Şimdi Ara

Ekran kartı tavsiye ltf (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

pes 2018'i sistem açamıyor bile! çalışmayı durdurdu hatası veriyor. konamiye mail attım "cpu yetersiz diyor" şaka gibi! core 2 quad olan kimse açamadı oyunu.

belki core2quad işlemcilerde olmayan bir komut seti kullanıyordur oyun.mafia 3 oyununda da benzer durum olmuştu.phenom2'ler çalışmamıştı sonra ne oldu bilmiyorum sonraki sürümde çalışmasını sağladılarsa biraz bekleyebilirsiniz.i3 7100 yerine bence de ryzen 1200 sistem tercih edin.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok tşkler. Pin e bakarım.

Yalnız pes 2018 full aldım zaten elimde patladı :))

Bir bu sistemi kurunca şu anki ne göre baya fark görür müyüm? Sadece pes 2018i acmama yararsa gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Sse 4.2. Bakalım patch çıkacak mı

• naturklich kullanıcısına yanıt
    Görürsünüz. Mesela BF1'de patlamalı çatlamalı sahnelerde FPS 30lara düşmeyecek. Kısaca oyunlardaki minimum FPS değerini arttıracaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

İsterseniz bekleyiniz tam sürümde bir yama çıkabilir. Eğer sistem yenileyecekseniz,

https://www.incehesap.com/amd-ryzen-3-1200-islemci-fiyati-36291/
    https://www.incehesap.com/asus-prime-b350m-k-anakart-fiyati-36252/
    https://www.incehesap.com/corsair-vengeance-lpx-cmk8gx4m1a2400c14r-ram-fiyati-34598/

1080 TL'ye gelir. Daha mantıklı seçim olur. Kasa, ön panelde USB 3.0 desteği hariç sıkıntı olmaz. Güç kaynağı güç olarak iyi (markası pek bilindik değil ama hız aşırtmayı kaldırıyorsa problem olmaz.) ama 12v girişi 4+4 pin olmalı (mevcut anakartınızın sol üst köşesindeki 4 pinlik bağlantı). Dönüştürücü gerekebilir.

Çok teşekkürler tavsiyeler için. ryzen 3 1200 yerine ryzen 5 1500 x alsam ekran kartı işlemciye göre zayıf kalacağı için mantıksız mı olur??

• A-h-f üstad mevcut anakart ile b 250 m k resimlerine baktım ikisinde de 24 pin güç girişi gibi.

Ekran kartı tavsiye ltf

Ekran kartı tavsiye ltf

• Ekran kartı tavsiye ltf
    B350M-K
    Ekran kartı tavsiye ltf

Kastettiğim yeşille işaretlediğim yerler. Eski anakart / güç kaynaklarında genelde 4 pin idi, artık 8 pin oldu. Eski güç kaynağı ile kullanacaksanız dönüştürücü (4 pin to 8 pin) gerekli.

Ryzen 3 1200 asgari öneriydi, bütçe dahilinde üste çıkılabilir. Ama Ryzen 3 1200, GTX1060 için oyunlarda yeterli performans veriyor. 1500x yerine 1600 fazla çekirdeği olduğundan daha iyi seçenek olabilir. (Forumda incelemesi de var GTX1070 ile 1080p'de darboğaz yapıyor)
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-1200-ve-zotac-gtx-1070-mini-inceleme--129068662

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Ben 1060 ve 1080 düşünmediğim için şu aşamada sanırım gereksiz olacak 1500x?
    Bir de inteli tercih edersem anakartta gene 8 pinlik hüç girişi mi olacak hocam?
    çünkü benim ekledim resme dikkat ettim sizin işaretliğiniz yerde gene 4 pin var. ama ben asus prime b 250 m-k intel 1151 olan anakartın resmini koymuştum.
  • Evet, intelde bazı anakartlar 4 pin, bazıları 8 pin ile geliyor. Şu zamanda intel (i3-7100) para verilecek bir işlemci değil. 8. nesil işlemciler yolda, hem işlemcilerin çekirdek sayısı artıyor hem de anakartlar değişiyor. Aceleniz varsa ryzen 3 1200'lü sistem de intel (i3-7100) ile aynı paraya gelir, çakma yerine gerçek 4 çekirdekli işlemciniz olur.
  • ryzen 3 1200 alırsam kısa süre sonra yetersiz kalır gibi geliyor. 1500x'e yakınım. bütçe olarak 1500'ü da fazla aşmak istemiyorum. youtube da oyun açısından 1300x ile 1500 x karşılaştırılmış. fpsler çok denk ama tabii ki 1500x % 65 kullanılırken 1300x paso % 100 :) 1300x'e düşüp 120 ssd almak da aklıma geliyor. emin olamadım. ekran kartını sonradan yükseltirsem 1300 x bottleneck yapabilir.
  • naturklich kullanıcısına yanıt
    1300x öyle hemen bottleneck yapmaz gtx 1070 e kadar rahat gider. 1080 de hafif darboğaz olur ama hissedilmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B350m-a anakart almayı düşünüyorum, sata3 1 tb 7200 rpm wd hdd var. Usb bellekten uefi windows 10 kuracağım. Şu an hdd de win 10 yüklü ama orj değil. oem key alıp orj windowsa geçmek istiyorum. Microsoftun sitesinden win 10 iso indirip rufus ile win 10 uefi kurulum usb si hazırladım.

Uefi kurulum için freedos hdd ye kurulumdan farklı bi şey yapmam gerekir mi? İlk defa yapacağım da. yani uefi bios menüsünden usb den boot ettiğimde, dvd kurulumunda olduğu gibi windows yükleme menüsü geliyor sanırım, oradan hard diski biçimlendirip kuracağım diye düşünüyorum.

Bir de ssd almayacağım sanırım. Ahcı mod kurulum yapmak için format öncesi ahcı seçmek mi lazım? Ahci driveri anakart üreticisinin sitesinden indirmek usb ye atmak vs gerekir mi?

Çok tşk şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturklich -- 29 Eylül 2017; 9:34:5 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.