Şimdi Ara

Eksilen yağı tamamlama detayı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: defiant82

Araç 1.2

Alıntıları Göster
    0.9 nerden uydurduysam artik... ancak 1.2 icin de fazla 1 litre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • angelizer kullanıcısına yanıt
    Markadan bağımsız olarak ufak hacimde turbo ile beslenmiş motorlarda bu tarz sıkıntılar yaygın şekilde oluyor hocam. Ya bu tür kronik sıkıntıları olmayan bir model bulacaksınız ya da daha yüksek hacme yöneleceksiniz.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    tekrardan merhaba,
    servise gittim konuyla alakalı olarak detaylı bir şekilde ilgilendiler. aracın yağ eksiltmesinin belirlenen aralıkta olduğunu söylediler. yine de fabrikaya şikayet açtılar, durumla alakalı bir değişiklik olursa buradan haber ederim.

yaygın durum ise çoğunluğun ön gördüğü şekilde bu tarz motorlarda bu miktardaki eksilmelerin normal olduğu yönünde. fakat bu benim için kötü bir durum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tekrardan merhaba,

konuyla alakalı olanlar veya daha sonraki süre içerisinde aynı problemi alıp çözüm arayanlar okur diye yaptığım işlemi anlatıyorum.
    bu eksiltme neticesinde kendim yağ eklemesi yapmayarak olduğu gibi yetkili servise gittim.
    araca bakıldı incelendi tekrar yağ eklendi falan ama sorun yine devam etti.
    son hesaplamada takribi 5 bin kilometrede 2.5 civarı bir yağ eksilttiği tarafımca ve servisçe tespit edildi.

aracımın garantisi geçtiğimiz sene sonlarında bittiği için fakat bakımlarını önceki renault aracımda da olduğu gibi hep yetkili serviste olduğu için "iyi niyet garantisi"ne sokularak kontrol edildi ve arabamı toplamda 2 hafta civarı servise sokuldu. bu esnada tam olarak hata tespit edilmeye çalışıldı neyse yaklaşık bir hafta sonra arandım ve aracımın sekmanlarından yağ kaçırdığı ve rızam dahilinden fabrikadan onarım yapılacağı söylenildi. yani marka garantisi geçmiş bile olsa ve düzenli olarak bakımlarınız yetkili serviste yapıldığı sürece garanti süresini kullanıcının lehine şekilde uzatıyor ve hata kendilerindeyse de bunu kabul ediyorlar.

motor takbiri 4-5 gün içerisinde açıldı ve serviste sekmanları yenilenmesinin yanı sıra güvenlik nedeni ile değişmesi gereken her şeyi değişti.
    sekman, piston, kayışlar contalar bilmem neler uzun uzadıya detaylı bilgi verildi bu konuda hatta o kadar ilgili bir bakım yapıldı ki cam suyundan tutun da klima gazına kadar her şeyi sıfırdan yeniledi ve bu süreç boyunca birimdeki yetkili abi tarafından hemen hemen her gün detaylı bilgi verildim.

sonuç, üretim sonucu olarak kronik olarak gördüğüm bu yağ eksiltme probleminin çözümü en güzel olarak yetkili serviste. belirli değerler üzerindeki eksiltmeyi onlar da anormal buluyorlar ve gerekeni neyse yapıyorlar. bu süreç içerisinde de size geçici bir araba verebiliyorlar ve sizden hiç bir onarma, hizmet vesaire bedeli talep etmiyorlar.

yeni aldığınız bir araçta böyle sıkıntılar çıkabiliyor. aynı mevzuyu volkswagen firmalarına ait DSG şanzuman mevzunda da bile çıktığını görünce bu tarz bir hatanın bir araçta olmasını olağan görüyorum. bu tabi can sıkıcı bir şey fakat yetkili bakımları yaptırmanız ve uygun bir şekilde yetkili servisle iletişime geçildiği üzere, memnunuyetsizliğinizi en aza indirecek şekilde de hizmet veriyorlar.

detayı merak eden varsa sorabilirler.

• angelizer kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler.
  • Araçta yağ ışığı yandığı anda tam 1 litre eksildiği anlamına gelir.

Ayrıca yağ çubuğunun max ile min seviyesi arası da 1 litreye tekabül eder.

Yağ ışığı yandığı gibi yağ ekleyecekseniz 1 litre yeterli.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.