Şimdi Ara

Ekşi Sözlük Kapatılmalı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülke laiktir, şeriatt üsterükkk diyerek Osmanlıcılık oynamak isteyen tipler laiklik ve Cumhuriyet düşmanıdır. Yani rejim düşmanıdır, bölücüdür. Bunlar ulu orta gezerken sıra ekşi sözlüğe gelene kadar daha çok yol var.

• Dine ve senin "devlet büyüğü" diyerek kutsiyet atfettiğin şahıslara hakaret varsa zaten savcılık ilgileniyor. Geçmişte bu sebeplerden gözaltına alınan kullanıcılar oldu. Muhtemelen hoşuna gitmeyen görüşlerin ifade edilmesine tahammül edemiyorsun. Zira derdin yalan haber olsaydı her mecrada yalan haber üretip yayam malum partinin trollerinden de bahsederdin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aksine 26 yıllık ekşisözlük tarihinde 2 kişi ünlü oldu 2si de akpli. Biri lord eddard stark rumuzuyla Furkan Bölükbaşı atatürke küfür ederek ünlü oldu kimliği ifşalanınca avukatlara gitti dava açarak zengin olabileceğini fark etti işi o kadar büyüttü ki twittera geçip orada da ülkenin en ünlü aktrolü oldu. Akpye geçen kürşat zorluya bile “köpek” diyebiliyor ilk aktroll rasimden bile çok akp bağlantısı var, canını istediğini hapse sokuyor. Ağır şeriatçı ama sevgilisi açık. Kapalılar hakkını savunurken kapalıların şey videosunu izlerken yakalanıyor. Akp üniversitelerinde akademisyenlik yapıp üsküdarda gününü gün ediyor.

Diğer kişi de ekşisözlük klonu incisözlüğü açarak dolaylı yoldan ekşi sözlük sayesinde ünlenen serkan inci. Blogspot gibi sozlukspot sitesi açtı 0 yazılım bilgisi cebinden 0 para çıkararak bu sitede ekmeğe cinsel organını sokup başlık açmak gibi iğrençlikler yaparak ekşi sözlükte linç edildi inci sözlüğün ilk senesi her gün incide yapılan iğrençlikler gündemdi. İnci sözlük büyüdü kendisi okan bayülgenin programında kimliğini açıkladı. Referandumda akp lehine evet oyu verdi. Sözlüğü sattı. Zengin olup silikon vadisine taşındı. Yazılımcı geçinip gününü gün ediyor. Arada coin çıkarıp türkleri sağmaya devam ediyor. Geneli muhalif görünen platformdan 2 karakter çıkmış ikisi de akpli.

• AkTrollerin dolu olduğu bir platform haline geldi. Kapatmazlar. Ha bu arada Donanım haber forumda gördüğüm kadarıyla AkTroll dolmuş. Yönetimde bile var. Bence burası da kapansın ama kapanmaz.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Bir şeyi neden anlatmak zordur insan anlamıyor.

Benim anlatmak istediğim herkese her şeye küfür edilebilmesi orada. Dine hakaret edildiği kadar ateizme de hakaret ediliyor. "Devlet büyükleri" diyerek de şu ana kadar olan tüm devlet büyüklerimizden bahsettim yani sadece şimdiki zamanı kullanmamışım mesajımda.

Mesajlarımı tam olarak okumadan da suçlamanı anlamadım. Herhangi bir siyasi görüş öne sürerek bu konuyu açmasam da böyle bir yere çekebilmen garibime gitti doğrusu. Orada küfür edilen herkesin kimliği, inancı, görüşü olabilir.

• Kafa yapısına bak… Size kalsa hoşunuza gitmeyen herhangi bir fikir beyan edilen her platform kapatılsın.

Terör propagandası vs.. sadece ekşide mi yapılıyor? O zaman sosyal medya komple kapatılması gerekiyor. Propaganda yapanı yakalayıp içeri atmayalım ama propaganda yapılan mecrayı kapatalım ne güzel.

Ekşide 2017’de yazarlığım onaylandı ondan önce de girip entryleri okuyordum insanın entelektüel birikimini arttıran bir çok şey okudum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

Yönetimler şikayet edilen mesajlarla ilgilenmiyor demişim, "propaganda yapanı içeri atmayalım" diye bir sözüm de olmamış hatta atılmasını en başta ben isterim. Uydur uydur söyle ve dediklerimi çarpıt ne güzel!

Gayet bilgilendirici mesajlar da var bunları da inkar etmemişim. Dediğim tek mesele orada her türlü küfürler kullanılması, toplumun hoşuna gitmeyecek her türlü şey yapılması ama bunu demek bile sıkıntı oluyor senin kafa yapındakiler anlamak istemiyor pek. Ekşi yazarı olduğunu belirtmene gerek yoktu ayrıca.

• Agentwho A kullanıcısına yanıt
    Yok bu kafa yapısına bir şey anlatılmaz sizin gibi insanlar bu ülkenin en büyük sorunu

Merak ediyorsan, ben yeni üniversite mezunu ve yakın zamanda askerliğimi yapacak olan vatanıma ve milletime bağlı olan bir gencim. Sen kimsin ülken için millete sataşmak dışında ne faydalar yaptın acaba açıklar mısın?

Yaşın ilerledikçe ufkun açılır ve bu zihniyetten kurtulursun diye tahmin ediyorum yoksa zor bir hayatın olacak.

Bu arada ben 31 yaşında çoktan askerliğimi yapmış biriyim senin ekşi kapatılsın demek dışında bu yaşında var mı bir faydan vatana kardeş? Ya da şimdi benden bilmem kaç yaş ufak biriyle benim şu faydam oldu senin bu faydan oldu diye sidik mi yarıştırayım? :D

Vatana faydalı olmak sidik mi yarıştırmak demek ???

Bu ülke için ölürüm ben gerekirse ama senin gibi bozuk ziyniyetleri gördükçe canım sıkılıyor. Kim ve ne olduğun belli değil. Ancak millete sataş ve tahrik et. Bu mu zihniyetin?? Dediklerine dikkat et

He koçum he ölürsün eminim. Sizin yaşlarda biz de böyleydik hadi büyü de gel akşam akşam daha fazla sinirimi bozamam blok.

İstiyorsun ki herkes senin anlattıklarının arkasındaki ideolojik dayanağı sorgulamasın, senin anlattıklarını olduğunu gibi kabul etsinler.

"Devlet büyüğü" tabiri baştan sorunlu bir tabir. Bu tabiri kullanan birisinin siyasi görüşü yüzde 99 bellidir. Devlet yönetiminde hangi kademede olursa olsun kimse büyük değildir. Eğer onlara büyük diyorsanız kusura bakmayın siz vatandaş değil tebaasınız demektir. Müsterih olun, herhangi bir mecrada büyükleriniz eğer kendilerine bir hakaret olursa gereğini yapıyorlar.

Bu ülkede tek taraflı işleyen TCK 216 yasası var. Bu yasanın bugüne kadar ülkede hakim olan dini görüşün dışındaki dinlerin ve malum siyasi ideoloji dışında ideolojilerin lehine işletildiğini görmedik. Sokak röportajında ateistlerin kafasını kesmek lazım dersen başına bir şey gelmez. Ama hakim ideoloji ve onların ideologlarını eleştirirken açıklamanı didik didik ederler ve hakaret diye niteleyebilecekleri bir tabir bulurlarsa hapis cezasını yapıştırırlar. Eğer bu ülkede hakim olan dini eleştiriyorsan hakaretin h'si bile olmasa eğer söylediklerin geniş yankı buldu ise başına gelmeyen kalmıyor (Diamond Tema).

Dine ve senin tabirinle devlet büyüklerine hakaret varsa o kullanıcıların başına kötü şeyler geliyor. Geçmişte soruşturma geçiren, göz altına alınan kullanıcılar oldu. Mesela hangi yazıyı "devlet büyüklerine" ve dine hakaret olarak gördün de kapatılmasını istedin, buraya ekran görüntüsü koyar mısın? Buraya yazsan eminim hemen hemen hepsi hakaret ile ilgisi olmayan yazılardır.

Ha diyelim ki yasalara aykırı yazılar var. O halde o yazının sahibi hakkında yasal işlemler yapılır, bahsi geçen platformun suçu değildir. Platform savcılık talep ettiği zaman IP adresini paylaşarak zaten kendi üzerine düşeni yapmaktadır. Hatta bahsi geçen platform kendi yazar alım süreçlerini ihlal ederek malum parti trollerini direkt olarak almakta ve kapatılmamak için kendi üzerine düşenden fazlasını yapmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 15 Şubat 2025; 19:16:0 >

• Bir görüş ifade ettik diye ülkenin sorunu ilan ediliyoruz. Görüyoruz asıl kim sorunmuş ve farklı görüşlere tahammül edemiyormuş. Dediklerimi çarpıtarak sonra blok yapması kolay..

• bence beyinlerimizi doğrudan kapatalım sadece a haber izleyip günümüzü çalışarak kapatalım.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Yine önyargılı olduğunu düşünüyorum. Bu mesajı herhangi bir ideolojik ya da siyasi dayanağı olmadan yazmıştım. Sadece ilk başta din ya da devlet büyüğü diyince hemen siyasi dayanak sorgulaman yanlış bence. Belki de yazdığım dilden ya da yazış biçimimden dolayı öyle yargılara vardın o konuda benim de hatam olabilir. Ama sayfalardır asıl anlatmak istediğim şey bu değil.

Şiddete ve küfürlere tamamen karşı olarak her yerde tepkimizi göstermek lazım. Eğer sokakta birisi "ateistler kesilsin" derse ona da tepki gösteririm ve zaten gündem olur. Ama ekşisözlükte bu aşırı yaygın ve herkese her görüşe edilen küfürler havada uçuşuyor ve sanki kimsenin umrunda değil. Zamanında çok şikayet ettiğim oldu ekran görüntülerini toplayamadım ama illaki denk gelirim ve görmek istesen atarım.

"Buraya yazsan eminim hemen hemen hepsi hakaret ile ilgisi olmayan yazılardır." düşüncen de önyargılı bence biraz baksan illaki sen de görmüşsündür.

• Bu yasakçı kafaya hastayım. Discord'u da bu kafa yasaklattı. Bir kesim küfür ediyor diye platformu kapatamazsın arkadaşım. Elinde bilişim suçlarıyla ilgilenen birimler var. O entry'yi giren kimse alacaksın ip'sini bulacaksın şahsı. Bir grup tip suç işliyor diye koca platform kapatılır mı? Ha yapmadığınız şey değil yapıldı. Sadece normal bir kullanıcıyı cezalandırıp uğraştırdınız. O küfürleri edenler yine girdi yine küfürlerini etti. Deve kuşu gibi kafayı toprağa gömünce gerçekler değişmiyor yani.

Bu arada DH'e günlük olarak girerim, siyasi tartışmaların olduğu bu bölümde senin mesajını hiç görmedim, ilk defa görüyorum desem yeridir. Pek çok siyasi tartışmaya girdiğini söylemişsin herhangi bir mesajını gördüğümü hatırlamıyorum. Bu şahsın burada siyasi tartışmalara girdiğini daha önce gören oldu mu?

Bloklıyorsan şikayet etmeyeceksin...

İfade özgürlüğü engellenemez. Birileri haddini aştı diye kurunun yanında yaşta yansını savunamazsın...

Bu mantıkla hareket edenler ülkede diktatoryal rejime çevirecekler ...

Keskin sirke küpüne zarardır...

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Kapatmayacaksak yöneticiler biraz daha dikkat etsin o zaman. Diyelim ki sen bir sözlük sitesi kurdun, içinde her türlü kesime küfür ya da çarpıtıcı bilgiler var kullanıcılardan gelen. Onlara göz yumar mısın?

Yıllardır DH üyesiyim. Son yıllarda pek aktif değildim ama geçmişte siyasi konulara girdiğim oldu.

Bir de ben bu savunanları artık cidden anlamıyorum. Belki o sitede size de küfredildi dolaylı yoldan?

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Bloklayan ben değilim galiba karışıklık olmuş.

Hatırlatmak isterim ki o zaman senin görüşüne edilen küfürler de "ifade özgürlüğü" oluyor. Çünkü dediğim gibi her kesime küfreden insanlar var orada.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.