Şimdi Ara

Ekran kartım çok ısınıyor ve oyunlarda ekran gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ati Redeon x1950 pro ekran kartı kullanıyorum (256mb veriyolu hızlı) Ram:2gb HDD:320 Anakart: Gigabyte

öncelikle sorunum : Ekran kartımın ısısı çok yüksek BOŞTA 70-85 arasında geziyor.

-Fanlarım gayet iyi Yanda tam ekran kartının karşısında kocaman arkada toplam 5-6 adet fan var. Fakat Ekran kartının ısısını geçiremiyor.
    -kasanın daha dün tozunu aldım pırıl pırıl içi
    -Fanlarda sorun yok soğutması iyi büyük fanlar
    -şu an 70derece bir fotoğraf ekleyeceğim :
     Ekran kartım çok ısınıyor ve oyunlarda ekran gidiyor

-EN ÖNEMLİSİ :Oyun oynarken örneğin(Gta San. Farcry2 Crysis falan) 15 kimi zaman 1saat (oyundan oyuna) falan sonra ekran gidiyor . Ramlerin yerini değiştirdim onlarda sorun yok

BU EKRAN KARTIMIN ISINMASINA NASIL ÇARE BULABİLİRİM ? NEDEN KAYNAKLANIR? HANGİ PROGRAMLA GEÇİREBİLİRİM?

Ati Catayls Control Center(CCC) de Overdriver'i biraz kurcalamıştım ve ekran kartının Çok ısındığını farkettim. değerleri aşağıya çektim gene değişmedi tam olarak OverDriver den kaynaklandığından da emin değilim.

-OverDriverde (otomatik saat donatısını çalıştır) a tıklıyorum fakat ekran gidiyor ışık yanıp sönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankartimcokisiniyor -- 17 Haziran 2010; 16:51:49 >

• Ekran kartı soğutucusunu çıkarıp termal macunu yeniledikten sonra tekrar kontrol edermisin.
  • evet soğutucuyu çıkarıp termal macunu yenileyin ve ayrıca kasanızın içini daima tozdan temiz tutun... soğutucuların içine toz biriktiğinde soğutma layıkı ile gerçekleşmez.
  • Hocam ekran kartınızın termal macununu ne zaman yenilediniz bilmiyorum ama çok az bi miktar sürmeniz gerek zar gibi ince bir tabaka ne kadar çok sürerseniz o kadar ısınır kartınız tabii ekran kartı soğutucunuzuda düzgünce monte etmeniz gerekir saygılar
  • en kısa zamanda macun alıcam bu değerler karta zarar verir mi
  • Hocam kartınızı çıkarın kasadan güzel bir temizleyin termal macunları kontrol edin,Power kaç watt?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.