Şimdi Ara

ekran kartında oc sınırı (r9 380)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ekran kartım Sapphire R9 380 Dual-X OC 2GB. karta risk oluşturmayacak miktarda oc yapmak istiyorum ama pek tecrübem yok. trixx yazılımını indirdim. kartın stok değerleri aşağıda

ekran kartında oc sınırı (r9 380)

gösterge barlarında mavi sınırı aşmadan hızlarını arttırırsam bir zararı olur mu? çekirdeği 1250 belleği 1550 mhz civarına çekebiliyorum o şekilde ikisi de mavi sınırında kalıyor. bu değerler çok mudur bu karta yoksa daha da yukarı çekilir mi?

• Risksiz oc dediğin 20 mhz overclock olur o da 1 fps bile farketmeyebilir.
    Direk olarak sınırın sonuna çekme 20 mhz core clock 40 mhz memory arttırarak stabiliteyi test edeceksin. Ama bu amd kartlar öyle çok oc olmuyor zaten eski kartlar overclocklanıp ismi değişiyor birde üzerine firma overclockluyor. bence +75 mhz gpu 150 mhz memoryden üstüne gidemezsin.
  • anomaly A kullanıcısına yanıt
    o da çok azmış hocam. neyse ben o zaman stok değerlerden çok uzaklaşmayayım. bir 1100'lere çektim deneme amacıyla bir sorun çıkmadı ama sonra nolur nolmaz diye 1000 civarına düşürdüm. madem bu kadar riskli oc yapmak neden hiçbir kısıtlama getirmiyorlar programa kalsa core 1670 e memory 2100e kadar çıkartmaya izin veriyor. böyle bir şey yaparsak kartta yangın çıkar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 15 Mayıs 2016; 16:37:49 >
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Valla oyle bır sey yaparsan karta zarar gelmemesi için sürücü direkt çalışmayı durdurur. Ancak belleklerin stabilitesi çok çabuk bozuluyor o yüzden genelde overclock yaparken belleklere fazla dokunulmaz Core clocka abanılır :)
  • emmre129 E kullanıcısına yanıt
    eyvallah ben ikisini de ellemeceğim zaten kartı değiştirmeyi düşünüyorum zarar gelmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: earth.

eyvallah ben ikisini de ellemeceğim zaten kartı değiştirmeyi düşünüyorum zarar gelmesin

Kardeşim sen ellemeyecekmişsin ama konuya bakanlara yardımcı olmak açısından ;

Core Voltage : +0
    Power Limit : +20
    Core Clock : 1100 (1175'e kadar yolu var)
    Memory Clock : 1181 (1200'e kadar çıkabiliyor)

MSI AfterBurner'deki ayarları böyle kullanıyorum ısınma normal olarak artıyor ama ciddi derecede minimum fps artışı oluyor 30 fps de oynadığın bir anda 44 fps oluyor denemenizi tavsiye ediyorum.(MSİ 4G Backplate versiyonu kullanıyorum)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI GTX 1060 6 GB Ekran Kartı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.