Şimdi Ara

Ekran kartından gelen sesi azaltmak ? (Fan değil) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ses kondansatörden geliyor.Onuda engellemenin yolu yok.Kartta her hangi bi sorun yaratmaz.Ama aşırı ve sürekli hale gelirse ilerki süreçte kartta sıkıntılar çıkabilir.Genellikle 3d uygulmasında gelir.Veya internette barı aşaığı indirdiğindede geldiğini duyabilirsin.Bazen aşırı ısınma(kondansatörün ısınması) da buna sebebiyet verebilir.Benimde başıma geldi bi restart 10 dakika beklemeden sonra kart ses vermeyi durdurdu.
  • Bence fan hızını biraz arttırıp gittiği yere kadar kullanın. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MsTmS

Bence fan hızını biraz arttırıp gittiği yere kadar kullanın. :)

Biraz önce başka bir arkadaşım ile görüştüm aynı sorunu kendisininde yaşadığını ve servis sonrası yine devam ettiğini , bu servisle uğraşmanın boşuna olduğunu söyledi.Bende bu durumu yapacağım.Fan o kadar rahatsız etmiyor.Birde gelir olarak daha serin çalışıyor. 900/1800/4100 1.062v iyi sanırım.Kullanmaya devam sonuna kadar Teşekkürler herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyoberto -- 19 Ocak 2011; 15:01:02 >
  • en güzel yapacağın şey hiç kurcalama ve kafayı takma çünkü dinlersen ses gelir
  • O sorun değil ya.Benim 4870 dede oluyo.Kartı zorlayan oyunlarda yapıyo bende.Crysis,assasins creed 2 gibi.Ama boştaykende ses yapıyosa çekilmez o cidden
  • Daha dün aldığım 5870 Vapor-X aynı şekilde 3d uygulamalarda ses yapıyor; kafaya takmaya değmez. Kasanın kapağı açık ve oturduğum yerden (yaklaşık 50cm) sesi duyabiliyorum. Akşam kasanın kapağını kapatacağım ve keyfime bakacağım; çünkü muhtemelen sesi duymayacağım.
    Ayrıca 3DMark2011'de ve Black Ops'ta kartı test ettim; hiç bir sıkıntısı yok... Yinede sorunun kaynağını tam olarak birisi açıklarsa sevinirim. Yani problem kalitesiz bileşenlerdemi yoksa arızalı bileşenlerdemi?
  • şimdi bizde yeni bi ekran kartı alacaz bu ses çızırtı nerden çıktı yav. zaten karar veremedik hangisini alacaz bu ses bi arıza mıdır acep?
  • @charcharodon carcharias

Sorunun nedenini bir arkadaş açıklamış zaten. Buna ek olarak bence bu sesin nedeni kullanılan malzeme kalitesin düşük olmasından kaynaklanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Ses kondansatörden geliyor.Onuda engellemenin yolu yok.Kartta her hangi bi sorun yaratmaz.Ama aşırı ve sürekli hale gelirse ilerki süreçte kartta sıkıntılar çıkabilir.Genellikle 3d uygulmasında gelir.Veya internette barı aşaığı indirdiğindede geldiğini duyabilirsin.Bazen aşırı ısınma(kondansatörün ısınması) da buna sebebiyet verebilir.Benimde başıma geldi bi restart 10 dakika beklemeden sonra kart ses vermeyi durdurdu.
  • Aynı sorun bendede vardı giga gtx 460 oc edition idi kart baya bi uğraşmıştım kaynağını bulmak için en sonunda ekran kartından geldiğini keşfettim özellikle 3D furmark testinde çok bariz belli oluyodu ve testler değiştikçe çıkan seste değişiyodu kartı inventus'tan almıştım ve gönderdim servise neyse sonra onboard vga kullandım sesin karttan geldiğine emindim o yüzden ekran kartını gelene kadar idare edecektim aynı testi bide ekran kartı yokken yaptım aynı ses yine vardı ancak bu sefer daha cılızdı ama yinede vardı yani ekran kartı takılıyken ekran kartından geliyodu ancak ekran kartını sökünce ses anakarttan gelmeye başlamıştı sonra inventustan aradılar kartta her hangi bir arıza veya anormal bir ses yok dediler yolladılar geri, sese o kadar taktım ki en sonunda sattım bilgisayarı komple şimdi yeniden pc topluyorum bu sebeple bu konuyu baya bi araştırdım, yeni nesil kartlarda(ati ve nvidia her ikisindede) sık rastlanan bir durummuş kiminde ses bariz belli oluyoken kiminde sesi duyabilmek için baya bi kulağınızı sokmanız gerekiyomuş, bu sesin olması kartta bi bozukluk olduğu anlamına gelmiyor ya sesi takmayacaksınız yada sesi izole edeceksiniz başka bir çözüm yok, bu sesin zamanla geçtğini söyleyenlerde mevcut

• benım 5850 dede var ses barız şekılde cpu kastıgında cok cıkıyor başıma agrılar gırdı tum kasayı söktum tekrar topladım yıne aynı ses en son ekran kartını sökup ob takınca ekran kartında sorun oldugunu anladım, servıse gönderecem ıns ya tamır ederler yada urun degısımı yaparlar cunku bu sesle yaşanmaz cpu kasıldıgı an ötmeye başlıyor urunu servıse gönderen başka arkadaş varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.