Şimdi Ara

ekran karti tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: gezegen_60

Arkadaşlar merhaba tavsiyeleriniz üzerine gtx 750 ti almaya karar verdim fakat bir sorum olacak yeni bir sistem kurmak istersem i7 li mesela uyumluluk sorunu yasarmiyim degerli yorumlarinizi bekliyorum.

Sorun olmaz
  • r7 260x ide tercih edebilirsn hocam karar senin :))
  • Biraz arastirdim r7 260 x alirsam PSU dan ve işlemciden dar biraz sikintisi yasarim diye bir izlenim edindim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu kç watt

• TheQ7 T kullanıcısına yanıt
    500 watt

• eğer PSU nuz yeterli geliyorsa ben şahsen r9 270 derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeseskane -- 28 Aralık 2014; 12:36:14 >
  • 500 watt yeterli olucaktır
  • powerın sadece watt değeri yeterli olup olmayacağını gösteren bir ibare değildir... powerların bir etiket birde gerçek değeri vardır, 500 watt bronz bir power üzerinde yazan değerin %80 nini verir. bronz sertifikası yoksa %70-75 arası hatta bir çok kaliteli power markasının incelemerinde %65-70 gibi değerleri verdikleri görülmektedir, elinizdeki 500 Watt bir psu bronz dahi olmayan normal bir psu ise üzerinde yazan değerin %70-75 ini vereceğini farzedersek elinizdeki max güç 380-400 watttır, tabiki birde bunun kaç watt ını 12 volta aktarabiliyor asıl önemli olan budur, bilgisayarda bir çok parça 12 volt tan beslenir powerlar verdiği gücü 3, 5, 12 volt olmak üzere 3 e böler yeni nesil powerların bir çoğu gücün neredeyse tamamanını 12 volta aktaracak şekilde üretilmektedir... eğer elinizdeki power verdiği bu 400 voltun tamamını 12 volta aktaramıyor ise elinizdeki max güç 350 wattır... tabi önemli olan diğer şey 12 volta kaç amper güç aktarabilmesidir... ekran kartı almadan önce alacağınız kart 12 volttan kaç amper ile beslenir bunu bilmeniz gerekmektedir ve elinizdeki power ın amper değerlerini üzerindeki etikette 12 volt yazan yerin altında görebilirsiniz...

bilgisayarınız için güç hesaplamasınıhttp://www.cizgi-rma.com/calculator adresinden yapıp ani dalgalanmalar için çıkan değerin üzerine 50 watt güvenlik payı eklemeniz sizin faydanıza olacaktır. öyle kuru kuruya 500 watt yeter veya şukadar watt yeter demek son derece yanlış ve ileride teknik problemlerin önünü açacak bir ibare olur..

• Bu faydali bilgiler için tesekkur ederim ustad

• karot28 kullanıcısına yanıt
    Verdigiz cevap için tesekkur ederim ama bana PSU masrafi cikarma orani yüksekti bende gtx 750 ti aldim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.