Şimdi Ara

ekranın sol üst köşesinde ufak beyaz bir kare var ve hiç gitmiyor???LÜTFEN YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
25.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim ASUS M50SA laptobum var ve ekranda masaüstü gözükürken ekranın sol üst köşesinde ufak bir beyaz kare görünüyor ve buna müdahale edemiyorum..Herhangi bir pencere açıktğımda ya da uygulama çalıştırdığmda karenin üzerine getiriyorm ve kare gözükmüyor birde duvar kağıdını değiştiriyorum ama o kare orda sabit duruyor..Bu kare masaüstündeydn gözüme batıyo ve beni rahatsız ediyor sorun hakkında veya çözümü hakkında bir bilgisi olan beni bilgilendirirse sevinirim..Şimdiden çok teşekkür ederim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon Ekranının Sol Üst Köşesinde Beyaz Kare Sorunu

Telefon ekranının sol üst köşesinde beyaz bir kare belirmesi yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenleri olabilir.

Olası Nedenler:

• Sistem Arızası: Telefonun işletim sistemi veya uygulamalarında meydana gelen bir arıza, ekranın belirli bir bölümünde beyaz kareye neden olabilir.
    • Donanım Arızası: Ekranın sol üst köşesindeki donanım bileşenindeki bir arıza da bu soruna yol açabilir.
    • Üçüncü Taraf Uygulamalar: Bazı üçüncü taraf uygulamalar, telefon ekranında beyaz kareler gibi görsel hatalara neden olabilir.
    • Hasar: Telefonun ekranının fiziksel olarak hasar görmesi, beyaz kare gibi görüntü sorunlarına yol açabilir.

Çözüm Adımları:

• Cihazı Yeniden Başlat: Telefonu yeniden başlatmak, geçici sistem arızalarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Üçüncü Taraf Uygulamaları Kaldır: Bilinen sorunlara neden olabilecek herhangi bir üçüncü taraf uygulamasını kaldırmayı dene.
    • İşletim Sistemini Güncelle: Telefonun işletim sistemini en son sürüme güncellemek, bazı hata düzeltmelerini ve iyileştirmeleri içerebilir.
    • Güvenli Moda Geç: Telefonu güvenli moda geçirerek, yalnızca önceden yüklenmiş uygulamaların çalışmasına izin verebilirsin. Bu, sorunun bir üçüncü taraf uygulamasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemeye yardımcı olabilir.
    • Donanımsal Sorunları Kontrol Et: Ekranda kırıklar veya hasar olup olmadığını incele. Donanımla ilgili sorunlar varsa, bir tamirciye danışman gerekebilir.

Ekranın Sol Üst Köşesindeki Beyaz Kare iPhone'larda

iPhone'larda ekranın sol üst köşesindeki beyaz kare, özellikle aşağıdaki durumlarda yaygın bir sorundur:

• FaceTime Aşaması: FaceTime aramaları sırasında kare, aktif konuşmacının küçük önizleme görüntüsünü gösteren bir aşama olarak görünebilir.
    • Bilgi Merkezi: Bilgi Merkezini açtığında, beyaz kare, yeni bildirimlerin sayısını gösteren bir rozet olarak görünebilir.
    • Sistem Uyarıları: Telefon, düşük pil veya veri bağlantısı sorunları gibi sistem uyarıları görüntülediğinde de beyaz kare belirir.

Özellikle iPhone'larda, beyaz karenin belirli bir işlevi olduğu ve sistemle ilgili bir sorun olmadığı durumlarda sorun giderme adımlarına gerek olmayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • namı değer ölü pixsel bunun bi çözümü yok tabi lcd paneli değiştirmekten başka
  • garantiye vericeksin değişicekler ... başka yolu yok
  • ölü piksel olayında sürekli o beyaz kutucuğun gözükmesi gerekmiyor mu?? Bunda herhangi pencere açtığımda pencerenin normal görüntüsü oluyo ekranda kutucuk gözükmüyor çünkü..
  • arkadaşım bende de laptop u ilk aldığımda bu sorun vardı...sakın servise falan yollama o ölü piksel değil emin olabilirsin...ekran kartı sürücünü güncelle düzelecektir
  • ilk aldığım günden beri ekran kartını güncellemek istiyorum ama ATI nin sitesinde laptop ekran kartıları için herhangi bir güncelleme yayınlamadılar. Masaüstü ekran kartlarının güncellemesini indirdiydim çalıştırdım ama sürümde herhangi bir değişiklik olmadı bu konuda yardımcı olursan sevinirim..EKRAN KARTIM ATI Mobility Radeon HD 3650 1GB...
  • asus un kendi sitesinde 2 sürüm var şu anda...muhtemelen ilk sürüm yüklüdür sende...ikinci sürümü indirmelisin
  • tunchie87 öncelikle çok teşekkür ederim dediklerini yaptım ve kutucuk kayboldu.. Yalnız ati nin control center i görev çubuğunda gözükmüyor artk ve sağ tuş yapıp control center a bastığımda hiç bişi olmuyor yani control center a ulaşamıyorum.. Eğer bunun hakkında da bi bilgin varsa paylaşırsan sevinirim tekrar çok teşekkürler...
  • ölü piksel görmeyen arkadaşlar biraz araştırın daha sonra yorum yapın... doğru dürüst bilginiz olmadan burada yardım isteyenleri yönlendirmeye çalışmayın... kompliman kardeş
    cc yeniden ve farklı bir sürüm kur düzelmesi lazım...
  • merhaba arkadaslar bende asus m50sr ve laptopumun sol ust kosesinde beyaz kare var birsey fark ettim ati ccc kapatinca o nokta gidiyor ama acinca tekrar geliyor ve laptop kendi kendine reset atiyor format attim duzelmedi sorunlarin cozumlerini bilen paylasirsa cok sevinirim

asus m50sr

ati hd3470 256mb ekran karti 4gb ram(3071mb) t8300 2.4ghz vista home premium ekran karti guncel surumunu bulamiyorum ve de bu resetler canimi sikmaya basladi laptop durup dururken veya oyundayken prostreet cod4-5 te yapiyo isinmadan dolayi olabilecegini dusundum altina sogutucu koydum sorun yine devam ediyor lutfen yardim edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seco917 -- 24 Aralık 2008; 13:30:23 >

• www.inndir.com a girilir. Everest ultimate edition yazılımı indirilir. Yazılım kurulduktan sonra ekran kartı bulunur oradan driver linki tıklanarak son sürümü ilgili sitesinden indirilir. Çok dert edilmez. Baktın bu ölü piksel o zaman sineye çekilir : )
  • i486 bi yardim daha isticem guncel driver i buldum ama yukleyemedim benim bilfigim yollarla bi zahmet bana nasil yapilacagini soyler misin?
    denetim masasindan ekle/kaldirdan denedim olmadi aygit yoneticisinden denedim olmadi nasil olacak bu ati driver yukleme olayi?
  • çözdünüzmü bu olayıı lütfenn cvp konuyu daha yeni gördümm bendede aynı sorun var
  •  ekranın sol üst köşesinde ufak beyaz bir kare var ve hiç gitmiyor???LÜTFEN YARDIM!!!
    Arkadaslar ekranın sol kösesindeki kutucugu yok etmek icin amd nin yeni sürümünü yüklemeye gerek yok ATI Catalyst Control Center sistem tepkisini kaldırın yok olur ama yeni sürüm artısı eksisi olabilir ati yazılımı iste size uygun olan sürücüyü kullanın

• leptobumda masaustune gelince bos bi kare felan yabıyon ya ben de onlar nokta nokta nabcam
  • Arkadaşlar Monitörümün Sol Üst Köşesinde Beyaz bİr Kare var Onu nasıl yok edebilirim Bilgisayarım Casper marka masa üstü yardım edin lütfen
  • Aynı sorun bende de oldu ama saniyelik bir şeydi. Bir anda görünüp kayboldu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.