Şimdi Ara

Ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar aslında bilgisayarımdan son derece memnunum fakat geçenlerde çok büyük bir hevesle kotamı ezmesine izin vererek indirdiğim Dying Light oyunu çok canımı sıktı.Bilenler bilir oyuna ilk olarak bir binada başlıyorsunuz oradaki görevlerde sıkıntı yaşamadım fakat dışarı çıktığımda inanılmaz kasmaya başladı grafik ayarlarını falan düşürdüm fakat yok nafile.Bu olay canımı sıktı biraz Just Cause 3 ü de oynamak istiyorum fakat o da ekran kartında sıkıntı çıkaracak.

İşlemci: AMD FX6300 3.5Ghz (Cooler Master Hyper TX3 Evo soğutucu var üstünde)
    Ram: 12 GB (2 farklı model 1600mhz kingston kullanıyorum)
    HDD: 120 GB SSD , 1TB normal HDD
    Anakart: Gigabyte 990XA-UD3
    Ekran Kartı: XFX Radeon HD6870 Black Edition (1GB 975mhz)

Sistem yukarıda yazdığım şekilde bu anakart a göre maximum 500-600 TL (taş çatlasa 650 falan :D) civarında beni 1 2 yıl idare edebilecek bi ekran kartı önerebilirseniz çok sevinirim. Bu arada ısınmayla ilgili bir sorun olabileceğini düşündüm ve sıcaklıkları da bir süre takip ettim fakat işlemci en zorladığım zamanlarda bile 70 dereceyi geçmedi.

• umut__ozi U kullanıcısına yanıt
    Sapphire r7 370 2gb 520 tl bu kartla tüm çıkan oyunları oynarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diaz23

Sapphire r7 370 2gb 520 tl bu kartla tüm çıkan oyunları oynarsın.
    Sağlam ve soğutması iyi bir ekran kartı istiyorsan MSI öneririm. R7 370 le oyunları rahat oynarsın.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r7-370-gaming-4g-gddr5-4gb-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html?srt=UP

• Acil satan birine rastlarsan paraya sikisan felan 2. El R9 380 4 gb tavsiye ederim.

Elindeki karti satabilirsen max fiyata sat uzerine de elindeki parayi koyup 0 R9 380 4 gb alabilirsin.

2 sene goturur.

0 alcam dersen gtx 950 al msi in.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut__ozi

Merhabalar arkadaşlar aslında bilgisayarımdan son derece memnunum fakat geçenlerde çok büyük bir hevesle kotamı ezmesine izin vererek indirdiğim Dying Light oyunu çok canımı sıktı.Bilenler bilir oyuna ilk olarak bir binada başlıyorsunuz oradaki görevlerde sıkıntı yaşamadım fakat dışarı çıktığımda inanılmaz kasmaya başladı grafik ayarlarını falan düşürdüm fakat yok nafile.Bu olay canımı sıktı biraz Just Cause 3 ü de oynamak istiyorum fakat o da ekran kartında sıkıntı çıkaracak.

İşlemci: AMD FX6300 3.5Ghz (Cooler Master Hyper TX3 Evo soğutucu var üstünde)
    Ram: 12 GB (2 farklı model 1600mhz kingston kullanıyorum)
    HDD: 120 GB SSD , 1TB normal HDD
    Anakart: Gigabyte 990XA-UD3
    Ekran Kartı: XFX Radeon HD6870 Black Edition (1GB 975mhz)

Sistem yukarıda yazdığım şekilde bu anakart a göre maximum 500-600 TL (taş çatlasa 650 falan :D) civarında beni 1 2 yıl idare edebilecek bi ekran kartı önerebilirseniz çok sevinirim. Bu arada ısınmayla ilgili bir sorun olabileceğini düşündüm ve sıcaklıkları da bir süre takip ettim fakat işlemci en zorladığım zamanlarda bile 70 dereceyi geçmedi.

Bu arada macununu yenile, derim. O sogutucu ile 60 i stok halde gecmemesi lazim.

• herolay kullanıcısına yanıt
    Evet hocam zaten kartı değişirken bi macunu falan yeniliycem elden geçiricem
  • quote:

Evet hocam zaten kartı değişirken bi macunu falan yeniliycem elden geçiricem
    Bu arada verdiğiniz tavsiyeler doğrultusunda R7 370 alıcam gibi duruyor R9 lara da baktım fakat kart a taksitli alıcam ve 0 almak istiyorum o yüzden 2. el alamam sanırım. Çok teşekkürler yorumlarınız için :)
  • Az daha sıkıstır. Kendını. R9. 380 4 gb modellerınden al. Sapphıre veya msı olabılır.
  • herolay kullanıcısına yanıt
    hocam haklısınız almışken adam gibi bişey almak lazım ama bahsettiğiniz kart 800 lirayı buluyo nerden baksanız zaten 1 2 yıl içersinde tamamen işlemciyi falan da yenilemeyi düşünüyorum.
  • quote:

hocam haklısınız almışken adam gibi bişey almak lazım ama bahsettiğiniz kart 800 lirayı buluyo nerden baksanız zaten 1 2 yıl içersinde tamamen işlemciyi falan da yenilemeyi düşünüyorum.
    Bu arada bu almayı düşündüğüm r7 370 fx6300 e darboğaz falan yapmaz heralde öyle bi risk varsa r7 260x lere falan bakayım.
    6300'le r7 370 sıkıntı olmaz.
    Ama 380 falan şüpheliyim.
  • Tamamdır hocam eyvallah ben bir r7 370 alayım çok uzatmadan iyisimi :D
    Hayırlı olsun o vakit
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfun Efendi

Hayırlı olsun o vakit
    Ya çok büyük bir hevesle Vatan Bilgisayar a gittim bu gün R7 370 i istedim vericek olan eleman sordu bilgisayarımın özelliklerini anlattım falan. Eğer oyun için alıcaksan bana Powercolor R9 270X TurboDuo OC GDDR5 2GB 256Bit tam olarak yazdığım ekran kartını önerdi benim alacağım kartla aralarında 20 TL fark var fakat oyunlarda r7 370 e göre daha iyi performans ve FPS değeri alabileceğimi söyledi kafamı karıştırdı hiçbirşey almadan geldim. Gerçekten bu kart daha mı iyi R7 370 4GB dan ?
  • quote:

Ya çok büyük bir hevesle Vatan Bilgisayar a gittim bu gün R7 370 i istedim vericek olan eleman sordu bilgisayarımın özelliklerini anlattım falan. Eğer oyun için alıcaksan bana Powercolor R9 270X TurboDuo OC GDDR5 2GB 256Bit tam olarak yazdığım ekran kartını önerdi benim alacağım kartla aralarında 20 TL fark var fakat oyunlarda r7 370 e göre daha iyi performans ve FPS değeri alabileceğimi söyledi kafamı karıştırdı hiçbirşey almadan geldim. Gerçekten bu kart daha mı iyi R7 370 4GB dan ?

Alıntıları Göster
    kardeşim bence r9 280 al ama bu kart için güç kaynağın önemli kimse güç kaynağını sormamış.Bendede aynı işlemci var ve bende yakında r9 380 alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düzcelifatih -- 7 Mart 2016; 16:53:24 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Evet 270x daha iyi bir karttır.Fakat turboduo modelinin ses ve ısı durumu hakkında bir şey diyemem.

R7 370 al süper kart diyenler o kartın hd7850 olduğunu da biliyordur umarım.

Hd6870den hd7850ye geçeceksin bir de 500 küsür lira vereceksin.Bence hiç gerek yok.

• Düzcelifatih D kullanıcısına yanıt
    650W psu var hocam fakat söylediğiniz R9 380 800 küsür lira imkaanı yok o fiyatı verebilmemin
  • O zaman sizce R9 270x almam daha mı mantıklı olur ben R7 370 in 4GB olmasına takıldım sadece o kafamı karıştırdı.
  • quote:

O zaman sizce R9 270x almam daha mı mantıklı olur ben R7 370 in 4GB olmasına takıldım sadece o kafamı karıştırdı.
    370 gibi bir kart 4 gb olsa ne olmasa ne...

Benim tavsiyem ikinci el almanız yönünde.Ama illa sıfır alacaksanız 270x daha iyidir.Ama tekrar uyarayım o modelin ses ve ısı durumu hakkında bir şey bilmiyorum.
  • Hocam 2. el alabilme şansım pek yok ödeme şeklim yüzünden de işlemciyle darboğaz falan yapmaz heralde r9 270x ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.