Şimdi Ara

Ekran Kartının Performansını kısma ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı masa üstüne mi atıyor yoksa pc yi mi kilitliyor?Pc yi kilitliyorsa bir de şunu deneyin:microsoft'un sitesinden vcredist(microsoft visual c++ redistributable)yazılımını indirip kurun.
  • masaüstünde oyunlar kadar yüklenecek bir program kullanmıyor olabilir. yada uzun süreli yükte kalmıyordur. 10 saniye açılmaması benim aklıma o tarz bir şüphe getirdi. denemekle ne kaybederki?
  • işlemci ram gibi bileşenmlerin oc yapmandan kaynaklı olabilir değilse psu alman şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silphatos

donanımsal bir sorun var bence ya gpu'da ya da psu'da. 480W Xilence verimini mi yitirdi acaba, kaç yıldır kullanıyorsun onu? ama düşse düşse 400W'ye falan düşer ama o da yeterli gts250'ye.

1 yıl dahi olmadı alalı, üstelik ekstaradan voltaj regülatörü olarakta ayrı bir UPS kullanıyorum, sanırım sorun bu olamaz.

quote:

Orijinalden alıntı: Corleone™

işlemci fanınızı bir gözden geçirin derim. çıkartın temizleyin macunu yenileyin.

macun nasıl yenilenir ?

quote:

işlemci fanında sorun olsa windows'ta da cpu kullanılırken kapanırdı ama oyunlarda diyor arkadaş.

evet sadece oyunlarda ve zaman zaman photoshop açıkken oluyor, bejeweled oynarken bile kapanmışlığı vardır bilgisayarın...

quote:

Orijinalden alıntı: dead space

Ekran kartı masa üstüne mi atıyor yoksa pc yi mi kilitliyor?Pc yi kilitliyorsa bir de şunu deneyin:microsoft'un sitesinden vcredist(microsoft visual c++ redistributable)yazılımını indirip kurun.

bilgisayar aniden kapanıyor ve 10-15 saniye içinde tekrar açarsam, masaüstünü göremeden tekrar kapanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Corleone™

masaüstünde oyunlar kadar yüklenecek bir program kullanmıyor olabilir. yada uzun süreli yükte kalmıyordur. 10 saniye açılmaması benim aklıma o tarz bir şüphe getirdi. denemekle ne kaybederki?

tam olarak ne demeye çalıştığınızı ve benden ne denememi istediğiniz şeyi kavrayamadım, tam olarak açıklarmısınız ?

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

işlemci ram gibi bileşenmlerin oc yapmandan kaynaklı olabilir değilse psu alman şart

OC dediğiniz overclock ise, ve overclock sadece kullanıcı istediğinde yapabiliyorsa; hayır OC yapmadım.

-----

yardımlarınız için herkese teşekkürler bu arada.

• quote:

macun nasıl yenilenir ?

Ekran kartının soğutucusunu söküp, GPU üzerindeki macunu silip yerine yeni bir macun sürüp soğutma sistemini yeniden takacaksın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkán -- 23 Nisan 2010; 20:56:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

quote:

feel Q6600'ü gümletmesin hacı :) valla ben cesaret edemezdim o sistemi feel gibi bi şeye emanet etmeye.

3 sene oldu be hacı artık cok geç

bence kartı çıkar kutula güç kaynağı aldığında takarsın..100tl ye güzel kaynaklar var...

• melik ;
    photoshopta kapanması sorunun işlemciden kaynaklandığı tahminimi kuvvetlendirdi. işlemci fanını sök. altında vede işlemcinin üzerinde diş macununa benzer bir macun var. pamukla güzelce sil. işlemcinin fanının yapraklarını soğutucusunun kanatlarınıda güzelce temizle. tabi macunun yoksa satın alman gerekir. temizlediğin yere güzelce sür. sonra fanı tekrar tak. ekran kartı için yapmana gerek yok. yanlış anlama yazından bu işlerle çok haşır neşir olmadığını anladım. ekran kartını biraz fazla sıksan gpu ya zarar verirsin. onun için (ki tahminim sorunun işlemcide ) ekran kartını şimdilik bırakalım.
    ki zaten ekran kartı aşırı ısınsa bilgisayar kilitler ama geri açtığında hemen açılır.
    http://www.softpedia.com/get/Tweak/CPU-Tweak/ThrottleWatch.shtml
    bu küçük programı indir aç. sonrasında ise photoshop veya intel burn testi (http://downloads.guru3d.com/IntelBurnTest-v2.3-download-2047.html buradan indirebilirsin ) aç çalıştır.

gibi bir olay olursa sorun işlemcinden. ( throttle watch yerine everestin sistem kararlılık testinin ölçme aracınıda kullanabilirsin . nedeni biraz eski bir uygulama tw . )

• yardımınız için teşekkürler,

Intel Burn test açıp, Start'a bastığımda, Throttle Watch programında aynen resimdeki olduğu gibi CPU Load 100% diye devam ediyor, Stop a bastığımda tekrar %2-3 lere iniyor, fakat ''TM1 Throttling'' diye bir kısım bulamadım programda...
  • o zaman bunuhttp://www.lavalys.com/sites/default/files/releases/everestultimate550.exe indirin sonrasında kurup açınca Araçlar / sistem kararlılık testine girin. o açıkken burn testi açın . alttaki grafiği zaten anlarsınız. burayada bir ss ini koyarsınız.
  •  Ekran Kartının Performansını kısma ?
  • pm attım trialden galiba göstermiyor gerekli alanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melik

Ekran Kartının Performansını kısma ?

Dostum bu değerler doğruysa pc'nin kapanması çok doğal senin CPU korumaya geçiyor kendini kapatıyor.

CPU fanını kontrol et çalışıyorsa soğutucu bloğun ayakları tam oturmamış veya ayaklarından 1 yada 2 si kurtulmuş yerinden, o şekilde devam etme CPU zarar görmeden müdahale etmelisin.

Edit :

VGA kartında yada PSU'da sorun yok zaty o 480W PSU ile gtx 285 takar full o.c. yaparsın CPU'yada karta'da .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 25 Nisan 2010; 22:58:09 >

• evet bende işlemci çekirdek sıcaklıklarına dikkat etmemişim. throttling grafiği yok diye yukarıya pek dikkat etmedim. işlemci kavruluyor yahu .
  • Aynı işlemci bende de vardı. Çok ısınan bi işlemci fakat bu kadarı çok fazla. Kesinlikle fanı kontrol et.
  • Corleone, everest yardımların için teşekkürler, fakat işlemci artık öyle bir hale geldiki, burn test e tıkladıktan 2 saniye sonra bilgisayar kapanıyor.

işlemciye baktım, elimi 3 saniye tutsam yakacak kadar sıcak ama fanı sorunsuz çalışıyor.

Macun olayını kontrol etmek için yerinden çıkarmaya çalıştım falat gerek sıcaklık gerek aletin hassaslığı nedeniyle vazgeçtim, yanlış bir hareket ile zarar vermek istemem işlemciye.

internette nasıl sökeceğime dair ayrıntılı bir bilgi bulamadım, eğer biliyorsanız ve paylaşırsanız sevinirim.

ayrıca kasa fanı yararlı olur mu ? önerileriniz nelerdir ?

teşekkürler.
  • fanı muhakkak sökmeniz gerekmekte. bir ara bir konu açılmıştı. fanla işlemci arasına düşen saç teli bile bu tarz problem yaratabiliyordu. fan otursa bile bir problem olmuş olabilir. biraz kurcalayın fandan pek sıkıntı olmaz. mühim olan işlemcinin ayakları.
    hiç kasa fanı olmasa bile sıcaklık bu kadar olmaz. biraz yüksek olur ama sizinkinin o durumla pek alakası yok. sorunu giderdikden sonra ekstra soğutma isterseniz kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

CPU fanını sökmeye kalktın ama yapamadım demişsin fakat yerinden 1 az daha oynamış anlaşılan'ki artık 2 saniede kapanıyormuş.
    Sana tarif edene kadar en iyisi sen aşağıdaki videoyu izle.

demek istediğim o değil, fanı çıkartmak için dokundum fakat çok sıcak ve hassas olduğunu gördüm, o yüzden öğrenmeden hiç uğraşmayayım dedim

ayrıca amd athlon x2 64 6000+ için önereceğiniz bir fan var mıdı r?

• Sen çıkartmaya çalıştım deyince ben baya 1 uğraştığını ve yerinden kıpırdattığını düşündüm.

Kapat pc yi çek fişini soğusun CPU sonra giriş.

Kolay gelsin.

Edit :
    ohh
    Senin CPU amd'ymiş hiç dikkat etmemişim kusuruma bakma, ozaman aşağıdaki videodaki gibi 1 mekanizmaya sahip olma olasılığı yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 26 Nisan 2010; 21:43:31 >

• hepinize yardımlarınız için teşekküürler, soğutma bölümüne soğutucu tavsiyesi için bir topic açtım
  • EKRAN KARTINIZ YAKLAŞIK 250 WATT ENERJİ KULLANIR İYİ BİR POWER İLE BÜTÜN PROBLEMİNİZ HEMEN ÇÖZÜLÜR
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.