elektrik voltajındaki düzensizliklerden çok sıkıntı çekiyorum. bilgisayar iki de bir res çekiyor. bu yüzden bir ups'e ihtiyacım var ama nette dolaşırken tunçmatik'in "Tunçmatik Reguline 500 VA Röleli Regülatör Monofaze" adlı bir regülatörüne rastladım. Tek istediğim voltajdaki dalgalanmaların pc'ye yansıtmayacak bir alet olması. Standart line interactive ups'ler de acaba aynı görevi görüyor mu? Misalen, Necron V8-600 600VA UPS gibi. Acaba alacağım ups'in veya regülatörün ekran kartının güç tüketimi ile ilgili bir darboğaza girer mi? Sistem ise şöyle: 1-İntel E2200@2,65ghz 2-Ati 4850 3-2 gb667@800 ram 4-Asus P5KPL anak. 5-Aopen 450watts Çok büyük ihtimal yukardaki sisteminin tam yük altında çekeceği max. güç 300 wattı çok zor görür. Bu durumda tunçmatik'in regülatörünü almam daha mantıklı olmaz mı? -bu arada tunçmatik regüline'nun 300 wattlık bir desteği var-.
Sorunun psu dan kaynaklanmadığından emin misiniz?
psu'dan kaynaklanacağını sanmıyorum. zaten bilgisayar reset attığı vakit ampülün verdiği ışıkta azalma oluyor, bazen voltaj o kadar düşüyor ki nerdeyse karanlık oluyor :) çok sık olmaya başladı gün içinde en az 10 sefer reset atmaya başladı bilgisayar, bazen bilgisayarı açınca müzik dinleyince bir sorun olmuyor ama oyuna girdiğim vakit veya hd film izlediğimde (dxva'nın aktif olduğu zaman) yine reset çekiyor. hani o zaman da yani bilgisayar açık olduğu vakit, voltaj düşük oluyor ama donanımdan güç çeken bir şey olduğunda reset çekiyor.
sorun kuvvetle muhtemel psudan tavsiyem kaliteli bir psu ile sistemi tam yük altına sokmanız
kesinti yok ama voltajda dengesizlik varsa ben regülatör tavsiye ederim upsler yaklaşık degerler verirken +-15 gibi bahsetmiş oldugunuz regülatör sabit 220 verecektir sürekli
quote:
Orijinalden alıntı: aemless
sorun kuvvetle muhtemel psudan tavsiyem kaliteli bir psu ile sistemi tam yük altına sokmanız
kesinti yok ama voltajda dengesizlik varsa ben regülatör tavsiye ederim upsler yaklaşık degerler verirken +-15 gibi bahsetmiş oldugunuz regülatör sabit 220 verecektir sürekli
ya gündüz vakti bilgisayarda bir problem olmuyor, yani bugün new vegas oynadım 2-3 saat hiç bir problem olmadı ama akşam resmen sapıtıyor bilgisayar. voltaj harbiden düşük. yukarda yazdığım tunçmatiğin regülatörü kombi regülatörüymüş.http://www.hepsiburada.com/Liste/tuncmatik-reguline-500-va-roleli-regulator-monofaze-avr-tsk0289/ProductDetails.aspx?productId=bd100085&categoryId=36 . Ben yine de sağlam bir psu ile test edecem, şu an arkadaşın bilgisayarından yazdığım akasa 600W ile ama bana her halükarda bir voltaj düzenleyici lazım. online upsler ya da bilmem kaç kva'lık regülatör alamam ama bu 500va'lık regülatör iş görür mü acaba? hani derdim elektrik kesintisi falan değil voltaj dengesizliğini giderecek bir alet almak.
sadece kasayı baglayacaksan iş görür. bende 1kvalık var tavsiye ederim
hemen şimdi sipariş edecem hepsiburada'dan tunçmatik regülatörü. ama hızlıal'dan necron 600 va'lık ups var. bu model kafamı karıştırdı. neyse ya kafam davul gib oldu, ordan burdan şunu oku, yorumları oku falan. sipariş verip regülatörü alayım. yardımın için teşekkürler.
rica ederim birde bence sistemi korumak adına aktif pfcye sahip bir psu edinmelisin highpowerlara bak derim f/p ürünleri boldur
akşam saatlerinde sorun oluşması şebeke geriliminin yetersiz geldiğini gösteriyor. ben vatandan 1kVa olanı almıştım 120 lira gibi bir fiyata almıştım galiba. o kombi regülatörü sadece kombiye bağlanabiliyormuş galiba. vatanın elemanları söylemişti ama vatan'ın elemanlarına ne kadar güvenilir ayrı mesele. 0.5kVa'lik model pc'ye yetmeyebilir. en iyisi tunçmatik'e telefon edip sorun.
valla dün Tunçmatik Ecotech 600Va Ups siparişini verdim, 0.5 kva'lık model uyum sorunu gösterebilir diye çekindim almaktan. 165v-265v voltaj regülasyonu varmış, bu arada. hadi iyi bayramlar.
quote:
Orijinalden alıntı: ctrl+alt+delete
valla dün Tunçmatik Ecotech 600Va Ups siparişini verdim, 0.5 kva'lık model uyum sorunu gösterebilir diye çekindim almaktan. 165v-265v voltaj regülasyonu varmış, bu arada. hadi iyi bayramlar.
hayırlı olsun. size de hayırlı bayramlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme