Şimdi Ara

Ekranda hareketle birlikte doku oluşması (kumlama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Video izlerken (internet veya HDD den) ekranda canımı sıkan bir şey farkettim.
    Videonun oynadığı ekran boyutu tam ekran olsun yada olmasın, bir doku, bir kumlama meydana geliyor. Tarifi zor, kumlama veya Şeffaf bir kumaş dokusu şeklinde tanımlayabileceğim bu konu hakkında fikri olan var mı? Ayrıca çözümü var mı? (Tam ekran video modunda değilken, sadece videonun oynadığı alanda oluşuyor)
    Ayrıca explorerda sayfayı hareket ettirince de oluyor. İnşallah donanımsal değildir.

Teknoloji marketlerde laptop incelerken bazı ekranlarda gördüğüm o doku, şimdi kendi başıma geldi.

Bilgisi olanlar fikrini alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 22 Mart 2015; 9:04:36 >

• En azından bu sorunu olan var mı? Tekno marketlerde bir sürü laptopta gördüm, illaki elindeki cihazda bunu gören vardır. Çözüm olmasada "bende de var" diyen birilerini görmek istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son kez yazayım çünkü halen yanıt alamadım. Demekki bu sorun herkeste var diye bir kanaat oluşuyor; hani bir kusur vardır da malın değeri düşmesin diye dile getirilmek istenmez ya. İnşallah yanıtsız kalma sebebi bu değidir.

Dün crysis 2 yükledim ve o kumlanma, ince tül dokusu görüntüsü yine vardı. Yani işin özeti şu, ekranda hareket olduğu anda o tül dokusu oluşuyor. Ekranda oynayan şeyin ne olduğu önemli değil: Video, pencere kaydırma, resim kaydırma, oyun v.s.
    1080 p harici ekrana yani tv ye bağladım ve hiç bir sorun yoktu. Yani sorun ne dahili, ne harici ekran kartından. Hatta sanırım donanımda dahi sorun yok, ekranda bir sorun var.

An itibariyle soru şu:
    1- Herhangi bir laptop ekranında bu hareketle birlikte kumlama, file doksuu oluşmasına tanık olan var mı?
    2- Asus x550jk kullanıcıları özellikle böyle bir durum ile karşılaştı mı?
  • aynı sorunu ben de yaşıyorum, belki 1 senede çözüm bulmuşsunuzdur

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=119782050&p=1&anchorToGo=119782050#119782050
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.