Şimdi Ara

Ekran kartı tavsiye (coil whine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem topladım uzun bir aradan sonra.

Ekran kartı olarak yukko'dan Gigabyte RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X satın aldım. Aldığımda fiyatı 4000₺'idi. Lakin ilk defa karşılaştım, coil whine problemi vardı. Ryzen 3700x'in stok fanının sesini bastırarak kapalı kasada duyulabiliyordu. İlk önce yukkodan değişim istedim sonra bana servise gidicek filan dediler 20 iş günü sürüyormuş maximum. Ben de cayma hakkımı kullanarak ürünü iade etmek istediğimi söyledim. Tamam kargolayın dediler. Emin değildim açıkçası paket açıldığı için iade alıp almıcaklarından. Kargom 2 günde gitti diğersi günde para iadesi hemen gerçekleşti. Şaşırdım bu kadar hızlı gerçekleşmesine :D.

Daha sonradan Google'da araştırdım Gigabyte'ın rtx serisi ekran kartı modellerinde genelde aynı sıkıntıyla karşılaşan olmuş böyle. Bu markadan almaktan vazgeçtim.

Inventus'da bunu gordum MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING X fiyatı diğer sitelere göre uygun gözüküyor inventus hakkında da baya olumlu yorum gördum ama merak ettiğim bu ürünü aldıktan sonra yine aynı problem ile karşılaşırsam iadesi kolay olur mu? sitelerinde şöyle bir şey yazıyor

"Paketi açılmış ürünler kargo tesliminden itibaren 14 gün içerisinde gerekçe gösterilerek iade edilebilir.
    -İade gerekçesinin İnventus tarafından kabul edilmemesi"

Coil whine onlar için yeterli bir gerekçe midir acaba?

Ya da qp'de ROG-STRIX-RTX2070S-O8G-GAMING var yaklaşık 5000₺ aynı grafik işlemcili bir kart için de bu kadar fazla vermek istemiyorum ki çıkabileciğim maximum bütçe de bu. Ama asus alırsam sanki sağlam çıkma ihtamali msi'dan daha yüksek gibi hissediyorum :) Bir de aynı şekilde qp boyle bir durumda iade konusunda nasıl davranır onu da bilmiyorum. diğer sitelere göre ucuz olması kıllandırıyor biraz. 5000 veripte yine uğraşmak istemiyorum

Ya da yine yukko'da MSI RTX 2070 SUPER ARMOR OC var.
    Bir problem yaşarsam kolay bir şekilde iade edebilceğimi tecrübe ettiğim bir site. Ama yine aynı şekilde iade edersem onlarda kıllanıp kabul etmiyoruz iadeyi demesinler.

Kısacası 4000-5000 arası coil whine olmayan rtx 2070 super almak istiyorum coil whine cıkarsa da iade edebilmek istiyorum yapabilceğim en mantaklı alışveriş ne olur sizce ? İnventustaki MSI en mantıklısı gözüküyor ama emin değilim.

Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim

Bu arada güç kaynağı olarak Seasonic Focus GX-750 80+ Gold var. Kaliteli bir psu olduğundan coil whine ondan kaynaklanmıyordur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavenandhell1234 -- 5 Ocak 2020; 3:31:47 >

• Coil whine neredeyse tüm ekran kartlarında vardır. Sadece bazılarında bu ses az çıkar, bazılarındaysa çok. Kimse size şu marka veya şu modelde bu ses kesinlikle olmaz diyemez. Ürünün fiyatı artınca da bu ihtimal azalmaz. 1800$'lık Kingpin modelinde de olabilir, tamamen şans.
  • Evet burdan kasdedilen zaten duyulmayacak kadar az olması hiç olmaması değil. Yani kapalı kasanın dışına fan seslerinin üstünden duyulcak bir şekilde çıkması normal değil diye düşünüyorum. Fan sesi daha az rahatsız edici bir şey.

O halde az seslisini bulana kadar satın al iade et yapmam gerekiyor galiba
  • Alacaksan en azından biraz daha ekleyip Gaming X serisi al hocam. Soğutma tarafında çok daha iyidir.

www.vatanbilgisayar.com
    MSI GeForce RTX2070 SUPER GAMING X 8GB GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-rtx2070-super-gaming-x-8gb-gddr6-256bit-dx12-nvidia-ekran-karti.html

• Founders Editionlar dahil her kartta coil whine olabilir kimse de size coilwhine olup olmayacaginin garantisini veremez. Ilk aldigim Gainward 2070'de coilwhine vardi ciddi bicimde duyuluyordu, simdiki ayni model kartta ise yok sifir. Ayni 2070'in 3 adet FE modeli gecti elime, hepsinde de coilwhine vardi.

5700xt'de sikayet edenler olmus coilwhine diye, ben Sapphire Nitro da hic karsilasmadim. 1070 Gaming X de az da olsa vardi mesela. Bu tamamen sans isi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.