Bildirim
Ekran Kartı Sıcaklığı ve Kasa Kabloları ? [ SS ] (2. sayfa)
Amazon.com.tr: 4 al 3 öde! promosyon
https://www.amazon.com.tr/promotion/psp/AMB9Y17O1SUO8
6 gün önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Sıcaklıklar referans 780 den de fazlaymış.Kasa içi havalandırmaya dikkat etmelisin.Ben daha yeni konu açtım.4 ADET fan tavsiyesi diye.Benimde kartım 780 referans.4 adet fan aldığımda çok daha serin olur diye düşünüyorum.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Detonator-58
Ayrıca mevcut seride nvidianın 700 serisinde olduğu gibi temp limit ayarı varsa gpu sıcaklığının maksimum değerini elle ayarlayabilir ve kartın hiç bir şartta o sıcaklığın üzerine çıkmasını engellemiş olursunuz.Varsa böyle bir özellik fan hızı yerine bunuda uygulayabilirsiniz böylece örneğin 80 c ye ayarlarsanız kart 80 üstüne 1 c daha katmadan gerekeni yapar ve limit sıcaklığı asla geçmez.
+1 Benimki testte 80i geçmiyor :) -
testlerde bu sıcaklıgı bulması normal tozlarını alın kasanın kabloları toplayın yine 4-5 derece arası dusus kaydedersin ama hocam oyunda 80 dereceyi gecmesi cok can sıkıcı bence tamam kartlar 90 dereceye kadar cıkabiliyor ama omrunden yer kartın 70 dereceler bnce cok normal is 80 i gecince sıkıntı -
quote:
Orijinalden alıntı: gmyo31
testlerde bu sıcaklıgı bulması normal tozlarını alın kasanın kabloları toplayın yine 4-5 derece arası dusus kaydedersin ama hocam oyunda 80 dereceyi gecmesi cok can sıkıcı bence tamam kartlar 90 dereceye kadar cıkabiliyor ama omrunden yer kartın 70 dereceler bnce cok normal is 80 i gecince sıkıntı
Hocam vsync kapatınca bu sıcaklığa ulaşıyor kartım yanlız. Sonuçta biliyoruz ki vsync kapatınca oyunlar bile benchmark testi yapıyormuşuz gibi sömürüyor kartı. -
Arkadaşlar MSİ Kombustor 5 dakikalık test 80 dereceyi yeni tamamladı aynı testi sizlerde gerçekleştirebilir misiniz ? AA x8 MSSA 1920x1080 Direct 11 Gpu Burn-in testi. -
ekran kartının karşısına fan koyma imkanın varsa fan tak birde böyle bi bak.Belki hava yetersizliğinden dolayı olabilir.ama zaten o sıcaklıklarda normal sayılabilir -
o zaman takip baska arkadaslardan da oneri alalım -
Sıcaklık konusunda kademe atlamış gibiyim dün Kombustor %100 Load testinde 2 dakikada 88 derece olan ekran kartım 80 dereceye 5 dakikada anca geldi bugün. Ek bir hava fanı daha yerleştireceğim kasanın üstüne veya iç altına power supply yanına. -
5 dk da 80 derece bi saatte kart patlar artık napacan damardan altın vuruş yap artık -
quote:
Orijinalden alıntı: darklord1903
5 dk da 80 derece bi saatte kart patlar artık napacan damardan altın vuruş yap artık
Sende başıma musallat oldun amacın ne senin çocuk. -
quote:
Orijinalden alıntı: BR9
Arkadaşlar MSİ Kombustor 5 dakikalık test 80 dereceyi yeni tamamladı aynı testi sizlerde gerçekleştirebilir misiniz ? AA x8 MSSA 1920x1080 Direct 11 Gpu Burn-in testi.
Hocam bu tarz programlar sizi yanıltır günlük kullanımda ve özellikle oyunlarda bu program ve türevlerinin çıkarmış olduğu sıcaklığa asla ulaşmazsınızhaliylede kartınızın aşırı ısındığını düşünebilirsiniz eğer bu programda 80 e kadar çıktıysa oyunda 60 c yi geçmemesi gerekirdi bende arada kullanırım ve oyunları 144 hz monitörüm nedeniyle hep vsync kapalı oynarım max gördüğüm değer 70-72 arası iken(oc altında) bu programda ise bu değerlerden çok daha yükseğe çıkıyor.Bu nedenle kombuster-furmak yerine kartın oyunlarda çıkacağı değeri oyun oynamadan görmek istiyorsanız Unıgıne Heaven 4.0 indirip yada indirdiyseniz ayarlarını en sona alıp full screende 15 dk kadar çalıştırın.(3 loopa denk geliyor)Bu süre sonunda gpunun ulaşmış olduğu değer neyse oyunlardada vsync kapalı iken ondan bir 3 c aşağıda değerlere sahip olacaksınız demektir.Kombusteri sürekli kullanmak bir nevi işlemciye prime 95 yapmak gibi karta işkenceden başka bir etkisi olmamakla beraber olası bir arıza yada gpu bozulmasına neden olabilir siz heavende kaça çıkıyor bir bakın bu size yeteri kadar fikir verecektir.
-
kazıklamışlar seni oglum gitti paralar soba senin karttan daha serin üzüldüm şimdi napacan -
quote:
Orijinalden alıntı: Detonator-58
quote:
Orijinalden alıntı: BR9
Arkadaşlar MSİ Kombustor 5 dakikalık test 80 dereceyi yeni tamamladı aynı testi sizlerde gerçekleştirebilir misiniz ? AA x8 MSSA 1920x1080 Direct 11 Gpu Burn-in testi.
Hocam bu tarz programlar sizi yanıltır günlük kullanımda ve özellikle oyunlarda bu program ve türevlerinin çıkarmış olduğu sıcaklığa asla ulaşmazsınızhaliylede kartınızın aşırı ısındığını düşünebilirsiniz eğer bu programda 80 e kadar çıktıysa oyunda 60 c yi geçmemesi gerekirdi bende arada kullanırım ve oyunları 144 hz monitörüm nedeniyle hep vsync kapalı oynarım max gördüğüm değer 70-72 arası iken(oc altında) bu programda ise bu değerlerden çok daha yükseğe çıkıyor.Bu nedenle kombuster-furmak yerine kartın oyunlarda çıkacağı değeri oyun oynamadan görmek istiyorsanız Unıgıne Heaven 4.0 indirip yada indirdiyseniz ayarlarını en sona alıp full screende 15 dk kadar çalıştırın.(3 loopa denk geliyor)Bu süre sonunda gpunun ulaşmış olduğu değer neyse oyunlardada vsync kapalı iken ondan bir 3 c aşağıda değerlere sahip olacaksınız demektir.Kombusteri sürekli kullanmak bir nevi işlemciye prime 95 yapmak gibi karta işkenceden başka bir etkisi olmamakla beraber olası bir arıza yada gpu bozulmasına neden olabilir siz heavende kaça çıkıyor bir bakın bu size yeteri kadar fikir verecektir.
Hocam siz bana çok yardımcı oldunuz gerçekten teşekkürler. Bu akşam kasamın tamamen fan yapısını değiştireceğim. İşlemcimin soğutması çok yer kaplıyor sıvı soğutmaya geçireceğim onu ve ek 1 fan daha ekleyeceğim kasaya. Heaven 4.0'da çok iyi sonuçar alıyorum bugün 15 dakika boyunca sıcaklığı test edeceğim dediğiniz gibi. BF4,Rome2 Total war oyunlarındada test edeceğim sıcaklığı. VSYNC açık ve kapalı olarak. Herşey sonuçlanır buna göre.
-
quote:
kazıklamışlar seni oglum gitti paralar soba senin karttan daha serin üzüldüm şimdi napacan
Para var bro niye üzülüyon sen takılma oralara pek. Anlayamazsın -
ninemin sünnetinden kalan kasaya kartı takmış bide para var diyor yazık sana yazın hava gavur damı gibi yanarken konu açarsın kasam havaya uçtu diye -
quote:
ninemin sünnetinden kalan kasaya kartı takmış bide para var diyor yazık sana yazın hava gavur damı gibi yanarken konu açarsın kasam havaya uçtu diye
Çocuk zalman z11 plus kasaya ninemin sünneti diyor yav
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X