Şimdi Ara

[Ekran Kartı Sorunu] Ne denediysem çözemedim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hd6850 al devam et belliki ekran kartın cortlamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, önce farklı güzel bir power ile deneme yap. power sup ler herzaman tık diye durmaz. bazen gücü yavaş yavaş düşer. (tecrube esdilmiştir.) eğer onda bir sıkıntı yok ise ekran kartını iyice temizle. fanın dönüş hızını ve gpu sıcaklıklarını takip et.
    sorun anormallik olmadığı halde devam ediyor ise üstte bir arkadaşın dediği gibi kondastörlere bak, şişen veya kararan var ise sorun değiştirilmesi ile giderilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarz

quote:

Orijinalden alıntı: özcan35

Valla anlattıklarına göre ekran kartında arıza var gibi görünüyor. Bulabilirsen birinden ekran kartı alıp dene istersen. Bakalım diğer arkadaşların yorumu ne olacak. Umarım en az maddi hasarla düzelir sorunun.

İnş hocam diğer sistem bileşenlerini kontrol ettim onlarda sorun yok gibi görünüyor, ekran kartını farklı bir sistemde denedim onda da aynı şekilde ekran görüntü vermedi fanlar çalışıyor .

bu işlerden gerçekten anlayan arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var çünkü ne denediysem olmadı bu sorun beni aştı ..
    ekran kartına 300Tl vermiştim az para değil yazık olmasın, ztn bugün yok yere power aldım ona bir sürü masraf yaptım sorunum çözülmedi dertliyim

hocam ekran kartından benzer sorunu bende yaşadım..ekran kartının chipseti fazla ısıdan dolayı böyle bi soruna yol açıyormuş tabi bu herhangi öyle ısıdan olmaz uzun zaman yüksek ısıdan bahsediyorum bi servise göster ekran kartını tamir ediyolar30 tl gibi bi masrafı oluyo..umarım düzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ekran kartım sapphire HD5870 .. ekran kartını 1 yıl önce forumdan almıştım 1yıldır sorunsuz şekilde kullandım satan arkadaş fatura ve garanti belgesi göndermedi garantisi var mıdır bilmiyorum .

Selam
    Yorumların yaklaşık hepsini okudum ama hâlâ düzelmediğini gördüm.

Tahminimce siz farkında olmadan ekran kartı ısısı sürekli yüksek durumda çalışmış ve bu nedenle bazı kondansatörler şişmiş veya çatlamış olabilir.
    Kartı sökün ve üzerinde ne varsa çıkartın. Yani sadece plâka kalacak şekilde olacak. Üzerindeki takılı kondansatörleri kontrol edin ve çatlak veya kabarma yok ise, fırınlama yapın.

Fırınlama yöntemi ile kurtarabilirseniz, uzun bir süre daha kullanma imkânı doğar. Fırınlama işini google amcaya sorabilirsiniz ve bu hususta bir video ekliyorum onu da izlerseniz, size yapmanız gerekenler hususunda yol gösterecektir.
    Kolay gelsin..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DWTcsEWSp6I

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 6 Kasım 2012; 12:58:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fotocum

merhaba, önce farklı güzel bir power ile deneme yap. power sup ler herzaman tık diye durmaz. bazen gücü yavaş yavaş düşer. (tecrube esdilmiştir.) eğer onda bir sıkıntı yok ise ekran kartını iyice temizle. fanın dönüş hızını ve gpu sıcaklıklarını takip et.
    sorun anormallik olmadığı halde devam ediyor ise üstte bir arkadaşın dediği gibi kondastörlere bak, şişen veya kararan var ise sorun değiştirilmesi ile giderilebilir.

merhaba hocam, kartın pcb sini özenle kontrol ettim şişen yada herhangi bir anormallik görünen kondansatör veya başka bir parçaya raslamadım .
    başıma gelenleri okuduysanız sorun ilk başlarda psu sorunu gibiydi donup kalmalar falan reset atıp yola devam ediyordum daha sonra bir gün açmaya çalıştım hiç açılmadı sanırım psu ile vedalaştık dedim 700w psu aldım geldi bi heves onu takıp denedim sorun yine aynıydı ..
    sonrasında önceki psu da sorun var mı bakmak için psu yu arkadaşın düşük konfigürasyonlu kasasına taktım ve denedik oyun vs bir sorun olmadığını gördük tabi bnm ekran kartının güç tüketimi fazladır o ayrı ..sonuç pcb yi inceledim bir anormallik göremiyorum ve sıfır 700w power ile deniyorum yine aynı pc nin diğer bileşenlerinde hiç bir sıkıntı yok farklı bir ekran kartı taktım çalışıyor ne yapacağım kara kara düşünür oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: ofsevim

hocam ekran kartından benzer sorunu bende yaşadım..ekran kartının chipseti fazla ısıdan dolayı böyle bi soruna yol açıyormuş tabi bu herhangi öyle ısıdan olmaz uzun zaman yüksek ısıdan bahsediyorum bi servise göster ekran kartını tamir ediyolar30 tl gibi bi masrafı oluyo..umarım düzelir

hocam , ürünün garanti sorgulamasını yaptım pentadan olan garantisi mayıs ayında bitmiş .akabinde penta teknik servisi ile mail ile iletişime geçtim kısaca bahsettim chipset yada bellek sorunu olabileceğini söylediler .ürünün garantisi geçtiği için bakamayacaklarını çizgi elektroniğin garantisiz ürünlere baktığını ve 40-50dolara hallederler dedi .
    Bu rakam açıkçası bana çok geldi sizin bildiğiniz daha makul bir çözüm var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Yorumların yaklaşık hepsini okudum ama hâlâ düzelmediğini gördüm.

Tahminimce siz farkında olmadan ekran kartı ısısı sürekli yüksek durumda çalışmış ve bu nedenle bazı kondansatörler şişmiş veya çatlamış olabilir.
    Kartı sökün ve üzerinde ne varsa çıkartın. Yani sadece plâka kalacak şekilde olacak. Üzerindeki takılı kondansatörleri kontrol edin ve çatlak veya kabarma yok ise, fırınlama yapın.

Fırınlama yöntemi ile kurtarabilirseniz, uzun bir süre daha kullanma imkânı doğar. Fırınlama işini google amcaya sorabilirsiniz ve bu hususta bir video ekliyorum onu da izlerseniz, size yapmanız gerekenler hususunda yol gösterecektir.
    Kolay gelsin..

Hocam kondansatörleri kontrol ettim herhangi bir anormallik göremedim .Ayrıca fırınlama işine pek sıcak bakmıyorum açıkçası çünkü kart birden bire böyle oldu o.c bile yapmadım default kullanıyordum perfomansı güzeldi hiç gerek görmüyordum .
    Fırınlama ile ne gibi sorunlar düzelebiliyor peki ?Karta bir zararı var mı ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ofsevim

hocam , ürünün garanti sorgulamasını yaptım pentadan olan garantisi mayıs ayında bitmiş .akabinde penta teknik servisi ile mail ile iletişime geçtim kısaca bahsettim chipset yada bellek sorunu olabileceğini söylediler .ürünün garantisi geçtiği için bakamayacaklarını çizgi elektroniğin garantisiz ürünlere baktığını ve 40-50dolara hallederler dedi .
    Bu rakam açıkçası bana çok geldi sizin bildiğiniz daha makul bir çözüm var mı ?

maalesef ben bilmiyorum sizden fazla istemisler farkli yerlere de sorabilirsiniz daha makul fiyatli bi t=yer cikacaktir..arkadaslarin dedigi firinlama yolu deneyebilirseniz o da olur sizin bileceginiz is

• quote:

Hocam kondansatörleri kontrol ettim herhangi bir anormallik göremedim .Ayrıca fırınlama işine pek sıcak bakmıyorum açıkçası çünkü kart birden bire böyle oldu o.c bile yapmadım default kullanıyordum perfomansı güzeldi hiç gerek görmüyordum .
    Fırınlama ile ne gibi sorunlar düzelebiliyor peki ?Karta bir zararı var mı ?

Selam
    Bozulma işi zaten anlık olur kardeş. Yani birden bire..

Fırınlama işlemine neden sıcak bakmadığınızı anlamış değilim. Belki servise tamir ettirmek için verdiğiniz yer de FIRINLAMA yapıp sizden para alacak kim bilir?
    Karta zararı olmaz bu işin. Belirli derecede, yani 200-250 derece ile fırını ısıtın ve kartın materialleri üste gelecek şekilde fırın içine bırakın. Daha doğrusu eklemiş olduğum videoyu sonuna kadar izleyin lütfen.. Gerektiğinde bende aynı işlemi uyguluyorum..

Kolay gelsin ve başarılar..

• merhaba,

evet bzulma bir anda olur,
    mesela hdd yedekleyeceksindir, hariciyi alır gelirsin masanın üstünde laptopu açarsın. o arada eşin gelir hadi biraz dışarı çıkalım der, sende ekranı kapatır foruma gezmeye gidersin. sonra eve döndüğünde laptopun ekranını kaldırıp işine devam etmek istersin. birde bakmışsın ki bom :) hdd sizlere ömür..

neyse bir de şu taraftan bak, kart zaten bozuk. çizgi de bu işi iyi yapanlardan. herzaman daha kötü olma şansı var ama zaten şu anda işine yaramaz. bir ihtimal dene derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsyn1989

Hd6850 al devam et belliki ekran kartın cortlamış

bendede gigabyte hd6850 var donma falan olmuyor fakat acılısta sıkıntı oluyor fanlar son hızda çalışıyor görüntü gelmıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_67817299/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67817299
    buda konu yenı actım
  • Arkadaşlar 50 liralık bir ekran kartı olsa bu dediğinizi denerdim ama geçen yıl forumdan 300 liraya aldım kartı işin riski yüksek 200 derece ateşi yemesi kartı tamamen bozulabilir
    Nette araştırma yaparken istanbul ümraniyede Kazal Bilişim diye bir tamirciye rasladım, Pc Hastanesi diyorlar uzman kadroları varmış kartı oraya göndermeyi düşünmeye başladım ciddi ciddi ..
    Eğer masrafı büyükse yaptırmayıp geri alacağım fırınlama işini düşüneceğim ama makul bir masrafı varsa uzman ellerde yaptırmış olup gönül rahatlığı ile kullanırım hiç değilse
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.