Şimdi Ara

El çırpmasıyla ile ışıkları açıp kapamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bu işlerde baya yeniyim daha ne yapacağımı tam bilmiyorum :)

Odamın ışıklarını el çırpmasıyla kapatıp açmak istiyorum bunun için bir devre bile buldum fakat bu devreyle ne yapacağımı bilmiyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

Buyrun devre amacım reklam falan değil yanlış anlaşılma olmasın lütfen.

• merhaba kardeşim

ben de bu olay hakıında bi ara ayrıntılı araştırma yapmıştım.
    şimdi söyle oluyor:

sen olayın ayrıntısını öğrenmek istersen iş biraz derine iner
    ama dersen ki 'ben devremi yaparım gerisine bakmam' valla piyasada çok var öyle devre.

sen ikisinden birini söyle ben yardımcı olurum elimden geldiği kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: reddragon64301

merhaba kardeşim

ben de bu olay hakıında bi ara ayrıntılı araştırma yapmıştım.
    şimdi söyle oluyor:

sen olayın ayrıntısını öğrenmek istersen iş biraz derine iner
    ama dersen ki 'ben devremi yaparım gerisine bakmam' valla piyasada çok var öyle devre.

sen ikisinden birini söyle ben yardımcı olurum elimden geldiği kadar

Öncellikle ilgilendiğin için teşekkür ederim,

Ben piyasadan hazır devre alıp şu anda odamda kullandığım anahtar yerine takmayı düşünüyorum veya direk ahizeyede monte edebilirim fakat nasıl yapılacağı konusunda hiç bir fikrim yok desem yeridir. Daha önce hiç böyle bir işte kalkışmamıştım ilk defa yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HACKHERS
    Ben piyasadan hazır devre alıp şu anda odamda kullandığım anahtar yerine takmayı düşünüyorum veya direk ahizeyede monte edebilirim fakat nasıl yapılacağı konusunda hiç bir fikrim yok desem yeridir. Daha önce hiç böyle bir işte kalkışmamıştım ilk defa yapacağım

Tecrüben yoksa bir bilenden yardım al şebeke gerilimi tehlikelidir !!!
    Alacagın devre üzerinde bulunan röle kontaklarına, aydınlatma hattı anahtarındaki kabloları baglayacaksın.Devrenin çalışması içinde harici bir kaynak kullanacaksın( pil /adaptör vs),
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Tecrüben yoksa bir bilenden yardım al şebeke gerilimi tehlikelidir !!!
    Alacagın devre üzerinde bulunan röle kontaklarına, aydınlatma hattı anahtarındaki kabloları baglayacaksın.Devrenin çalışması içinde harici bir kaynak kullanacaksın( pil /adaptör vs),

Pek tanıdığım yok sıradan bir elektrikçi getirsem halledebilir mi ?

• quote:

Muhtemelen halletmesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Muhtemelen halletmesi lazım

Çok teşekkür ederim son olarak, tam olarak elektrikçiye ne demem gerektiğini söylerseniz şu devreyi sipariş edicem uygun mudur ?

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/k-21-el-cirpmasi-ile-on-off-yapan-devre-kit-64401620

• Devre ile beraber bir elektrikçiye gidersen yardımcı olacaktır.Devrenin ne kadar stabil çalıştıgını bilmiyorum (kullanmadım)
  • Takip.
  • Sabaha Karşı 3-4 gibi ışık kendinden açıldı Ve sonra dedinki ; "Tövbe Bismillah" . İşte Stabil çalışmazsa böyle bir durumla karşı karşıya kalabalirsin ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.