti farkli hizlarda kare yolladiklarindan anlik hizlari da farkli oluyor. Dolayisi ile monitör bazen once eski kareyi 2 kez gosteriyor ve o ara zamanda cikan yeni kareyi kaciriyor muhtemelen. Isin sonunda 1. Kareden 3. Iareye atlamis oluyor aslinda. Bu da hem gecikme yapar hem de stabiliteyi bozar tahminimce. Bu bir de monitör 60 hz ise yani 144 hz e gore daha yavassa daha da goze çarpar. Bir daha imkanim oldugunda dikkatli incelerim freesynci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 18 Şubat 2017; 14:37:2 >
  • sen anakartı söylersen daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Dediğiniz mantikli geldi. Niye dusuk fps te daha etkili olacagini da anladim. Monitorle ekran karti farkli hizlarda kare yolladiklarindan anlik hizlari da farkli oluyor. Dolayisi ile monitör bazen once eski kareyi 2 kez gosteriyor ve o ara zamanda cikan yeni kareyi kaciriyor muhtemelen. Isin sonunda 1. Kareden 3. Iareye atlamis oluyor aslinda. Bu da hem gecikme yapar hem de stabiliteyi bozar tahminimce. Bu bir de monitör 60 hz ise yani 144 hz e gore daha yavassa daha da goze çarpar. Bir daha imkanim oldugunda dikkatli incelerim freesynci.

Olay aynen bahsettiğiniz durum gibi hocam. Yırtılmaların da sebebi bu oluyor işte zaten hocam, lcd 2 resmi çizemeden 3. Resmi çizmeye çalışınca da yırtılmalar meydana geliyor.

Mesela şuan sizin 144 hz monitörünüz varsa fps limitleyip (vsync değil) 144 fps limiti koymanız en mantıklısı olacaktır.

Örneğin cs:go da sizin sistem 250 fps alıyor diyelim, 144 fps sınırı koyarak hem gereksiz yenileme hızının önüne geçmiş olursunuz. Ekran kartına binen yükü azaltıp, daha az ısınmasını sağlayarak ömrünü uzatmış olursunuz. Ekran kartınız tam güçte çalışmayacağı için işlemci kullanımını da azaltıp yormayacak. Hemde daha düşük güç tüketecek sistem.

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    gigabyte GA-A55M-DS2
    i3 hangi işlemciyi takabilirim GA-A55M-DS2' ye?
    Bazi online oyunlarda (sadece online oyunlarda denk geldim) fps i limitlemek goruntudeki stabiliteyi hepten bozuyor. Çorba oluyor bayağı atlaya atlaya gidiyor. Onun sebebini anlayamadim bi türlü ama 2 oyunda görmemden beri online oyunlarda fps i limitlemiyorum.

• quote:

i3 hangi işlemciyi takabilirim GA-A55M-DS2' ye?

Anlama sıkıntınız mı var hocam? Bir saattir konunuza yazıyorum, siz benim yazdıklarımı okumaya üşeniyorsunuz sanırım.

İşlemci ve ekran kartı aldıktan sonra halen 1000 tl bütçen kaldığını h110m anakart ve 2133 mhz 8 gb ram ile kombinleyip sistemin devamını getirebileceğini söylemiştim.

Hatta halen güzel bütçe de kalıyor, üstüne biraz daha ekleyip monitörde aldınız mı canavar gibi sıfır sisteminiz olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Al hocam sen, şu fikirlerini bir araya getiremeyen barzoyu da dinleme. Konuyu tamamen bloke etmiş durumda sanki kendisine laf anlatıyoruz konuda. Anlamışmış. Peh!

Tebiyesizliğiniz yorumunuza ve üslubunuza yansımış. Haklı olmanız karşınızdaki kişiye "barzo" veya "kandırıyor" deme hakkını vermez.

Sürekli ok gibi eleştiri yapmaktan vazgeçip eğer yardımcı olmak istiyorsanız, savunduğunuz şeyleri benim gibi açık bir şekilde yazıp, anlatabilirsiniz.

Ha anlatmaya üşeniyorsanız, o zaman konuyu görmezden gelip, çıkabilirsiniz. Kimseyle tartışmanız sizi akıllı ve dahi yapmaz.

Hocam anlamada sıkıntım yok onu şu önerdiğiniz siteden alamam ben taksitte kullanıcam ve vatan taksite vade farkıda koymuyor siz benı anlamadınızkı sız o siteye gore soyluyorsunuz.Biz sizle orda anlaşamadık
  • quote:

Hocam anlamada sıkıntım yok onu şu önerdiğiniz siteden alamam ben taksitte kullanıcam ve vatan taksite vade farkıda koymuyor siz benı anlamadınızkı sız o siteye gore soyluyorsunuz.Biz sizle orda anlaşamadık

Taksitle alacağınızı söylediniz mi hocam? Vade farkı diğerlerinde nasıl işliyor bilmiyorum ama eğer vade farkı ile fiyatlar eşitleniyorsa zaten Vatandan almanız daha mantıklı olacaktır.

Ben tekrar söylüyorum size, size ne yetiyor? Önce bunu belirleyin.

Rx 460 ın performansı size yeterli gelecek mi? Eğer gelecekse onu alman ve lcd alman yeter. Ama ben ileriye dönük alıyım diyorsan, o zaman 470 den şaşma. Bütçen el vermiyorsa bile geri kalan parçayı ekran kartından sonra alırsın.

Eyvallah @Çikizen, bir de sen fırsattan istifâde şu işgüzârın yanında yer al. Freesync bilmez, dikey eşitlemeden anlamaz, "Arkadaşıma aldırdım" diye üçüncü şahıslar üzerinden ergen sohbeti yapar. Sana yakıştıramıyorum ama bu kadar izânsız tiplere ortak olmayı, söyliyim.
    Hocam o zaman sana şöyle aıyım mevzuyu vatan pcden taksitle alıcam ve vade farkı olmadan ve kendıme 2500 bi butce koydum şimdilik anakart beni bi 6 ay gotururse dediğin 470i alabilirim ileriye dönük olsun evet ama bu ve ilerdeki anakartıma uygunda bi işlemci olsun madem başka eksik bi durum varsa uyarırsanız sevinirim o taksit olayını daha önceden soylemeyide unutmuşum bunun içinde tekrar kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Eyvallah @Çikizen, bir de sen fırsattan istifâde şu işgüzârın yanında yer al. Freesync bilmez, dikey eşitlemeden anlamaz, "Arkadaşıma aldırdım" diye üçüncü şahıslar üzerinden ergen sohbeti yapar. Sana yakıştıramıyorum ama bu kadar izânsız tiplere ortak olmayı, söyliyim.

Hocam ben kimseyle bir olmuyorum, haklısın bilmediği şeyi önermesi yanlıştı lakin bu ona bu kadar ağır ithamlarda bulunmanızı gerektirmez.

Bakın mesela anlatınca herkes anlayabiliyor, haksız bulduğunuzu söyleyip anlatmaya üşeniyorsanız bile, bir iki link eklememiz durumu anlayabilmesini sağlardı zaten.

Yoksa taraf olmak bize yakışmaz, doğrunun tarafında olmak yakışır herkese. İyi günler Mete kardeşim

• quote:

Hocam o zaman sana şöyle aıyım mevzuyu vatan pcden taksitle alıcam ve vade farkı olmadan ve kendıme 2500 bi butce koydum şimdilik anakart beni bi 6 ay gotururse dediğin 470i alabilirim ileriye dönük olsun evet ama bu ve ilerdeki anakartıma uygunda bi işlemci olsun madem başka eksik bi durum varsa uyarırsanız sevinirim o taksit olayını daha önceden soylemeyide unutmuşum bunun içinde tekrar kusura bakma.

Hocam ben bana mantıklı gelen şeyi önerdim size.

Kendi mantığınızı ve fikirinizi yürütmek size kalmış.

Rx 470 alırsanız ekran kartınız yeni işlemci alana kadar yarı güçte çalışacak. Çünkü tam gücünü besleyecek bir işlemciniz olmayacak. Ben 2 ay kadar hem daha bilgisayarınızın performansını arttırıp, hemde sonrasında çok daha iyi bir sistem dizmiş olmanızı önerdim.

Tabi sizin bileceğiniz iş. Masrafınızı baya kısıp, sadece ekran kartı ve lcd ile de çıkabilirsiniz işin içinden.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.