Şimdi Ara

Ekran kartları üzerindeki ses kartlarından DTS alınabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle konu hem ekran kartı hemde ses kartı olduğu için nereye açacağıma karar vermekte zorlandım.

Soruma gelince, ASUS P5Q anakartım var ve Z5500 ses sistemim coax ile spdif bağlantısı yaptım ancak bazı sorunlar ile karşılaşınca. "arada anlık ses kesilmeleri oluyordu"
    LCD tv bağladığımda sistemi ekran kartımın ses kartını kullanarak dts almak istiyorum. HD 5850 Ekran kartım var.
    HDMI ile tv ye tv yide optik olarak z5500 e bağlıyorum ancak DTS alamıyorum sesi, sizce bu durumun çözümü varmıdır.

• Hdmi üzerinden tv ye sesi aktarabiliyor musunuz? Ekran kartında ses kartı bulunmaz , sadece ses kartının dijital çıkışından ekran kartına bağlantı yaparsanız hdmi ile ses ve görüntüyü beraber aktarırsınız.

Lcd tv, spdif passthrough destekliyor mu? Bu iki soruda sorun yoksa ses kartınızın ayarlarından örnekleme hızının 96kHz veya daha aşağı değerde olduğunu kontrol edin. Bir problem de, Z5500 bazen kaynak sinyal seçiyor. Farklı dosya ile deneyin.
  • ekran kartının sesle bi alakası yok o sadece ses kartından gelen sinyale aracılık yapıyor

sesi sadece tv den almak istiyorsanız hdmı bağlantı yeterli olur

ama ses kartındaki coax veya spdif bağlantıları kullanmak iistiyorsanız tv de bu girişlerden olması lazım

dikkat ediniz girişler dedim çıkışlar demedim

bu resimde ses girişleri anolog ama optical ses çıkışl var bu çıkışa bir optik ses çıkışlı ses sistemi bağlanabilir.

• Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler,

Eksiden Nvidia 9800GT kullanıyordum HDMI çıkışlı yalnız bu karttan ses göndermek için anakarttan bir kablo çekiyordum,
    Şimdiki kartım HD5850 Bu kartım ile HDMI bağlantısı yaptığımda ses kartına kablo bağlamadan seste gönderebiliyorum,
    Bu nedenle ekran kartlarının üzerinde ses kartı olabileceğini düşündüm =) Düz mantık
    birde denetim masasında ses çıkışı olarak ekran kartımı seçebildiğim için böyle düşündüm.

LG lf2500 model tv kullanıyorum optical çıkışlı HDMI ile bağlantı yapıp ses alıyorum ancak şöyle bir sıkıntı oluyor,
    Bluray film takıp izlediğimde decoder de DTS yazıyor z5500 ile pc coax bağladığımda, aynı film mi HDMI dan ses alıp izlediğimde decoder de DTS yazmıyor yani nekadar denediysemde alamadım.
  • anakart taki spdif ten 5500 ün coax a bağlayıp denedininz mi en düzgün bağlantı bu gibi görünüyor buarada tv nin sesi tamamen kısık olup eğer mümkünse ekran kartınında sesisinin tamamen mute olması lazım.
  • Anakartımın spdif cıkışını ses sistemimin coax girişine bağlayıp kullanıyorum zaten ancak HDMI ile neden DTS alamıyorum yani neden decoder de yazmıyor.
    Ayrıca ekran kartında ses kartı olmadığından emin misiniz ?

Aygıt yöneticisinde de gözüken bir ses kartı var.
  • Cok bilgili değilim ama yardımcı olmaya çalışayım. Ben 560 Tİ ekran kartını HDMİ ile AV-Recievere bağladım, hiç işlenmemiş 5.1 dijital ses aktarıyor. DTS dahil her türlü formatı aktarıyor.

Benim bildigim ekran kartı üzerindeki ses kartı değil, hiç işlenmeden aracılık yapan bir aygıt sadece. On board ses kartiylada hiç alakası olmaması lazım.

Sizin yapacağınız en kolay yöntem, HDMİ ile bağlayıp, ses çıkışını ekran kartına ayarlamanız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum sorunum zaten şu, HDMI ile bağlıyorum tv ye ordan optical ile z5500 e ama DTS alamıyorum.
    Hiç bir ayarı kurcalamadan sadece ses çıkışını spdif e ayarlayıp coax ile z5500 e bağladığımda DTS alıyorum sorunsuzca.

spdif ile kullanmak daha sorunsuz şu anda benim için, bu konuyu açtığımda spdif den ses alırken arada ses kesilmeleri oluyordu,
    kullandığım kablo uzundu farklı bir kablo ile deneyince o sorunumda kalktı ortadan.

Yani hala HDMI ile dts çözebilmiş değilim ancak çokta önemli değil artık.
  • Rüzgar81 in dedikleri mantıklı

ayrıca bende hem VGA hem DVI hemde HDMI çıkışlı ekran kartı kullanıyorum.

yani ekran kartı ses çıkışı diye birşey bulamadım ekran kartı sadece ses ve görüntünün tek kabloyla çıkış yapmasını yalnız HDMI ile yapabiliyor.

ve şöyle bir şey biliyorum DTS; Pc de sadece 5+1 ve 7+1 hoparlör bağlandığında devreye girer.

DTS, tv de 5+1 veya 7+1 hoparlör olmadığıiçin devreye girmiyor,HDMI modun da tv deki çift hoparlörü gördüğünden film DTS bile olsa stereo olarak ses veriyor tv üzerinden.

tv nizin bağlantı fotolarını verebilirseniz daha açıklayıcı olabiliriz.

yada şöyle olabilir:HDMI üzerinden ses aktarımı ile,

ses sistemini tv nin optik, coax, spdif ses çıkışlarından birine bağlarsanız bu bağlantıyı da pc algılarsa o zaman belki DTS ses albilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: M0nkey D. Luffy

Dostum sorunum zaten şu, HDMI ile bağlıyorum tv ye ordan optical ile z5500 e ama DTS alamıyorum.
    Hiç bir ayarı kurcalamadan sadece ses çıkışını spdif e ayarlayıp coax ile z5500 e bağladığımda DTS alıyorum sorunsuzca.

spdif ile kullanmak daha sorunsuz şu anda benim için, bu konuyu açtığımda spdif den ses alırken arada ses kesilmeleri oluyordu,
    kullandığım kablo uzundu farklı bir kablo ile deneyince o sorunumda kalktı ortadan.

Yani hala HDMI ile dts çözebilmiş değilim ancak çokta önemli değil artık.

Anladigim kadariyla Tv araci ve aktaran aygit oluyor. TV'nin ses ayarlarina baktinizmi hic?

Bana TV sesi isleyip iletiyor gibi geldi.

TV'ye hic bulasmadan 5500'e baglayip denedinizmi hic?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 29 Ocak 2012; 23:13:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.