Şimdi Ara

Ekranda Pembe Çizgiler Var Format da Fayda Etmedi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sabah NFS Hot Pursuit oynuyordum ve birden oyun dondu. Renkler kaydı ve sonra ekran karardı. Bilgisayarı yeniden başlattım. Başladıktan sonra renklerin garip olduğunu farkettim. Windows 7 yükleme ekranından sonra ekran öyle siyah kaldı. Ben de format attım. Elimde sadece XP'nin diski olduğu için XP yaptım mecburen. Ama sorun gene düzelmedi. Masaüstü falan açılıyor ama ekranda dikine pembe çizgiler var. VGA Driver'ları da kuramıyorum. Driver'ı kurduğum zaman tekrar başlattığında XP yükleme ekranı geçtikten sonra öyle kalıyor. Bazen Mavi Ekran da çıkıyor. En son ekran kartı driverı da indirdim gene işe yaramadı. Kasayı söktüm ekran kartını falan çıkarıp temizledim gene fayda etmedi. Bilgisi olan arkadaş varsa yardım ederse çok sevinirim.

• Ekr. krt eğer garantili ise hemen servise gönder yüksek çözünürlüklerde ekranda pempe çizgiler çıkartıyor de teknik servise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosmodream

Ekr. krt eğer garantili ise hemen servise gönder yüksek çözünürlüklerde ekranda pempe çizgiler çıkartıyor de teknik servise.
    Aynı sorun bendede mevcut kafayı yicem napıcaz bilmiyorum :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: azrail_gfb

Ya oyun oynamayı falan geçtim şu çizgiler gitsin yeter kafayı yyemek üzereyim... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Repercussion -- 23 Kasım 2010; 10:33:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Repercussion

quote:

Orijinalden alıntı: azrail_gfb

Ya oyun oynamayı falan geçtim şu çizgiler gitsin yeter kafayı yyemek üzereyim... :)

Alıntıları Göster
    Resim de koyayım:

• quote:

Resim de koyayım:

Alıntıları Göster
    Ekran kartınız resimde görüldüğü üzere maalesef yanmış. Garantiye gönderiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Ekran kartınız resimde görüldüğü üzere maalesef yanmış. Garantiye gönderiniz.

Alıntıları Göster
    ekran kartının yonga setine elinizle dokunma imkanınız varsa yandığını elinle de hissedebilirsin
  • quote:

Resim de koyayım:

Alıntıları Göster
    Büyük ihtimal ekran kartında kalıcı bir hasar oluşmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Büyük ihtimal ekran kartında kalıcı bir hasar oluşmuş

Alıntıları Göster
    Ekran kartını çıkarıp baktım da pek birşeyi yok gibiydi.
  • quote:

Ekran kartını çıkarıp baktım da pek birşeyi yok gibiydi.

Alıntıları Göster
    Eğer ki monitörünüzden eminseniz sorun ekran kartındadır. Fiziksel olarak herhangi belirti bulunmayabilir, ancak içerisindeki transistör veya çiplerden biri veya birkaçı yandıysa bu tür sorunlar oluşacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Eğer ki monitörünüzden eminseniz sorun ekran kartındadır. Fiziksel olarak herhangi belirti bulunmayabilir, ancak içerisindeki transistör veya çiplerden biri veya birkaçı yandıysa bu tür sorunlar oluşacaktır.

Alıntıları Göster
    başka monitörle denedinmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stresss

Denemedim ama monitörde sorun olduğunu sanmıyorum. Çünkü örneğin video falan açtığım zaman altta ve üstte kalan siyah yerlerde bu çizgiler olmuyor. Sadece renkli kısımlarda oluyor. NVidia'nın forumlarına da yazdım orada da sorun donanımsal dediler. Ekran kartında sorun oluşmuş yani. Gene de teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için. Hem değiştirmek için bahane de olur daha iyisini aldırtırım bizimkilere
  • quote:

quote:

Denemedim ama monitörde sorun olduğunu sanmıyorum. Çünkü örneğin video falan açtığım zaman altta ve üstte kalan siyah yerlerde bu çizgiler olmuyor. Sadece renkli kısımlarda oluyor. NVidia'nın forumlarına da yazdım orada da sorun donanımsal dediler. Ekran kartında sorun oluşmuş yani. Gene de teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için. Hem değiştirmek için bahane de olur daha iyisini aldırtırım bizimkilere

Alıntıları Göster
    PSU unuda kontrol et bence onun soruna yol açıp ekr. krt bu halde pempeli bırakması normaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cosmodream

PSU unuda kontrol et bence onun soruna yol açıp ekr. krt bu halde pempeli bırakması normaldir.

Alıntıları Göster
    aynısı benim arkadaşta da vardı.ekran kartını çıkardım yuvayı falan temizxledim.bi kaç defa denedim çalıştı.
    ama ekran kartı bozuk.sorunun kaynağı bu.
    bugün gidersen bile 1-2 ay sonra tekrar yapmaya başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crabby

aynısı benim arkadaşta da vardı.ekran kartını çıkardım yuvayı falan temizxledim.bi kaç defa denedim çalıştı.
    ama ekran kartı bozuk.sorunun kaynağı bu.
    bugün gidersen bile 1-2 ay sonra tekrar yapmaya başlar.

Alıntıları Göster
    sorun ekran kartından kaynaklanıyor en iyisi anakarta uyumlu yeni bir ekran kartı al çünkü bu bilgisayarı böyle kullanmak imkansız
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUHAMMET18

sorun ekran kartından kaynaklanıyor en iyisi anakarta uyumlu yeni bir ekran kartı al çünkü bu bilgisayarı böyle kullanmak imkansız

Alıntıları Göster
    Eğer monitörünüzden eminseniz sorun ekran kartındadır. Fiziksel olarak herhangi belirti bulunmayabilir, ancak içerisindeki transistör veya çiplerden biri veya birkaçı yandıysa bu tür sorunlar oluşacaktır. ana kartınıza uygun başka bir ekran kartı takıp deneyin...

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetçolak

Eğer monitörünüzden eminseniz sorun ekran kartındadır. Fiziksel olarak herhangi belirti bulunmayabilir, ancak içerisindeki transistör veya çiplerden biri veya birkaçı yandıysa bu tür sorunlar oluşacaktır. ana kartınıza uygun başka bir ekran kartı takıp deneyin...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetçolak

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar ilgilendiğiniz için...

• quote:

Teşekkürler arkadaşlar ilgilendiğiniz için...

Alıntıları Göster
    aynı sorun bendede oluştu şuan arkadaşın koyduğu resimle aynı ekran kartı değişikliği nekadara mal olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear389

aynı sorun bendede oluştu şuan arkadaşın koyduğu resimle aynı ekran kartı değişikliği nekadara mal olur ?

Alıntıları Göster
    Hocam diklemesine değil ama aynı çizgilerin enlemesinesi bende olmuştu. Servise götürmek durumunda kaldım cihazımı, eski cihazımı (hp). Elektrik akımından kaynaklı bir sorun demişlerdi. o gün bugündür bi durum olmadı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.