Şimdi Ara

Ekran Kartı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bilgisayarıma yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum ancak bütün PCI Express sürümleri, DDR tipleri filan derken iyice kafam karıştı. Hangi kartlar ana kartıma uyumlu bilemiyorum, dolayısıyla sizlerden yardım istiyorum.

Sistem Özelliklerim
    Ana Kart: Asus P5KPL-SE
    İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8200 @2.33
    RAM: 4 GB
    Ekran Kartı: Nvidia 9400GT 1GB

Bu bileşenlerle çoğu oyunu medium ayarlarda gölge, yansıma ve anti-alising kapalı olarak 1024x768 çözünürlükte oynayabiliyorum. Ancak ekran kartımı güncelleyerek eski oyunlarımı daha yüksek ayarlarda, yeni oyunları da yine medium ayarlarda düşük çözünürlükte de olsa oynayabilmek istiyorum. Bütçem fazla olmasa da tahminimce 250-300TL'ye kadar bir harcama yapabileceğim. Bana bütçeme uygun bir upgrade önermenizi rica ediyorum. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

• 7750-7770 gibi bi kart alacaksın marka önemli değil bütcene göre al
  • Hayır kesinlikle AMD almanı tavsiye etmem. Sonuna kadar uzak durmalısın yoksa problemlerden başın ağrır verdiğin paraya yazık olur. Sen git en güzelinden bi gtx 295 çek kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ginnix

Hayır kesinlikle AMD almanı tavsiye etmem. Sonuna kadar uzak durmalısın yoksa problemlerden başın ağrır verdiğin paraya yazık olur. Sen git en güzelinden bi gtx 295 çek kardeş

hangi problemler oldugunu buraya yazmalısınki ögrenelim başkalarınada yardımcı olmuş olursun sebebler nelerdir ve birkaç kanıt

ayrıca önerdiğin eski bir kart dx10 destekli bununla ne yapabilirsinki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarm -- 17 Şubat 2013; 6:50:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

quote:

Hayır kesinlikle AMD almanı tavsiye etmem. Sonuna kadar uzak durmalısın yoksa problemlerden başın ağrır verdiğin paraya yazık olur. Sen git en güzelinden bi gtx 295 çek kardeş

hangi problemler oldugunu buraya yazmalısınki ögrenelim başkalarınada yardımcı olmuş olursun sebebler nelerdir ve birkaç kanıt

ayrıca önerdiğin eski bir kart dx10 destekli bununla ne yapabilirsinki

Arkadaş 200 300 tl bütçem var demiş. Ne bekliyosun? Gitsin gtx 690 mı alsın? O paraya bulunabilecek en güzel kart 295 tir. O paraya 295 ten daha iyi performans verecek dx 11 kart varsa söyle biz de alalım hemen . Önemli olan dx 11 değil performanstır.

Problemleri sıralayalım. Isınma ve sürücü problemleri çok fazla. Onu geçtim nvidianın cuda ve physx teknolojileri olmadıktan sonra o parayı bayılmaının bi manası da yok. AMD yarı yolda bırakan bir markadır. Daha önce kullandım.

• Hmm.. Yanındaki etikette şöyle yazıyor.
    PSU: Asus ATX-400A Rev:W20 350W toplam 400W maksimum..

Açıkçası Nvidia ekran kartlarını çok uzun zamandır kullanıyorum ve soğutma sistemlerinin yetersizliğinden senelerce başım ağrıdı, her ne kadar hiç ATI bir kart sahibi olmasamda bu sefer ATI kart denemeyi düşünüyorum. Kullanan arkadaşlarım gayet memnunlar. Isınma benim için önemli bir faktör. Bilgisayarım fanlı soğutmaya sahip, Gaziantep'te yaşadığım için yazları sıcaklık normalin kat be kat üzerinde oluyor ve benim bilgisayarı esasen en yoğun kullandığım dönem yaz ayları. Aldığım kartın en yoğun oyun oynadığım dönemde teklemesi işime gelmeyecek birşey.. Cevaplarınız için teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObenDevin -- 17 Şubat 2013; 18:10:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Önerisi...
    16 yıl önce açıldı
    Ekran kartı tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en temizi gtx 295
  • ya arkadaşlar bu 295 e neden ısrar ediyorsunuz anlamdım kimse eski ve elektirik düşmanı bi kart önermez

gtx295 kartla crysis 3 ü bilgisarayınıza kurdugunuzda alacagınız hatayı çok merak ediyorum o zaman nerde kalacak performasın felan filan

konu sahibinin o paraya 2 adet kart çeşidi var oda gtx650-hd7770 başka yok NOKTA
  • quote:

arkadaşım imzana çok güldüm. ne adamsın ya.

fanboyluk yapma dostum.

gtx 295 147.sırada

7770 63. sırada

Ekran Kartı Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 17 Şubat 2013; 18:22:12 >

• quote:

ya arkadaşlar bu 295 e neden ısrar ediyorsunuz anlamdım kimse eski ve elektirik düşmanı bi kart önermez

gtx295 kartla crysis 3 ü bilgisarayınıza kurdugunuzda alacagınız hatayı çok merak ediyorum o zaman nerde kalacak performasın felan filan

konu sahibinin o paraya 2 adet kart çeşidi var oda gtx650-hd7770 başka yok NOKTA

arkadaşım ne elektrik düşmanı crysis 3 kurunca hata falan. Ben burda bağırıyom 3 senedir kullanıyorum hiç bir oyunda sorun yok diye bilmeden hata verir diyosun bu nası iş? Neden gtx 295 söleyim sana. Çünkü güzel kardeşim gtx 295in performansını sonradan çıkan kartlar bile tamamıyla geçemedi uç noktalardaki gtx 600 serileri hariç. Şimdi sen gidip dx 11 diye bilmemne alırsan gtx 295ten daha az performans alacaksın çünkü bu kart özel üretilmişti zamanında. Bit veriyolu genişliği çok iyi vram desen havalarda. Bu durumda dx 11 kart alırkenki kriter olamaz. gtx 295 in veriyolu genişli 846 bit ken gtx 650 dediğin alet hala 256 da yada 400 bilmem kaçta her neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

arkadaşım imzana çok güldüm. ne adamsın ya.

fanboyluk yapma dostum.

gtx 295 147.sırada

7770 63. sırada

Ekran Kartı Tavsiyesi

Güzel imza yazarım.

Tamam ya ne alırsa alsın banane tamam git kardeşim gtx 650 tamam ya bana giren çıkan var da sanki boğazımızda tüy kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginnix -- 18 Şubat 2013; 2:36:59 >

• ekran kartında darboğaz nedir ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap verenlere teşekkür ederim. Şimdi ana tavsiyeler GTX-295, GTX-650 ve Radeon HD 7770 üzerinde yoğunlaştı. Verdiğiniz linklere de baktım ve bazı linklerin 256 bit kartlara bazı linklerinse 128bit kartlara çıktığını gördüm. Daha önce deneyimlediğim kadarıyla eğer veri yolu geniş ekran kartını, veri yolu dar anakarta takarsam kasadan çıkan dumanları takiben ancak fırın eldiveni tutarak çıkartabildiğim bir ekran kartı ile karşılaşırım. Tecrübe.. Benim anakartım 128 bit kartlara mı uygun yoksa 256 bit kartlara mı? Bir de daha sonradan belirttiğim gibi güç kaynağım 350W, maksimum 400W yazıyor. Bu kartlar için güç kaynağını da değiştirmem gerekecek mi? Kafama Radeon HD 7770 daha çok yattı gibi neden bilmiyorum ama nvidia firması itici gelmeye başladı.(Belki neredeyse aldığım bütün kartlarının yeterince soğutucu ünitesinin bulunmamasından, belki her 3 hafta da bir hiç bir iyileştirme olmamasına rağmen yeni yeni driver pack ler indirtmesinden, belki kendimce çuvalla parayı ne zaman nvidia bir karta yatırsam kartı kullandığımda aslında hiçte göründüğü kadar enfes olmadığını farketmemden) Bunları bir bir yaşadım ve tartışma olsun diye söylemiyorum sadece farklı bir deneyime ihtiyacım var.. Biliyorum fazla soru soruyorum ama bu sorulara cevabı başka yerde bulma imkanım yok. Yerel satıcılara (sözüm ona bilgisayarcılara) güvenmiyorum çünkü paramı almak için kullanamayacağım bir parçayı bile satmaya kalkabiliyorlar. (Tecrübe) Diğer bir yol oturup son 3 senenin bütün donanım makalelerini okumak. Tıpta okuyorum, o türden harcayabileceğim bütün boş vakitlerimi oyunda geçiriyorum yoksa aklı firar edebilirim. Yardımlarınız için gerçekten müteşekkirim.

• quote:

quote:

ya arkadaşlar bu 295 e neden ısrar ediyorsunuz anlamdım kimse eski ve elektirik düşmanı bi kart önermez

arkadaşım ne elektrik düşmanı crysis 3 kurunca hata falan. Ben burda bağırıyom 3 senedir kullanıyorum hiç bir oyunda sorun yok diye bilmeden hata verir diyosun bu nası iş? Neden gtx 295 söleyim sana. Çünkü güzel kardeşim gtx 295in performansını sonradan çıkan kartlar bile tamamıyla geçemedi uç noktalardaki gtx 600 serileri hariç. Şimdi sen gidip dx 11 diye bilmemne alırsan gtx 295ten daha az performans alacaksın çünkü bu kart özel üretilmişti zamanında. Bit veriyolu genişliği çok iyi vram desen havalarda. Bu durumda dx 11 kart alırkenki kriter olamaz. gtx 295 in veriyolu genişli 846 bit ken gtx 650 dediğin alet hala 256 da yada 400 bilmem kaçta her neyse.

Arkadaşım lütfen bilmeden, araştırmadan herkesin okuduğunu doğru sanacağı bir platformda yorum yapma. GTX295 Crysis 3 dx11 şart koştuğundan GTX295 oyunu açmaz bile. Yani bilmeden hata vermez diyen sensin. Artık devir değişiyor, belli başlı yeni kriterler geliyor ve yeni kart alırken bunlara da dikkat etmek gerek.

Belirtilen fiyat aralığında alınabilecek 3 kart var. GTX550Ti, GTX650, HD7770. Bende kartı alırken tüm bu kartları değerlendirdim. Performans olarak 7770 bu 2 kartında önünde, GTX650Ti'nin gerisinde kalıyor. GTX650Ti ile HD7770'in fiyat farkı bariz olduğundan, burada alınacak kart HD7770 olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ObenDevin

Cevap verenlere teşekkür ederim. Şimdi ana tavsiyeler GTX-295, GTX-650 ve Radeon HD 7770 üzerinde yoğunlaştı. Verdiğiniz linklere de baktım ve bazı linklerin 256 bit kartlara bazı linklerinse 128bit kartlara çıktığını gördüm. Daha önce deneyimlediğim kadarıyla eğer veri yolu geniş ekran kartını, veri yolu dar anakarta takarsam kasadan çıkan dumanları takiben ancak fırın eldiveni tutarak çıkartabildiğim bir ekran kartı ile karşılaşırım. Tecrübe.. Benim anakartım 128 bit kartlara mı uygun yoksa 256 bit kartlara mı? Bir de daha sonradan belirttiğim gibi güç kaynağım 350W, maksimum 400W yazıyor. Bu kartlar için güç kaynağını da değiştirmem gerekecek mi? Kafama Radeon HD 7770 daha çok yattı gibi neden bilmiyorum ama nvidia firması itici gelmeye başladı.(Belki neredeyse aldığım bütün kartlarının yeterince soğutucu ünitesinin bulunmamasından, belki her 3 hafta da bir hiç bir iyileştirme olmamasına rağmen yeni yeni driver pack ler indirtmesinden, belki kendimce çuvalla parayı ne zaman nvidia bir karta yatırsam kartı kullandığımda aslında hiçte göründüğü kadar enfes olmadığını farketmemden) Bunları bir bir yaşadım ve tartışma olsun diye söylemiyorum sadece farklı bir deneyime ihtiyacım var.. Biliyorum fazla soru soruyorum ama bu sorulara cevabı başka yerde bulma imkanım yok. Yerel satıcılara (sözüm ona bilgisayarcılara) güvenmiyorum çünkü paramı almak için kullanamayacağım bir parçayı bile satmaya kalkabiliyorlar. (Tecrübe) Diğer bir yol oturup son 3 senenin bütün donanım makalelerini okumak. Tıpta okuyorum, o türden harcayabileceğim bütün boş vakitlerimi oyunda geçiriyorum yoksa aklı firar edebilirim. Yardımlarınız için gerçekten müteşekkirim.

Ben HD7770'i 350W PSU'da kullanıyorum. Hiç yakmayan bir kart 350W fazlası ile yeterli. GTX650 için de yeterli olacaktır.

http://www.anandtech.com/bench/Product/536?vs=681

• 300 e çıkabiliyorsan 50 daha çıkarsın sen

200 civarına 220 liralık hd7770 ya da gtx650 öneriliyor da 300 civarına da aynı öneriler geliyor, bir üst seviyeye geçmen için biraz daha çıkman gerekiyor demek ki.
    yukarda arkadaşın önerdiği gtx560 daha mantıklı bence de. en basitinden bir crysis için % 30 daha performanslı görünüyor :http://www.anandtech.com/bench/Product/543?vs=536

bu da başka bir site :http://www.hwcompare.com/11885/geforce-gtx-560-vs-radeon-hd-7770/

nvidia - amd meselesine gelince... ben de daha önceden hep nvidia kartlar kullanmıştım, son olarak hd5770 kullandım iki seneye yakın ama yine nvidia tarafına geçmeye karar verdim
    yaza doğru yeni kart almayı düşünüyorum, düşündüğüm kart da gtx560, ikinci el olabilir duruma göre. beğenmezsen bana satarsın

güç kaynağı konusunda sıkıntı ihtimali olabilir gtx560 ile ama kaldırabilir de duruma göre
    350w max psu ile 110w çeken 5770 sıkıntı çıkarmıyorsa düz mantık 40w fazla çeken gtx560 için 50w fazla veren psu yeter gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 18 Şubat 2013; 15:27:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.