Merhabalar anakart modelim:MSI ms7593 x58m işlemci: core i7 2.6ghz ekran kartı:ati hd 4800 series (512 mb ram 128 bit olması lazım) 1tb harddisk (5400rpm olması lazım ) Ram:6gb(1333mhz olması lazım)
Sistemim bu şekilde masaüstü sistem.Pcyi 2009 yılında zamanında çok para verip almıştım.Alırken bi aparat vermişlerdi.Bu ne diye sorduğumda 2 tane ekran kartı bağlarsam bu 2 ekran kartı arasına bunu takıyormuşum. Tahmin edileceği üzere ekran kartım artık yeterli gelmiyor.Yeni bir tane ekran kartı almak istiyorum fakat eskisini de çkarmadan 2 sini birbiriyle uyumlu olarak çalıştıracağım ekran kartı modeli nedir? Yardımlarınızı bekliyorum. Bütçe:maksimum 200 tl belki aşabilir 300 tlye ama mümkünse aşmasın:(
NOT:Olması lazımlar biraz çok oldu şuan pc yanımda olmadığı için bakamadım gerçek değerlere.
Verdikleri aparat muhtemelen crossfire köprüsüdür
quote:
Orijinalden alıntı: Obsessive*
Verdikleri aparat muhtemelen crossfire köprüsüdür
Aynen sen dedikden sonra adı aklıma geldi :) Peki 2 ekran kartını beraber takarsam neler olucak artısı eksisi nedir.Ramlerin toplamı mı alınıo.Bitleri farklı ekran kartı takarsam ne olur veya amd yerine nvidea takarsam ekran kartını vs vs. açıkçası bu konu hakkında bilgim yok.
cemxmox3C
kullanıcısına yanıt
Şöyle anlatayım; ekran kartın HD 4850 512 MB 256 bit olsun diyelim. Sen HD 48XX serisi bir ekran kartı alıp elindeki mevcut kart ile beaber kullanarak crossfire yapabilirsin. Kasanın yapısı uygun değilse CF yapmanı önermiyorum. Çünkü alttaki kart çok ısınır.
quote:
Şöyle anlatayım; ekran kartın HD 4850 512 MB 256 bit olsun diyelim. Sen HD 48XX serisi bir ekran kartı alıp elindeki mevcut kart ile beaber kullanarak crossfire yapabilirsin. Kasanın yapısı uygun değilse CF yapmanı önermiyorum. Çünkü alttaki kart çok ısınır.
Isınma sorunu yok hocam kasamdan memnunum gene zamanında çok para verip thermaltake armor black almıştım :) Fakat aynı seri olması lazım dediklerinizden anladığım kadarıyla.48 serisi artık satılmıyor almışken de güncel bi ekran kartı alacağım için mecburen eski kartımı çöpe atacağım?
cemxmox3C
kullanıcısına yanıt
Tek kartla ısınma sorunu olmaz zaten :) HD 4850 sıfır olarak satılıyor. Alıp CF yapabilirsiniz yada forumdan ikinci el alabilirsiniz. Bence eski kartını forumdan satıp yeni bir kart al
quote:
Tek kartla ısınma sorunu olmaz zaten :) HD 4850 sıfır olarak satılıyor. Alıp CF yapabilirsiniz yada forumdan ikinci el alabilirsiniz. Bence eski kartını forumdan satıp yeni bir kart al
Teşekkürler.Aynısından alıp crossfire yapmak biraz mantıksız olur gibi geliyor o zaman dx 11 destekli güncel bir tane alayım.Peki son soru 2. slota yeni ekran kartını taksam eskisi slotta kalsa sorun olur mu?Laptopdaki gibi geçişli ekran kartı şeklinde kullanabilir miyim?
cemxmox3C
kullanıcısına yanıt
O şekilde kullanamazsın malesef Ancak CF yapılırsa iki kart uyumlu çalışır.
quote:
O şekilde kullanamazsın malesef Ancak CF yapılırsa iki kart uyumlu çalışır.
Anladım hocam o zaman eskisini atıp güncel bi kart alayım.Var mı önerin hiç şöyle sistemle uyumlu güzel giden dx 11li bir tane :)
cemxmox3C
kullanıcısına yanıt
Atma hocam niye atıyorsun ikinci el bölümüne ilan aç sat :) 4830-50 TL 4850-70 TL 4870-90 TL 4890-120 TL civarı gidiyor. Üstünü tamamlayıp yeni kart alırsın. Paraya ihtiyacım yok diyorsan ihtiyaç sahibi birine verirsin :)
Yeni kart için ne kadar bütçe ayıracaksın ve psu nedir?
quote:
Atma hocam niye atıyorsun ikinci el bölümüne ilan aç sat :) 4830-50 TL 4850-70 TL 4870-90 TL 4890-120 TL civarı gidiyor. Üstünü tamamlayıp yeni kart alırsın. Paraya ihtiyacım yok diyorsan ihtiyaç sahibi birine verirsin :)
Yeni kart için ne kadar bütçe ayıracaksın ve psu nedir?
Hocam psu nerden bakabilirim.Ekran kartımı satamam gibime geliyor fatura yok zaten hafif arızalı gibi arada ekranı kapatıyor renkli çizikler çıkıyor ekranda bütçe yaklaşık 200 300 arası 300e çok yaklaşmasa iyi olur.
cemxmox3C
kullanıcısına yanıt
Yeni kart sıfır mı ikinci el mi olacak?
quote:
Yeni kart sıfır mı ikinci el mi olacak?
fikrim yok 2.el karta güvenilir mi daha önce hiç deneyim yaşamadım bununla ilgili.0 olsa daha iyi olur benim için
cemxmox3C
kullanıcısına yanıt
Ben daha önce bir çok ikinci el ekran kartı alıp sattım. GET ile alırsanız sorun olmaz. 300 liraya ikinci el Gtx 560Ti veya HD 7850 bulabilirsiniz, hemen hemen her oyunu yüksek ayarlarda oynatır. Ama tabi bilgisayarın diğer bileşenleri de önemli.
quote:
Ben daha önce bir çok ikinci el ekran kartı alıp sattım. GET ile alırsanız sorun olmaz. 300 liraya ikinci el Gtx 560Ti veya HD 7850 bulabilirsiniz, hemen hemen her oyunu yüksek ayarlarda oynatır. Ama tabi bilgisayarın diğer bileşenleri de önemli.
Yok o türlü sorun olmaz da teknik olarak sorunlu ekran kartı olmasından korkuyorum mesela benim ekran kartım arada ekranda renkli çubuklar çıkartıyor bu tür sorunlu ekran kartı almakdan korkuyorum. 200 250 arası 0 önereceğin ekran kartı var mı seni de çok tutdum ama kusura bakma :)
cemxmox3C
kullanıcısına yanıt
Olur mu hiç, forumlar böyle şeyler için var :) İnsanlar birbirlerine yardım etmeyecekse bir anlamı yok forumların :)
O fiyat aralığında alınabilecek en mantıklı sıfır kart HD 7770 bence
quote:
Orijinalden alıntı: cemxmox3
Yok o türlü sorun olmaz da teknik olarak sorunlu ekran kartı olmasından korkuyorum mesela benim ekran kartım arada ekranda renkli çubuklar çıkartıyor bu tür sorunlu ekran kartı almakdan korkuyorum. 200 250 arası 0 önereceğin ekran kartı var mı seni de çok tutdum ama kusura bakma :)
Bilgisayarın özellikler : intel core i7 920 2.67 ghz hd 4850 ekran kartı MSı x58m (MS 7593) anakart DDR 3 3X2 gb=6gb ram PSU değeri için çok uğraştım fakat üstünde herkangi bir yazı yok ama psunun iyi bir şey olacağını varsayalım
quote:
Bilgisayarın özellikler : intel core i7 920 2.67 ghz hd 4850 ekran kartı MSı x58m (MS 7593) anakart DDR 3 3X2 gb=6gb ram PSU değeri için çok uğraştım fakat üstünde herkangi bir yazı yok ama psunun iyi bir şey olacağını varsayalım
AMD öneriyorsun yani.Nvidea neden değil acaba merakımdan soruyorum :)
quote: