Şimdi Ara

Ekran kartsız 60k sistem onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 60k bütçe ile ekran kartsız ileriye dönük bir sistem toplamak istiyorum. Sisteme bütçe tamamlanınca 5000 serisi bir kart takacağım şimdilik rx590 kart ile idare edeceğim. Belirledigim bileşenler aşağıda her türlü öneriye açığım.

Anakart : MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI AM5 DDR5 8400MHZ(OC) USB4 4x M.2 HDMI 5G LAN WIFI 7 RGB ATX

İşlemci : Amd ryzen 7 9700x

Soğutma : Arctic Liquid Freezer III - 360 A-RGB Intel/AMD Uyumlu, 360mm Radyatörlü, 3x12cm

SSD : Samsung Dahili SSD 990 Evo Plus NVMe M.2 PCIe 4.0 x 4/5.0x2, 1 TB

Ram :CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5 CL28 EXPO

PSU : Corsair rm850e 850w

Kasa : MSI MPG GUNGNIR 300R

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyoo -- 8 Şubat 2025; 4:7:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Parçaları yazarsanız daha iyi olur herkes linklere tek tek tıklamayla ugrasmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt

Linklerin üzerinde başlık net göründüğü için eklemek istemedim ama düzelttim genede kusura bakmayın.

• Eğer sadece oyun oynayacaksınız B650 - 850 üstü bir anakart sadece gereksiz masraf olacaktır.

• Periah kullanıcısına yanıt

Oyun ve yazılım için kullanacağım. 7800x3d yerine 9700x kullanmayı düşünüyorum. Ordan elde ettiğim bütçe ile ekran kartı bütçesini arttırabilirim.

• Kasa pahali diger urunlerin fiyatlarda pahali bi tik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kankam merhaba ben grafik kartsız kendime şöyle topladım bi bakmanı öneririm çok memnunum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartsız sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 9800x çoklu işlemlerde işine yarar fakat kesinlikle oyun için 9800x3d alman gerek inan çok fark ediyor bence

• hem oyun hem yazılım için

İşlemci İntel ; Core İ7-14700KF (8+12/28) . . . En Ucuzu Akakçe

Anakart İntel ; Z790 yongalı . . . En Ucuzu Akakçe

Bellek ; XMP, 32GB (2x16GB), 5600/6000Mhz . . . En Ucuzu Akakçe

İşlemci Soğutucu ; sıvı, 360mm . . . En Ucuzu Akakçe

SSD Sabitdisk ; PCI-e 4.0, 2TB . . . En Ucuzu Akakçe

Kasa ; Mid / Full Tower (PSU yok), 360mm radyatör destekli . . . En Ucuzu Akakçe

PSU ; PCIe 5.0 (ATX 3.0) uyumlu, 750-850W 80plus, gold, tam modüler . . . En Ucuzu Akakçe

• 9700x iyi bir işlemci ve aşırı ısınan bir işlemci değil. Fakat seçilen soğutucu 6 k civarı yani o işlemciye biraz fazla gereksiz. Daha uyguna bir sıvı veya hava soğutma ile oradan da bir bütçe kazanılabilir.

Mesela 1800/2000 e satılan hava soğutmalar gibi. Sadece oyun oynanacaksa 8 çekirdekler ok ama iş gücü uygulamalar daha çok olacaksa 12/16 çekirdek işlemci daha ileriye dönük olur.

Oyun daha çok olacaksa 9700x veya farklı 8 çekirdek modelleri de olabilir.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Öneriniz için teşekkürler Daha çok 2 yıl kullanıp 8000mhz ramler daha stabil olduğunda ram ve işlemciyi upgrade edebilecek birşey kurmak istedim. Ayrıca işlemci a 105 tdp modunda biraz daha ısınıyor sanırım, bu soğutucu onun içinde iyi olacaktır diye düşündüm.

• guyoo G kullanıcısına yanıt

Rica ederim, bütçe varsa ilerde de daha ısınan bir işlemciye geçilirse, düşündüğünüz soğutucu biraz pahalı da olsa iyi bir seçim olur o zaman. Bir daha soğutucu değiştirmezsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.