Şimdi Ara

Ekran Kartı Sıcaklığı ve Kasa Kabloları ? [ SS ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: gmyo31

hocam bu sıcaklık bechmark testlerinde bu normal oyunlarda kac derece en fazla 70 derece filan olması gerekir zaten ondan sonrasına kart izin vermiyor fanlar %50 ye geliyor
    quote:

Orijinalden alinti: gmyo31

hocam bu sicaklik bechmark testlerinde bu normal oyunlarda kac derece en fazla 70 derece filan olmasi gerekir zaten ondan sonrasina kart izin vermiyor fanlar %50 ye geliyor

@gmyo31 ; Kartda bir sorun yok hocam sicaklik degerleri gayet normal elimde'ki benim amacim biraz daha düsürmekti elimde ki kart overclock edilmis bir kart yani normal ayarinda gelmiyor haliyle sicakliga + bununda etkisi var. Assagida ki resime bakarsaniz sicaklik degerleri testlere göre gayet normal. Benim amacim düsürme sansimiz varmi yokmu bununla ilgiliydi. Kart daha 1 aylik.

Ekran Kartı Sıcaklığı ve Kasa Kabloları ? [ SS ]

@trktlh ; Hocam PCS alacaktim lakin daha önce onunla ilgil ibasima igrenç bir olay geldi bu nedenle MSI tercih ettim. MSI Kullanim kilavuzunda sicakligi bu derecelerde normal oldugunu gösteriyor ama rahat edemedim genede ben.

Hocam benim 80 derece dedi?im sycaklyk benchmark testlerinde olan sycaklyk zaten. Max 88 dereceyi gördüm. Hatta dün eski bir amd driver yükledim 90 derece olacakty kart az kalsyn. Lakin bugün yeni amd driverini yükledim 14.4 bo?ta 39 derece kart ?uanda düne kadar bo?ta 45 dereceydi. Oyunlarda vsync aktif olunca sycaklyk de?erleri 72 73 75 arasynda gidip geliyor. Lakin kapaly olunca o zaman 80'e vuruyor.

• BR9 kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıklar referans 780 den de fazlaymış.Kasa içi havalandırmaya dikkat etmelisin.Ben daha yeni konu açtım.4 ADET fan tavsiyesi diye.Benimde kartım 780 referans.4 adet fan aldığımda çok daha serin olur diye düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

Ayrıca mevcut seride nvidianın 700 serisinde olduğu gibi temp limit ayarı varsa gpu sıcaklığının maksimum değerini elle ayarlayabilir ve kartın hiç bir şartta o sıcaklığın üzerine çıkmasını engellemiş olursunuz.Varsa böyle bir özellik fan hızı yerine bunuda uygulayabilirsiniz böylece örneğin 80 c ye ayarlarsanız kart 80 üstüne 1 c daha katmadan gerekeni yapar ve limit sıcaklığı asla geçmez.

+1 Benimki testte 80i geçmiyor :)
    testlerde bu sıcaklıgı bulması normal tozlarını alın kasanın kabloları toplayın yine 4-5 derece arası dusus kaydedersin ama hocam oyunda 80 dereceyi gecmesi cok can sıkıcı bence tamam kartlar 90 dereceye kadar cıkabiliyor ama omrunden yer kartın 70 dereceler bnce cok normal is 80 i gecince sıkıntı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

testlerde bu sıcaklıgı bulması normal tozlarını alın kasanın kabloları toplayın yine 4-5 derece arası dusus kaydedersin ama hocam oyunda 80 dereceyi gecmesi cok can sıkıcı bence tamam kartlar 90 dereceye kadar cıkabiliyor ama omrunden yer kartın 70 dereceler bnce cok normal is 80 i gecince sıkıntı

Hocam vsync kapatınca bu sıcaklığa ulaşıyor kartım yanlız. Sonuçta biliyoruz ki vsync kapatınca oyunlar bile benchmark testi yapıyormuşuz gibi sömürüyor kartı.
  • Arkadaşlar MSİ Kombustor 5 dakikalık test 80 dereceyi yeni tamamladı aynı testi sizlerde gerçekleştirebilir misiniz ? AA x8 MSSA 1920x1080 Direct 11 Gpu Burn-in testi.
  • ekran kartının karşısına fan koyma imkanın varsa fan tak birde böyle bi bak.Belki hava yetersizliğinden dolayı olabilir.ama zaten o sıcaklıklarda normal sayılabilir
    o zaman takip baska arkadaslardan da oneri alalım
  • Sıcaklık konusunda kademe atlamış gibiyim dün Kombustor %100 Load testinde 2 dakikada 88 derece olan ekran kartım 80 dereceye 5 dakikada anca geldi bugün. Ek bir hava fanı daha yerleştireceğim kasanın üstüne veya iç altına power supply yanına.
    5 dk da 80 derece bi saatte kart patlar artık napacan damardan altın vuruş yap artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord1903

5 dk da 80 derece bi saatte kart patlar artık napacan damardan altın vuruş yap artık

Sende başıma musallat oldun amacın ne senin çocuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Arkadaşlar MSİ Kombustor 5 dakikalık test 80 dereceyi yeni tamamladı aynı testi sizlerde gerçekleştirebilir misiniz ? AA x8 MSSA 1920x1080 Direct 11 Gpu Burn-in testi.

Hocam bu tarz programlar sizi yanıltır günlük kullanımda ve özellikle oyunlarda bu program ve türevlerinin çıkarmış olduğu sıcaklığa asla ulaşmazsınızhaliylede kartınızın aşırı ısındığını düşünebilirsiniz eğer bu programda 80 e kadar çıktıysa oyunda 60 c yi geçmemesi gerekirdi bende arada kullanırım ve oyunları 144 hz monitörüm nedeniyle hep vsync kapalı oynarım max gördüğüm değer 70-72 arası iken(oc altında) bu programda ise bu değerlerden çok daha yükseğe çıkıyor.Bu nedenle kombuster-furmak yerine kartın oyunlarda çıkacağı değeri oyun oynamadan görmek istiyorsanız Unıgıne Heaven 4.0 indirip yada indirdiyseniz ayarlarını en sona alıp full screende 15 dk kadar çalıştırın.(3 loopa denk geliyor)Bu süre sonunda gpunun ulaşmış olduğu değer neyse oyunlardada vsync kapalı iken ondan bir 3 c aşağıda değerlere sahip olacaksınız demektir.Kombusteri sürekli kullanmak bir nevi işlemciye prime 95 yapmak gibi karta işkenceden başka bir etkisi olmamakla beraber olası bir arıza yada gpu bozulmasına neden olabilir siz heavende kaça çıkıyor bir bakın bu size yeteri kadar fikir verecektir.

kazıklamışlar seni oglum gitti paralar soba senin karttan daha serin üzüldüm şimdi napacan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Arkadaşlar MSİ Kombustor 5 dakikalık test 80 dereceyi yeni tamamladı aynı testi sizlerde gerçekleştirebilir misiniz ? AA x8 MSSA 1920x1080 Direct 11 Gpu Burn-in testi.

Hocam bu tarz programlar sizi yanıltır günlük kullanımda ve özellikle oyunlarda bu program ve türevlerinin çıkarmış olduğu sıcaklığa asla ulaşmazsınızhaliylede kartınızın aşırı ısındığını düşünebilirsiniz eğer bu programda 80 e kadar çıktıysa oyunda 60 c yi geçmemesi gerekirdi bende arada kullanırım ve oyunları 144 hz monitörüm nedeniyle hep vsync kapalı oynarım max gördüğüm değer 70-72 arası iken(oc altında) bu programda ise bu değerlerden çok daha yükseğe çıkıyor.Bu nedenle kombuster-furmak yerine kartın oyunlarda çıkacağı değeri oyun oynamadan görmek istiyorsanız Unıgıne Heaven 4.0 indirip yada indirdiyseniz ayarlarını en sona alıp full screende 15 dk kadar çalıştırın.(3 loopa denk geliyor)Bu süre sonunda gpunun ulaşmış olduğu değer neyse oyunlardada vsync kapalı iken ondan bir 3 c aşağıda değerlere sahip olacaksınız demektir.Kombusteri sürekli kullanmak bir nevi işlemciye prime 95 yapmak gibi karta işkenceden başka bir etkisi olmamakla beraber olası bir arıza yada gpu bozulmasına neden olabilir siz heavende kaça çıkıyor bir bakın bu size yeteri kadar fikir verecektir.

Hocam siz bana çok yardımcı oldunuz gerçekten teşekkürler. Bu akşam kasamın tamamen fan yapısını değiştireceğim. İşlemcimin soğutması çok yer kaplıyor sıvı soğutmaya geçireceğim onu ve ek 1 fan daha ekleyeceğim kasaya. Heaven 4.0'da çok iyi sonuçar alıyorum bugün 15 dakika boyunca sıcaklığı test edeceğim dediğiniz gibi. BF4,Rome2 Total war oyunlarındada test edeceğim sıcaklığı. VSYNC açık ve kapalı olarak. Herşey sonuçlanır buna göre.

• quote:

kazıklamışlar seni oglum gitti paralar soba senin karttan daha serin üzüldüm şimdi napacan

Para var bro niye üzülüyon sen takılma oralara pek. Anlayamazsın
    ninemin sünnetinden kalan kasaya kartı takmış bide para var diyor yazık sana yazın hava gavur damı gibi yanarken konu açarsın kasam havaya uçtu diye
  • quote:

ninemin sünnetinden kalan kasaya kartı takmış bide para var diyor yazık sana yazın hava gavur damı gibi yanarken konu açarsın kasam havaya uçtu diye

Çocuk zalman z11 plus kasaya ninemin sünneti diyor yav

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.