Şimdi Ara

EKRAN KARTINDA ÜRETİCİLER NEYE GÖRE DERECELENDİRİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KUZENİMLE UZUN SÜREDİR BU KONU HAKKINDA TARTIŞIYORUZ.KUZENİM EKRAN KARTI ALIRKEN SOLDAN İKİNCİ RAKAMA BAKILIR DİYOR BEN DE BİT'E BASE CLOCK'A , RAM'A BAKILIR DİYORUM.KUZENİM , EKRAN KARTI ALIRKEN ASIL ÖNEMLİ OLAN ŞEY SOLDAN İKİNCİ RAKAM DİYOR.BİT'E , BASE CLOCK'A , RAM'A BAKILARAK ALINMAYACAĞINI SÖYLÜYOR.BEN DE NVİDİA ÇALIŞANLARI GTX 980'İ ADLANDIRIRKEN 8 RAKAMINI NEYE GÖRE VERİYOR YA DA GTX 970 İ ADLANDIRIRKEN 7 Yİ NEYE GÖRE VERİYOR DİYORUM O DA 980 İ YAPARKEN 980 YAPACAĞIZ ŞEKLİNDE DEĞİL DE YAPTIĞIMIZ KART 980 Mİ 970 Mİ OLMUŞ DİYE DEĞERLENDİYORLAR.BENCE EKRAN KARTI DEĞERLENDİRİRKEN SOLDAN İKİNCİ RAKAMA BAKILIR DOĞRU FAKAT ÜRETİCİLER BU KARTA 8 YA DA 7 RAKAMINI VERİRKEN NEYE BAKIYORLAR.MESELA R9 290X 512 BİT , GTX 980 256 BİT.980 OYUNLARDA DAHA ÇOK FPS VERİYOR YA DA GTX 780 384 BİT OLMASINA RAĞMEN BU DA R0 290X DEN DAHA FAZLA FPS VERİYOR BUNUN NEDENİ NE ? BEN SOLDAN İKİNCİ RAKAM DIŞINDA DEĞERLENDİRİRSEM HANGİ ÖZELLİKLERE BAKMALIYIM GÜÇLÜ BİR EKRAN KARTINI ÖZELLİKLERİ NE OLMALIDIR?BİR DE EKRAN KARTI ÜRETİM VİDEOSU GÖNDEREBİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM HİÇ BİR YERDE BULAMADIM.
    BU LİNKTE KARŞILAŞTIRMAYA BAKABİLİRSİNİZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Emre KARAGÖZ -- 5 Temmuz 2015; 1:50:01 >

• Mehmet Emre KARAGÖZ M kullanıcısına yanıt
    900 serisi yeni seri o yüzden 980>780
    8>7 o yüzden 980>970

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iseminoglu İ kullanıcısına yanıt
    sen kesin sadece videoyu izledin yazıyı okumadın dimi
  • Kardesim ekran karti gercek karsilastirmasi icin oyun ici fps bakman gerekir.
    Evet soldan ikinci rakamada bakilir.
    Ama vrame,vram hizina,shader hizina,gpunun hizina,bit e,mimarisinede bakilir.
    Mesela bi 730 var birde 780 var 730 a nekadar yan guc verirsen ver(yan guc:vram vb) bir 780 olamaz
    Soldan birinci rakama bakilirsa ne kadar buyukse ne kadar yeni oldugunu
    Soldan ikinci rakamasa ne kadar guclu oldugunu gosterir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metilus -- 5 Temmuz 2015; 1:56:49 >
  • Mehmet Emre KARAGÖZ M kullanıcısına yanıt
    Yazıyı okudum zaten fikrin %100 saçma. 290x 512 bit diye daha iyi olacak değil. Oyunlarda Amd veya Nvidia'nın teknolojileri kullanılır. Amd teknolojisi 290x'i Nvidia teknolojisi ise 780'i öne çıkarır. Aralarında mimari farkı vardır ayrıca. Gtx 900 serisinde renk sıkıştırma teknolojileri daha iyi olduğundan 970 ve 980 780'den iyidir. Ekran kartının biti belleği daha yüksek diye daha iyi olacak diye bir şey yok. Ekran kartının sondaj ikinci rakamınında bi önemi yok. Dediğim gibi 970 780'den iyi. Kuzenininde senin de fikirlerine atlamamak lazım. Ekran kartı seçilirken. Açıp karşılaştırma videosu izlersin.

• Solu sagı bırak, teknik özelliklerine, mimarisine ve gercek test sonuclarına bak. Benchmarklar da farklı farklı zaten.

• TAMAM KARŞILAŞTIRMA VİDEOSU İZLİYİMDE ADAMLAR KENDİ SİTELERİNE ÖZELLİKLERİ YAZMIŞLAR ONLARIN Bİ ÖNEMİ YOK MU.GTX TİTAN Z NİN Bİ TEK BASE CLOCK'U DÜŞÜK AMA TİTAN X DEN DAHA FAZLA FPS VERİYOR YANİ ÖZELLİKLERİ NİYE YAZMIŞLAR?BU LİNKDEN TİTAN Z NİN ÖZELLİKLERİNE BAKABİLİRSİN
    BU LİNKDEN DE TİTAN X E BAKABİLİRSİN

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.