Şimdi Ara

Ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle pcye flashdan format attım.Her şey sağlıklı olarak format işlemini tamamladım.Donanım driverlerini hepsini yükledim.restart attım.Her şey gayet güzeldi fakat daha yüklediğim ilk oyunda oyunun daha 1. dakikasında ekran rengarek oldu(renkler birbirine karıştı).Ses takıldı kaldı.Pc basbaya kitlendi kaldı.Power tuşundan kapadım laptopu açtım.Açlışta ekranda noktalar olduğunu gördüm.Pc açıldı ve pc VGA modda çalışmaya başladı.Aygıt yöneticisinde Nvidia geforce 8600m GS Düzgün olarak çalışıyor görünüyor fakat denetim masasındaki ve sağ alt kısımdaki Nvidia denetim aracı yoktu.Güvenli kipte driverleri kaldırıp kurdum.Driverler tekrar sağlıklı olarak yüklendi.Fakat normal olarak giriş yapamıyorum(Başlangıçta noktalar felan gene var.Ben ekran kartında oluşan bir nedenden dolayı driverlerin bozulduğunu düşündüm ama sorun tam olarak ne olabilir?
    Not:Normal oturum açabilmek için aygıt yöneticisnden nvidiayı devredışı bırakmam gerekiyor.Böyle olunca haliyle Sadece vgada açılıyor pc.

• bence sorunun drverle alakalı güncel olan drver netten indrip yükle. Birde sistem w7 ise drverleri kaldır yenidn başlat kendi otomatık bulackmı. Yada sorunsuz acılackmı
  • Driveri ben zaten diğer pcden nvidianın sitesinde model seçerek indirdim.Driveri normal oturumda kaldırıpta yükledim,güvenli modda kaldırıpta da denedim.Sonuç aynı.Elektriğe takılı veya pille de çalışsa olomuyor.İşin tuhaf yanı driverler yükleniyor sorun yok.Driver setupu donanımı buluyor ve yüklüyor.Ama kart etkinken normal oturum açılmıyor.Sadece güvenli kipte açabiliyorum.(PHYSX güvenli kipte yüklenemiyor ama).Phsyx için kartı güvenlide devre dışı alıp normal oturumu açtıktan sonra yüklemem gerekiyor.Directx 9 u da yüklemiştim sorun olmadan önce(2011 ağustos sürümü directx)
  • başlık güncel!Bununla ilgili önerisi veya sorunun nedenini bilen var mı?
  • Sistemi format atmadan önce sorunsuz kullanırken şu anda bir hata veriyorsa donanım sorunu yoktur büyük ihtimalle. Sorun sizin Flash ortamdan Win7 kurmanızdan ya da Win7 kopyanızdan olabilir. Farklı bir Win7 kurmanız sorununuzu çözer.
  • WİN7 değil.XPkurmuştum.Dediğinizi denemedim.Onu da denerim tekrar.
  • Hocam format atmadan tekrar yukarda yaptığım işlemi yaptım düzeldi.Ayrı olarak yaptığım tek şey regeditte nvdia copyright dosyasını silmekti.Anlam kesinlikle vermek imkansız ama bu şekilde kaldırdıktan sonra restart attım başlangıçta noktaların olmadığını görünce direk normal oturumumu açtım.266,58 sürümlü driveri temiz olsun diye tekrar indirdim kurdum.Tekrar restart attım.Şu anlık bir problem yok ama içimde sanki pc gene aynı problemi yaşatacak gibi bir his var.Çünkü anlam veremiyorum bu olaya.Hemen bir tam ekran oyun deneyecem bakalım aynı şey olacak mı.

Bu arada sistem boştayken everestteki sıcaklık değerleri şunlar;
    Sıcaklıklar
    CPU 47 °C (117 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 39 °C (102 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 42 °C (108 °F)
    Grafik İşlemci (GPU) 61 °C (142 °F)

---Sorun olmadı.Ama ne yalan söyleyeyim performans rezalet.Tam ekran oyunlarda aksiyon olduğu zamanki GPU sıcaklığı 84 derece oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuriahmet -- 24 Kasım 2011; 2:43:00 >

• Sorun amacını aştı.Sorunun kaynağı hem GPU'daki sıcaklık hemde HDD'deki bozukluk neden oluyormuş.Çözülmesi imkansız.İlgilenmeye çalışanlara teşekkür ederim.
  • Benim nvidia geforce 8600m gs var. oyunlarda bi süre oynadıktan sonra mavi ekran gelip kapanmaya başlıyodu bende format attım, ama attıktan sonra ekran kartının driverini yüklediğimde windows açılıyor yazısı gelip öyle kalıyodu anca güvenli moddan girip driveri kaldırınca normal açılıyodu

Sonuç: Kaç ay oldu hala öyle oyun fln oynamıyorum sorun ekran kartınının bozulmuş olduğundan olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.