Şimdi Ara

ekran yamuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
14.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar telefonumun ekranı cebimde yamuldu garantiye yolladım,cihaz takibine baktığımda garanti dışı yazıyor daha ücret çıkarmamışlar ama ekranda hiç sorun yoktu sadece biraz yamukluk vardı fakat garanti dışı diyor ücret fln çıkar mı yoksa düzeltip yollarlar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adanalı1905 -- 25 Nisan 2014; 15:40:13 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefonun Yamulması: Nedenleri ve Çözümleri

Telefonunuzun yamulduğunu fark ettiğinizde, endişe duymanız normaldir. Bu durum günlük kullanımınızı etkileyebilir ve hatta cihazınıza kalıcı olarak zarar verebilir. Telefonunuzun yamulduğunu tespit ederseniz, sorunun olası nedenlerini ve çözümlerini incelemek önemlidir.

Telefonunuz Yamulmasının Nedenleri

• Fiziksel Darbe: Telefonunuzun sert bir yüzeye düşmesi veya üzerine ağır bir şeyin düşmesi ekranın yamulmasına neden olabilir.
    • Sıcaklık Dalgalanmaları: Telefonunuzu aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda bırakmak da ekranın bozulmasına yol açabilir.
    • Üretim Hatası: Nadir durumlarda, üretim hataları telefonunuzun ekranının yamuk olmasına neden olabilir.

Telefonunuzun Yamulmasını Çözme

Telefonunuzun ekranı yamulmuşsa, sorunu çözmek için şu adımları uygulayabilirsiniz:

• Gücü Kapatın: Telefonunuzu kapatın ve yeniden başlatın. Bu, geçici yazılım sorunlarını giderebilir.
    • Kılıfı Çıkarın: Telefonunuzda bir kılıf varsa, çıkarın. Kılıf ekran üzerinde baskı oluşturarak yamulmaya neden olabilir.
    • Düz Bir Yüzeye Yerleştirin: Telefonunuzu düz bir yüzeye yerleştirin ve birkaç saat bekletin. Bu, ekranın kendi kendini düzeltmesine yardımcı olabilir.
    • Profesyonel Yardım Alın: Telefonunuzun yamulması ciddi bir fiziksel hasardan kaynaklanıyorsa, profesyonel onarım için bir yetkili servise götürmeniz gerekir.

Telefonunuzu Yamulmaktan Koruma

Telefonunuzu yamulmaktan korumak için şu ipuçlarını izleyebilirsiniz:

• Koruyucu Bir Kılıf Kullanın: Darbelere ve çizilmelere karşı koruma sağlayan sağlam bir kılıf kullanın.
    • Telefonunuzu Sert Yüzeylerden Uzak Tutun: Telefonunuzu masalardan veya tezgahlardan düşürmemeye dikkat edin.
    • Sıcaklık Aşırılıklarından Kaçının: Telefonunuzu aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda bırakmaktan kaçının.
    • Telefonunuzu Düzgün Saklayın: Telefonunuzu cebinizde veya çantanızda güvenli bir şekilde saklayın, üzerine başka nesneler koymayın.

Telefonunuzun yamulması can sıkıcı bir sorun olabilir, ancak çoğu durumda basit çözümlerle düzeltilebilir. Sorun çözülmezse, profesyonel yardım almak en iyisidir. Telefonunuzu yamulmaktan korumak için önlemler alarak cihazınızın uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • adanalı1905 kullanıcısına yanıt
    e yani ekran yamulduysa kullanıcı hatası olur ücret çıkar. sonuçta kendi kendine yamulmaz ekran darbe yada baskı gelmiş derler
  • Telefonun modeli ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Setirekli -- 25 Nisan 2014; 21:44:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Setirekli

Telefonun modeli ne

discovery
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeRo11

e yani ekran yamulduysa kullanıcı hatası olur ücret çıkar. sonuçta kendi kendine yamulmaz ekran darbe yada baskı gelmiş derler

başka bir tanıdıkta telefonun üstüne oturarak telefonun ekranını falan kırmış yenisini yollamışlardı benim telefonun ekranında hiçbişi yok yamukluk dışında birde cebimde yamulması da biraz dandikliğini gösteriyor maalesef.
  • Tüketici hakem heyetine başvur.kesin direkt seni halkı bulurlar çok nadiren ihtilaflı durumlarda bilir kişi olarak yakındaki bir telefoncuyu atayıp onun gorüşüne göre karar veriyorlar ama senin için böyle bir durumun olacağını hiç sanmıyorum.Gerçi bu duruma kullanıcı hatası denemez ama seninde başına gelen bir telpa klasiği

• ekran kırılması veya yamulması gibi darbe ve baskıya dayalı hasarlar tamamen kullanıcı hatasıdır. Ücretli yapılması gayet normal. Böyle durumlarda sadece onarım ücretinin çok pahalı olduğunu düşünürsen tüketici hakem heyetine itiraz edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavdegon

ekran kırılması veya yamulması gibi darbe ve baskıya dayalı hasarlar tamamen kullanıcı hatasıdır. Ücretli yapılması gayet normal. Böyle durumlarda sadece onarım ücretinin çok pahalı olduğunu düşünürsen tüketici hakem heyetine itiraz edebilirsin.

Yamulmayla kırılmayı aynı katogoriye koymamalısın.
    Ekran yamulması kullanıcı hatası olmaz,ürün veya kullanılan materyalin kalitesizliğinden olur.
    Ama ürünün üzerinedeki marka General Mobile,serviste onun yan kuruluşu olan Telpa olursa bak o zaman kullanıcı hatası olur.
    Hakem heyeti ürün sahibini haklı bulacaktır;Gerçi bunu Telpada biliyor ama adamların kalite anlayışı malesef bu.Bozuk soketin varlığını kabul edip ücretini kullanıcısından alan bir firma...

• Telefonu nasıl kullanıyorsunuz ya siz . Sonra GM'ı kötülüyorsunuz !
  • quote:

Orijinalden alıntı: LittleMonster

Telefonu nasıl kullanıyorsunuz ya siz . Sonra GM'ı kötülüyorsunuz !

Kimse kötülemiyor ben telefnum cebimde yamulana kadar telefondan memnundm sadece kasanın kalitesizlıginden sikayet edıyoruz

• adanalı1905 kullanıcısına yanıt
    Yo telefon gayet kaliteli. Sadece kullanmayı bilmiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Setirekli

quote:

Orijinalden alıntı: lavdegon

ekran kırılması veya yamulması gibi darbe ve baskıya dayalı hasarlar tamamen kullanıcı hatasıdır. Ücretli yapılması gayet normal. Böyle durumlarda sadece onarım ücretinin çok pahalı olduğunu düşünürsen tüketici hakem heyetine itiraz edebilirsin.

Yamulmayla kırılmayı aynı katogoriye koymamalısın.
    Ekran yamulması kullanıcı hatası olmaz,ürün veya kullanılan materyalin kalitesizliğinden olur.
    Ama ürünün üzerinedeki marka General Mobile,serviste onun yan kuruluşu olan Telpa olursa bak o zaman kullanıcı hatası olur.
    Hakem heyeti ürün sahibini haklı bulacaktır;Gerçi bunu Telpada biliyor ama adamların kalite anlayışı malesef bu.Bozuk soketin varlığını kabul edip ücretini kullanıcısından alan bir firma...

telefon kasalarıda dahil bütün maddeler belli bir kuvvete kadar şeklini koruyabilir. Kasada kullanılan maddeye, tasarıma ve cihazın inceliğine göre bu oran değişir ama hepsinin bir üst sınırı var. Bu üst sınırdan daha fazla kuvvete maruz kalırsa şeklinin bozulup yamulması gayet normaldir. Mesela telefonu arka cebe koyup üstüne oturusanız bu üst sınırı aşabilirsiniz o zaman telefonda yamulur Bu da kullanıcı hatasıdır. Hiçbir telefon durup duruken yamulmaz Dayanabileceği üst sınır aşıldığı için yamulur.

Discoverynin kasası ince ve şık bir şekilde tasarlandığı ve plastik olduğu için daha fazla dikkat etmek gerek. Hiçkimse "bende 3310 var üstünde tepindiğim halde yamulmuyor ama discovery kalitesiz iişte bak yamuluyor" benzeri saçma kıyaslamalar yapmaya kalkmasın. Telefon kasası inceldikçe şıklığı artar ama baskıya olan direncide doğal oalrak zayıflar. Bu son derece normal bi durum. Ben yamulmaya karşı daha dirençli telefon istiyorum diyosanız ince telefon kullanmayın onun yerine MOTO G gibi 11.9 mm kasa kalınlığı! olan takoz benzeri cihazları tercih edin

• Bu tip telefonları özellikle de arka cepte kullanmayacaksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Bu tip telefonları özellikle de arka cepte kullanmayacaksiniz.

Yan cepte yamulan bir telefon ztn

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanalı1905

quote:

Ben ön cebimde taşıyorum. Ayakkabı bağlarken miğdeme giriyor ama şimdiye kadar bir yamulma olmadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: akare+bkare=ckare

quote:

Orijinalden alıntı: adanalı1905

quote:

Ben ön cebimde taşıyorum. Ayakkabı bağlarken miğdeme giriyor ama şimdiye kadar bir yamulma olmadı..

1 hafta öncesine kadar bendede durum öyleydi ne olacağı belli olmuyor

• kamyon takozu gibi iphone 4 ün yamulduğu bir dünyada bırakında gmd de yamulsun

bknz:http://forum.donanimhaber.com/m_71578973/tm.htm

ekran yamuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazeteciya -- 27 Nisan 2014; 11:20:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_igci

kamyon takozu gibi iphone 4 ün yamulduğu bir dünyada bırakında gmd de yamulsun

bknz:http://forum.donanimhaber.com/m_71578973/tm.htm

ekran yamuldu

Bide öyle yumulan telefon diye haber yapıyorlar meğersem bizim telfonda bu özellik varmış.Buda +lara geçer
    Ayrıca soruna gelince tüketici kaynaklı
  • Bir ara iphonelarda yamuluyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bügün baktım 180 tl fatura çıkmış dokunmatik değişecek yazıyordu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.