merhaba arkadaşlar, sizlerin forumda verdiğiniz tavsiyelerle bir sistem belirlemiştim kendime. indirim olunca gidip alıyım dedim, ama ellerinde istediğim ekran kartı kalmamıştı, ben de ekran kartı hariç toplattım kasayı. sistem şöyle:
bu sisteme hd6870 ekran kartı almayı istiyordum, bir yıla kadar da cf yaparım diye düşünüyordum. güç kaynağının yeterli olup olmayacağını kestiremedim, o zaman yetersiz gelirse değiştirebilirim.
yeni ekran kartları da gelince kafam karıştı, daha gelecekler de var. yeni gelen ya da gelecek kartlar muhtemelen 6870den pahalı olacaktır, sizce hangi kart için bu farkı vermeye değer? belli bir markayı mı seçmeliyim? yılbaşına kadar bekleyebileceğimi düşünürsek kartların fiyatlarında bir düşüş olabilir mi? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
6870 gayet yeterli bir kart hele CF işine girecekseniz şu an için rakipsiz bu konuda. Bence AMD nin yeni ekran kartları 6970 ve 6950 fos çıktı kesinlikle paralarını hak eden kartlar olmayacaklar. Bir sürü yabancı inceleme siteleri de bu fikirde birleşmişler zaten. Eğer GTX 580 fln düşünmüyorsanız, PSU yeterli ama gerçek 600 W mı onu bir bilene danışmak lazım.
Bence yılbaşına kadar bekleyin vatan'ın garip indirimleri kesin devam eder.
C.Fire için daha düzgün bir psu lazım, o psu 80+ olabilir ama Peak 600w verir diye düşünüyorum.
Ayrıca kasa soğutmasının da düzgün olması lazım C.F düşünüyorsan.
Ramlere çok para vermeyin 1600mhz alın 2000mhz ram olunca size bir katkı sağlamaz, bu sayede de kasaya daha fazla bütçe ayırırsın.
Örnek olarak;
AMD olursa da eğer yine C.F destekli olarak bu sisteme bakabilirsin.
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. LEON-X sizin de dediğiniz ve daha önceden yazdığınız sistemlerden de okuduğum gibi 1600 mhz olan ramlerden alacaktım, ama malum indirim zamanı, ellerinde kalmamıştı, fiyat farkı da çok olmadığından kalanlar arasından 2000 mhz olanı seçtim. kdv dahil 1475 tl ye geldi aldığım parçalar. tavsiyeleriniz doğrultusunda şu an için 6870, sonrasında da cf yapmak uygun görünüyor. 6870 için hangi markayı almalıyım sizce ve almak için yılbaşına kadar beklemeli miyim? kasanın incelemesini okumuştum, soğutmayı biraz artırmak gerektiği söyleniyordu LEON-X'in de belirttiği gibi. bu iş için tepeye 2*12cm ya da 2*14 cm fan yeterli olur mu bu konuda? ya da başka bir öneriniz var mı?