Ekrem İmamoğlu'nun diploması hakkında 2020 yılında CİMER'e yapılan şikayet sonucu İstanbul Üniversitesi'nin yatay geçiş işleminin hukuka uygun olduğunu tespit ettiği ortaya çıktı. (Oda TV) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ekrem İmamoğlu'nun "lisans diplomasının sahteliği hususunda yapılan ihbarlar kapsamında" ve Yüksek Öğrenim Kurulu'nca hazırlanan rapor ile "diplomanın sahteliğine ilişkin tespitlerin yer aldığı rapor üzerine" soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu ifadesi alınmak üzere 26 Şubat'ta Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne davet edildi. Odatv, 5 yıl önce Ekrem İmamoğlu’nun diploması hakkında CİMER’e yapılan şikayet ve İstanbul Üniversitesinin konuyla ilgili verdiği yanıtla olayı kapattığı yazıya ulaştı. 15 Şubat 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan şikayette Ekrem İmamoğlu’nun 1990 yılında Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptığı ve haksız geçiş yaptıysa "kamu vicdanı açısından menfaatin" geri alınması istendi. ![]() CİMER’e yapılan şikayetin ardından İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, İşletme Fakültesi Dekanlığı’na bir yazı göndererek konuyla ilgili yanıt istedi. Bunun üzerine İstanbul üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığından yanıt 24 Mart 2020 tarihinde geldi. ![]() CİMER’e yapılan başvurunun incelendiği belirtilerek, İngilizce İşletme programı mezunlarından Ekrem İmamoğlu’nun 1990 yılında ilan edilmiş olan yurt dışı (2.sınıf) yatay geçiş kontenjanına başvurduğu ve başvurusunun ilgili maddelerce değerlendirilerek kabul koşullarını yerine getirdiği ve bu nedenle kayıt olduğu ifade edildi. ![]() İlgili yönetmelik de belgede yer aldı. ![]() ![]() Diploma soruşturmasında gerçek ne? İmamoğlu'nun avukatları iddialara yanıt verdi - Sözcü Gazetesi https://www.sozcu.com.tr/diploma-sorusturmasinda-gercek-ne-imamoglu-nun-avukati-iddialara-yanit-verecek-p142869< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 18 Mart 2025; 23:6:9 > |
Ekrem İmamoğlu'nun Diploması yasal, iptal kararı yok hükmündedir !

-
-
Kumarbaz por favor şikayet etmiştir.
-
X2YK ozkan polatk kardeşim yine prim alamayacak.
O kadar çaba boşa gitti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cimere sorulan soru TAM ON NUMARA BİR SORU...
Ama cevap yok !
İstanbul Üniversitesi bildiğin soruyu LAF KALABALIĞINI BOĞMUŞ.
Yönetmelik ve madde karşaması dışında bir cevap göremedim ben.
Çok zor olmasa gerek puanı şuydu veya o dönemde puana bakılmadı vb demek veya denklik vardı demek.
Burada İstanbul Üniversitesi bir taraf zaten ve çıkıp biz evet Usulsüz almışık diyemez. ( DERSE KENDİSİDE CEZA ALIR oradaki memurlar rektör ve dekanlar usulsüz işlemde hapse kadar gidecek cezalar alır. ) Laf kalabalığı ile soru geçiştirilmiş gibi gördüm ben.
Bu işi artık YÖK ve MAHKEME ÇÖZECEK... Nedir ne değildir AK - Kara çıkacak mahkeme sürecinde.
Bu sözce cevap sizi tatmin etti mi mesela ne anladınız o metinden ?
Not: Bu arada İmamoğlu ve Çevresinin bu diploma işinden diplomanın iptal edileceği kanısına vardığı ve Eşi Dilek İmamoğlu'nu CUmhurbaşkanı adayı yapsak mı diye ciddi ciddi tartıştıkları iddia ediliyor.
Bakalım ilerleyen süreçte neler olacak görecez. Bu tamamen iddia tabi daha... Muhalif kanallar bile bakıyorum İmamoğlunu savunmak yerine yok AKP'li şununda diploması şahibeli yok şunun kızıda şahibeli o aman onlarıda iptal edin moduna girmişler bile.
-
İddia edildiği falan yok, Erdem Atay'ın gündemde kalmak için uydurduğu bir şey sadece Dilek İmamoğlu olayı..
İstanbul Üniversitesi yönetmelik maddesine kadar açıklamış , bundan tatmin olmayanların niyeti zaten kötüdür, gözlerini İmamoğlu düşmanlığı bürümüştür. Ne açıklama yapılırsa yapılsın inanmazlar. Çok umut bağladılar çünkü bu mesnetsiz iddialara.
Ha bu arada ;
-
İnsanın Aklı ile dalga geçmeyi bırakın. SORU nee verilen cevaplar nee.
Çok kolay yaa o dönem şartlar şu idi İmamoğlu bu şartları sağladı. Koca İstanbul Üniversitesi 5 kişilik kontenjan açtı ve kimse bu şartları sağlayamadı İmamoğlu Özel üniversiteden geldi sağladı diye açıklayacaklar.
Bakın not ortalaması şu isteniyordu İmamoğlunun bu denir.
Denklik bakın vardı
Bazı isimler ÖSS puanı isteniyordu diyor ama biz istemiyorduk 3-5 satırda biter. 2 sayfa yazı yazıp hiç bir şey yazmıyorlar.
Not: Mesela Avukatı yarın açıkalma yapacaz diyor yaa oda mesela esksik ve cevap değil.
Diploma konusunda açıklama istemiyor kimse. Yarın Dioloması konusunda tüm belgeleri açıklayacaz diyorlar :D Şaka gibii yaa...
Bak gör yarın çıkacaklar diploması bu bakın Üniversitede aldığı dersler bu bakın bunlar Üniversite arkadaşları bakın Üniversitede fotoları var flan bunları açıklayacaklar. Vee gördünüz mü bakın bizim diplomamız var Erdoğan açıklasın şimdi deyip geçecekler.
Yaa arkadaşım Soru oraya yatay geçiş nasıl yaptın Diplomayı soran yok size. Yatay geçiş yaptıktan sonra bir kere üniversiteye girdimi diploma kör topalda olsan 4-5 senede alınır zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Şubat 2025; 15:48:3 >
-
Bu ozkan tipinde diploma bile yok ama başkasınınkini sorgulamaya devam ediyor.
-
Özkan uğraşıyorsun da, bak gerçekten size ekmek çıkmaz buradan
Hulusi Akar'ın kızı yurt dışında Biyoloji bölümünden yatay geçişi Hacettepe tıpa yapmış. Usulsüzlük tespit edilip üstünden 11 sene geçtiği için takipsizlik verilmiş.
Yani İmamoğlu senin istediğin gibi tamamen suçlu olsa bile ceza vs. falan unut bence. Emsal karar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 24 Şubat 2025; 15:56:8 > -
Ceza alır almaz ben bilmem zaman aşımı ile yırtar yırtmaz onları mahkeme bilecek ama ŞAHİBELİ BİR ŞEKİLDE DİPLOMA almış mı almamış mı bu çıksın ortaya yeter. Siyaseten meydanlarda bu kullanılmaz mı sanıyorsun ?
Öbür türlü belgelerini sunar ifadesini verir hakkatten hakkı ile girmiştir o zaman kanunda yasada bir açık vardır bu açıktan faydalanıp girmiştir dava düşer gene onu ben bilmem mahkeme bilecek.
Mesele laf ebeliği ile Soruları çarpıtmanız aslında. İnsanları saf yerine koymyaa çalışmayıp nedir ne değildir açıklamak isteseler 10 dakika süröez. Cevaplar amaa abi AKP'de vara döndüğüne göre bir sıkıtnı var belli. Geçiş nasıl olmuş deniyor ikidebir sizin gibiler diploması var diye çıktı başta diploma fotusu flan attı ama Abi soru O DEĞİL İşte.
Bundan sonra kim ne derse boş artık MAHKEMEDE ÇIKACAK BAZI ŞEYLER ORTAYA.
İnsanların kafasında 2-3 soru var bunlara net belgei bilgili cevap lazım yatay geçiş ile ilgili. Laf ebeliği ile geçiştirilecek şeyler değil bunlar o yıllarda binlerce geçiş yapan nasıl yaptı İmamoğlu nasıl yaptı açıklanmalı.
Eğer iddia doğru çıktı ama 30 yıl geçti diye ceza almadı diyelim ama yatay geçiş şahbeli ise !! Yarın meydanlarda çıkıp halka nasıl siz işinizi düzgün yapın hakkınızla iş yapın diyecek bu tescillenirse bakalım görecez. Kendi yapmadığını halktan nasıl isteyecek muhalefet görecez. Veya haksuz hukuksuz iş yapanları nasıl eleştirecekler. Adam en başta sen neden yapıyon demiyecek mi ?
Koca muhalefet aday kalmamış gibi usulsuz iş yapmış şahibeli bir yatay geçiş ile diploma almış birini aday gösteriyor dedirteceksiniz anlaşılan ve sizde körlemesine nasıl savunacaksınız bunları görecez hep...
Bu arada baya baya İmamoğlu ve ekibide buradan diploma iptal edilir Korkusu sarmış deniyor. Çünkü YÖK burada usulsüzlük var diye Mahkemeye rapor sunduğu iddia ediliyor belgeleri ile birlikte.
İmamoğlu tarafıda baya baya ben olamazsa eşimimi yapsak diye tartıştığı düştü gündeme.
ensonhaber
Ekrem İmamoğlu’ndan diploma hamlesi: Dilek İmamoğlu aday olacakhttps://www.ensonhaber.com/gundem/ekrem-imamoglundan-diploma-hamlesi-dilek-imamoglu-aday-olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Şubat 2025; 16:28:35 >
-
Boşuna uğraşıyorsun. Kerimceme laf anlatamazın.
-
Hulusi akarın kızının yatay geçiş yapmasını
kimse sorgulamıyor...
Hulusi nin kızı bizi bu haksız sistemden kurtarmaya aday değilki.Bizi kurtaracak,liyakati,adaleti getirecek kişinin bagajı olmamalı
Hulusiye gelmeden zamanın akpli bakanı Faruk Çelik in kızının da torpilli yatay geçiş yaptiğını hatirlıyorum.Dava hukuk vs hiçbir şey ispatlanamadı tabiki.Şimdi imamoğlu da benzer bir çakallikla yatay geçiş yapmış.Düşük puanla Kıbrıs a yerleşmiş.Oradan da daha yüksek puanlı istanbul iktisat ingilizceye geçiş yapmış
Diploması gerçekmiş diye göbek atan tayfa asıl sorunun liyakat ve hak meselesi olduğunu görmezden geliyor nedense
Bu kafayla hicbir şeyi düzeltemeyecekler,bunlara umut bağlayanlara yazık
Eko başkan tarihi ayar verecek
Arkadaşlar imamoğlunun diploması gerçek.Yaptiğı yatay geçiş haksız.Üniversite sınavına giren,çoluğu çocuğu iyi bir üniversite kazansın diyen ana babalar gençler,hakkınız yeniyor.Akp si chp si yok bu işin.Alayı yapıyor.Trollerin şakşaklamalarına falan aldanmayın
Aşağıda benim bizzat şahit olduğum buna benzeyen ama siyasetçi olmadığı için konusu geçmeyen başka bir haber daha koyuyorum.Kıbrıs bu işler için paravan olarak kullanilıyor
sabah
Üniversite yönetimine torpil soruşturmasıhttps://www.sabah.com.tr/yasam/universite-yonetimine-torpil-sorusturmasi-2758991
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih KARAHAN -- 24 Şubat 2025; 19:4:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İstanbul Üniversitesi öyle diyorsa hemen İMAN mı edelim? Marmara Üniversite de RTE'nin diploması var diyor. Buna niye İMAN etmiyorsunuz? Ekrem'in diploması sahte değilse, RTE'ninki niye sahte? Nasrettin Hoca hikayesi gibi; Kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne niye inanmıyorsun?
Bazı şeyler ne kadar uğraşsan da değişmez. Diploma olayı da böyle bir olgudur. CHPliler nasıl ki RTE'nin diploması olmadığına her ne yaparsanız yapın inanmıyorlar. CHPli olmayanlar da Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının usule uygun olmadığı için sahte olduğuna inanıyorlar.
O yüzden bu konuyu diğer konu gibi kapatın gitsin. Boşuna bu konuda Ekrem İmamoğlu'nu aklamak için yırtınmayın. Ne yaparsanız yapın, bu konu Ekrem İmamoğlu için siyasi olarak NEGATİF bir olgu olarak kalacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 24 Şubat 2025; 20:50:54 > -
Yurtdışındaki bir üniversiteden Türkiye'deki üniversiteye geçiş ile Türkiye'deki bir üniversiteden Türkiye'deki bir üniversiteye yatay geçiş şartları bir değil. Örnek vermek gerekirse savaş öncesine kadar parası olan Ukrayna'da tıp üniversitelerine kayıt yaptırıp, bir iki yıl sonra sınavsız şekilde Türkiye'deki Tıp Fakültelerine geçiş yapıyorlardı. O yüzden puanı yetiyor muydu yetmiyor muydu muhabbetlerinden ziyade şartları yerine getiriyor muydu getirmiyor muyduyu tartışmak lazım. İstanbul Üniversitesinin açıklamasına göre de şartları yerine getirmiş ve geçiş işlemi yapılmış. Bu açıklamada tabii ki resmi bir dil ve üslup kullanılarak yapılmış. Not ortalamasını, İmamoğlu'nun puanını açıklamamışlar, bizde ÖSS şartı yoktu diyememisler diye açıklama yapılmamış ben bu açıklamayı kabul etmem diyerek "ALGI" yapmaya çalışanlara itibar etmeyin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hulusi akarın kızını yıllar yıllar önce ben konuştum. Tabi takan yok. 4 yıllık üniversite barajını geçecek puan alamamıştı ama tıbba geçiş yaptı.
Herşeyi biliriz ama millet takmaz ki. O zamanlar yaygara çıkacaktı ama ne oldu? Hiç. Ösym-yök'ün fetöcülere teslim edildiği yıllardı.
-
Çünkü ekrandan, twitter'dan sallaması daha kolay.
Kumarbaz por favor şikayet etmiştir. |
Bu ozkan tipinde diploma bile yok ama başkasınınkini sorgulamaya devam ediyor. |
5 sene önce İstanbul Büyükşehir belediye başkanı olduğunda da 1994'de aldığı diploma nedense bir anda mesele olmuştu. Şimdi cumhurbaşkanı adaylığı konuşulurken de bir anda 5 sene önceki mesele ısıtılıp, sanki yeni keşfedilmiş bir şey gibi medyaya servis ediliyor. Önce diploma yok dendi tutmadı, sonra diploma sahte dendi tutmadı, sonra geçişi şaibeli dendi tutmadı, sonra rektörlerle gece gizli gizli buluşuyordu dendi tutmadı. Sırada hangi fitne ve karalamalar var bakalım. Halk, Ekrem İmamoğlu'nu böyle komplolara, yargı tacizlerine yedirmeyecek. KUDURUN. |
Cimere sorulan soru TAM ON NUMARA BİR SORU... Ama cevap yok ! İstanbul Üniversitesi bildiğin soruyu LAF KALABALIĞINI BOĞMUŞ. Yönetmelik ve madde karşaması dışında bir cevap göremedim ben. Çok zor olmasa gerek puanı şuydu veya o dönemde puana bakılmadı vb demek veya denklik vardı demek. Burada İstanbul Üniversitesi bir taraf zaten ve çıkıp biz evet Usulsüz almışık diyemez. ( DERSE KENDİSİDE CEZA ALIR oradaki memurlar rektör ve dekanlar usulsüz işlemde hapse kadar gidecek cezalar alır. ) Laf kalabalığı ile soru geçiştirilmiş gibi gördüm ben. Bu işi artık YÖK ve MAHKEME ÇÖZECEK... Nedir ne değildir AK - Kara çıkacak mahkeme sürecinde. Bu sözce cevap sizi tatmin etti mi mesela ne anladınız o metinden ? Not: Bu arada İmamoğlu ve Çevresinin bu diploma işinden diplomanın iptal edileceği kanısına vardığı ve Eşi Dilek İmamoğlu'nu CUmhurbaşkanı adayı yapsak mı diye ciddi ciddi tartıştıkları iddia ediliyor. Bakalım ilerleyen süreçte neler olacak görecez. Bu tamamen iddia tabi daha... Muhalif kanallar bile bakıyorum İmamoğlunu savunmak yerine yok AKP'li şununda diploması şahibeli yok şunun kızıda şahibeli o aman onlarıda iptal edin moduna girmişler bile. |
X2YK ozkan polatk kardeşim yine prim alamayacak.
O kadar çaba boşa gitti |
Özkan uğraşıyorsun da, bak gerçekten size ekmek çıkmaz buradan Hulusi Akar'ın kızı yurt dışında Biyoloji bölümünden yatay geçişi Hacettepe tıpa yapmış. Usulsüzlük tespit edilip üstünden 11 sene geçtiği için takipsizlik verilmiş. Yani İmamoğlu senin istediğin gibi tamamen suçlu olsa bile ceza vs. falan unut bence. Emsal karar var. |
İnsanın Aklı ile dalga geçmeyi bırakın. SORU nee verilen cevaplar nee. Çok kolay yaa o dönem şartlar şu idi İmamoğlu bu şartları sağladı. Koca İstanbul Üniversitesi 5 kişilik kontenjan açtı ve kimse bu şartları sağlayamadı İmamoğlu Özel üniversiteden geldi sağladı diye açıklayacaklar. Bakın not ortalaması şu isteniyordu İmamoğlunun bu denir. Denklik bakın vardı Bazı isimler ÖSS puanı isteniyordu diyor ama biz istemiyorduk 3-5 satırda biter. 2 sayfa yazı yazıp hiç bir şey yazmıyorlar. Not: Mesela Avukatı yarın açıkalma yapacaz diyor yaa oda mesela esksik ve cevap değil. Diploma konusunda açıklama istemiyor kimse. Yarın Dioloması konusunda tüm belgeleri açıklayacaz diyorlar :D Şaka gibii yaa... Bak gör yarın çıkacaklar diploması bu bakın Üniversitede aldığı dersler bu bakın bunlar Üniversite arkadaşları bakın Üniversitede fotoları var flan bunları açıklayacaklar. Vee gördünüz mü bakın bizim diplomamız var Erdoğan açıklasın şimdi deyip geçecekler. Yaa arkadaşım Soru oraya yatay geçiş nasıl yaptın Diplomayı soran yok size. Yatay geçiş yaptıktan sonra bir kere üniversiteye girdimi diploma kör topalda olsan 4-5 senede alınır zaten. |
Hulusi akarın kızını yıllar yıllar önce ben konuştum. Tabi takan yok. 4 yıllık üniversite barajını geçecek puan alamamıştı ama tıbba geçiş yaptı. Herşeyi biliriz ama millet takmaz ki. O zamanlar yaygara çıkacaktı ama ne oldu? Hiç. Ösym-yök'ün fetöcülere teslim edildiği yıllardı. |
Benzer içerikler
- kızlık zarı dikimi
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- gerçek atatürk kimdir
- semerşah hangi cemaatin
- disney plus reklamlı
- youtube premium fiyat
- byd yeni model
- kapanan hat nasıl açılır
- e sim nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X